Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr dec 12, 2007 12:51 pm

Matjazy je napisal/-a:Ne sekiraj se za prvih nekaj sekund. Imam v audiju identičen motor, in hladen nekaj sekund pač trese. Pa je motor po mali generalki...
Važno je, da ko je topel, lepo gre, ne pije veliko olja, ne kadi sivo, če kadi črno, se ne sekiraj (moj kadi črno kot le kaj, a vseeno pije na relacije manj kot 5 litrov, gre presenetljivo ok, ne dela problemov)
Ne popravljat stvari, ki niso pokvarjene :D

A tole teb tok kadi na posnetku, da nimaš slučajno bosch pumpo odprto do konca, če ne je pa sigurno nekaj narobe. Če je dobra mašina potem skoraj nič ne sme kadit, če kadi potem veš kje si, pa tud tele mašine morajo tople vžigat, če na je motor že nekaj dal skoz, če pa ti tud pozim ne vžiga je pa slaba kompresija in je treba delat generalno. Ampak dokler pozimi pri -10 vžiga ni problema.
Nisi povedal koliko kilometrov imaš po generalni.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr dec 12, 2007 2:12 pm

sonček je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Ne sekiraj se za prvih nekaj sekund. Imam v audiju identičen motor, in hladen nekaj sekund pač trese. Pa je motor po mali generalki...
Važno je, da ko je topel, lepo gre, ne pije veliko olja, ne kadi sivo, če kadi črno, se ne sekiraj (moj kadi črno kot le kaj, a vseeno pije na relacije manj kot 5 litrov, gre presenetljivo ok, ne dela problemov)

A tole teb tok kadi na posnetku, da nimaš slučajno bosch pumpo odprto do konca, če ne je pa sigurno nekaj narobe. Če je dobra mašina potem skoraj nič ne sme kadit, če kadi potem veš kje si, pa tud tele mašine morajo tople vžigat, če na je motor že nekaj dal skoz, če pa ti tud pozim ne vžiga je pa slaba kompresija in je treba delat generalno. Ampak dokler pozimi pri -10 vžiga ni problema.
Nisi povedal koliko kilometrov imaš po generalni.
lp

Sicer ni moja tema, ampak avto na posnetku vedno vžiga v trenutku, na števcu ima 350k km, v realnosti več (že zato, ker števec nekaj časa ne dela :D ), kadi pa že odkar ga imam. Bosch pumpa je pa verjetno precej odprta, ker avto za tak motor dobro gre (bolje od golfov 2, ki sem jih vozil, in so lažji).
Če pozimi ne vžiga, je lahko še marsikaj drugega, kot potreba po generalki. Sicer pa je že opisano v tej temi.

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Sr dec 12, 2007 6:35 pm

Važno je, da ko je topel, lepo gre, ne pije veliko olja, ne kadi sivo, če kadi črno, se ne sekiraj moj kadi črno kot le kaj, a vseeno pije na relacije manj kot 5 litrov, gre presenetljivo ok, ne dela problemov.

Maš prav, sploh se ne bom sekiral. Meni se drugače avto dopade, lepo dela motor, na cesti me še ni pustil, žre pa tud okol 5 litrov. Upam, da bo od sedaj naprej na dieti z oljem.
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš So dec 15, 2007 8:41 pm

Upam, da si zdaj po popravilu nalil noter bolj viskozno olje, vsaj 10W 40. Pri mojem se je to kar dosti poznalo.
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov