Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če dec 20, 2007 11:12 pm

@NoFX:
Ta njen avto je potrebno temeljito pregledat... generalna :idea:
prevec simptomov... kadi, zvok motorja ...posledicno verjetno izpusni lonec
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Če dec 20, 2007 11:29 pm

Godward je napisal/-a:MaTeO kaj pa ko si dal 195 gume gor?

Malo se pozna kaj dosti pa ne :) Saj pravim malo pije ta moja petkica :) Je pač mašina vdrževana tak kot je treba :) Pa je tud 96 letnik pa ma samo 100000km prevoženih :) A dela kot urca :D

Godward nič skrbet glede 195 bo že nekak :D Saj se navadiš. Kdaj prideš po APEXE ? Jaz grem ju3 v mesto ti lahko zraven vzamem.

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Pe dec 21, 2007 1:11 am

bam88 je napisal/-a:o shit. a pol k gre 1x v mesto in nazaj more tankat?

Saj se zdaj sploh ne vozi z avtom. Ker bi res blo tak kot si napisal.

MacTron je napisal/-a:@NoFX:
Ta njen avto je potrebno temeljito pregledat... generalna :idea:
prevec simptomov... kadi, zvok motorja ...posledicno verjetno izpusni lonec

Pred kratkim so bile zamaščene svečke. Simptomi so takrat bili enaki le, da takrat še ni opazno več pil. Kaj bi lahko bil vzrok, da so se svečke zamastile? Ker mislim, da so se spet... Je lahko zaradi tega tako visoka poraba?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 21, 2007 12:13 pm

Ja verjetn so se zato spet zamastile, ker žre olje. Pol je pa zanič izgorevanje in posledično ogromna poraba. Verjetn tuki ni druge rešitve kot generalka...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe dec 21, 2007 5:41 pm

NoFX je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme... Tudi moja sestra ima probleme z previsoko porabo. Namesto običajnih 8 litrov avto pije okrog 25 litrov :shock: ... Drugi simptomi so še to, da avto ful kadi in smrdi, zvok motorja pa malo spominja na kake american muscle avte. Regulator prostega teka je odklopljen, ker ne deluje... Ve kdo kaj bi lahko blo krivo?

Tole je lambda zanič 100%, isto meni dela, če jo odklopim. Lahko je tudi potrgana kakšna žica od lambde ali slab stik v konektorju.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe dec 21, 2007 6:49 pm

Muscle car zvok je sicer zato, ker ga zaliva in se posledično motor zaganja.

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Pe dec 21, 2007 9:17 pm

Tebi ali kradejo bencin ali pa imaš preluknjan kestl :idea: To je res enormna poraba!
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Pe dec 21, 2007 10:03 pm

lisko je napisal/-a:1.4 petka 96 letnik z 50.000 prevoženimi spije ob normalni vožnji 6.7 litra na sto. Preverjeno.....ampak ima pa resničnih 50 tisoč.

Od fotra bivša petka (1.4) je žrla okol 6.3 litra. Je pa res bla bolj mirna noga pri vožnji.
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 21, 2007 11:53 pm

mastr1 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:1.4 petka 96 letnik z 50.000 prevoženimi spije ob normalni vožnji 6.7 litra na sto. Preverjeno.....ampak ima pa resničnih 50 tisoč.

Od fotra bivša petka (1.4) je žrla okol 6.3 litra. Je pa res bla bolj mirna noga pri vožnji.

Ja sam morš vedet da tale petkica niti zlaufana pri 50 tisoč še ni :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mrheker
Nov uporabnik

Napisal/-a mrheker So dec 22, 2007 4:49 pm

Meni 5ka 1.4 five, pije od 6 do 6,5. Prevoženih je 150.000. Jezi me samo gretje, ker spet bolj švoh dela. Lani sem prepucal radiator in je bil mir zdaj pa je spet slabše. Poleti sem bil z njo na korziki :) in na koncu dopusta mi je šla vodna pumpa :( In preiskal sem cel otok in nikjer ene boge pumpe za dobit. Moral bi čakat 1 mesec, pa sem se vsedel v avto pa se lepo odpeljal domov nasrečo brez kašnih problemov razen tega da sem na vsakih 100 kilometrov dolival vode. :roll: Na meji so me malo čudno gledali ko se je izpod haube vse skup kadilo :lol:.

Drugače pa 5 je zakon.

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy To dec 25, 2007 11:03 pm

lisko je napisal/-a:
mastr1 je napisal/-a:

Ja sam morš vedet da tale petkica niti zlaufana pri 50 tisoč še ni :)

Ja jz sm mel pa 1.4 GTS z dvojnim frgazerjem, pa od turbota školjko(ki je težja), pa sm mel vseen porabo tud pod 6 na relacijo, drgač pa mal čez... (no pa ko že glih govorim o tem - ta motor mam zdej še doma, kdo rabi? :D )

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 26, 2007 1:23 am

25 litrov ne more pit če ga direkt u kolektor nalivaš to ti more nekje puščat predlagam ti konkretno popravilo avtomobila ali pa zamenjavo le tega ker boš drugo petko dobil za isti denar kot boš dal pri tej za popravilo

Jogurt28
Nov uporabnik

Napisal/-a Jogurt28 Pe jan 11, 2008 1:13 pm

hi!
Jaz pa imam eno cudno tezavo. Imam renault 5 1.4 letnik 95 in mi masina cuka ko speljem oz se skor ugasne. Ugasne se tudi ce cakam pred semaforjem cuka mi tudi med voznjo do 100kmh dalje pa ne. Sem pogledal masino ob laufanju in deluje tako kot da bi obcasno hotel ugasnit se zakaslja potem pa laufa to naredi parkrat potem pa ugasne. Opazil sem da je tudi poraba zdaj vecja prej sm z 40 litri prisel 650km zdej pa pol manj. V bistvu imam na masini avtomatiko ni kaj za nastavljat no jaz nimam pojma neke zice vodijo do uplinjaca, ni zauga (avtomatika). Imel sem tudi probleme pri tehnicnem ker sm imel previsoko emisijo plina kljub katalizatorjem pa sm menjal katalizator in je zadeva mal boljsa sam ni kaj dost pomagalo zadaj se fajn kadi in smrdi po mesanici ne vem kaj. Ceprav nism nikoli dolil olja razen ob redni menjavi olja in vode tudi ne. Masina je mocna ima kr fajn moci sej se z njim peljem kr 180kmh sam me muci to cukanje, dim, ugasanje motorja. Cukanje pa je najbolj motece se sploh ko ze zapeljem zgleda kot da ne znam prestavljat oz speljat.
Aja pa se to ko vzgem zgleda da se zaganjac muci ker mi utripajo lucke, pa ce avto stoji par dni se mi akumulator sprazni kljub temu da imam 74ah zaradi ampilerja in sobwoferja amp ima 1500w maksimalne moci in woofer pa ima 400w po rms merilih, mislim da sem skuro celice v akumulatorju ker ko nabijam napetost ob vzigu motorja ne pade pod 14v ce pa imam ugaseno muzko in vzgem avto mi napetost pade do 6V.

No upam da se nism razpisal ker imam te tezave precej dolgo in ne vem kak naj naredim in kje v ptuju je servis za to in da je poceni.

Hvala in lp

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jan 11, 2008 1:23 pm

hehe teb cuka pa ugasa men pa obrate nabija (se prav laufa mi non-stop pod standgasom).

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe jan 11, 2008 1:31 pm

ma kaj sanjate. men je 1.4five pila 7.5l, ob priganjanju 10. pa je mela samo 110000.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jan 11, 2008 10:00 pm

Jogurt28 je napisal/-a:hi!
Jaz pa imam eno cudno tezavo. Imam renault 5 1.4 letnik 95 in mi masina cuka ko speljem oz se skor ugasne. Ugasne se tudi ce cakam pred semaforjem cuka mi tudi med voznjo do 100kmh dalje pa ne. Sem pogledal masino ob laufanju in deluje tako kot da bi obcasno hotel ugasnit se zakaslja potem pa laufa to naredi parkrat potem pa ugasne. Opazil sem da je tudi poraba zdaj vecja prej sm z 40 litri prisel 650km zdej pa pol manj. V bistvu imam na masini avtomatiko ni kaj za nastavljat no jaz nimam pojma neke zice vodijo do uplinjaca, ni zauga (avtomatika). Imel sem tudi probleme pri tehnicnem ker sm imel previsoko emisijo plina kljub katalizatorjem pa sm menjal katalizator in je zadeva mal boljsa sam ni kaj dost pomagalo zadaj se fajn kadi in smrdi po mesanici ne vem kaj. Ceprav nism nikoli dolil olja razen ob redni menjavi olja in vode tudi ne. Masina je mocna ima kr fajn moci sej se z njim peljem kr 180kmh sam me muci to cukanje, dim, ugasanje motorja. Cukanje pa je najbolj motece se sploh ko ze zapeljem zgleda kot da ne znam prestavljat oz speljat.
Aja pa se to ko vzgem zgleda da se zaganjac muci ker mi utripajo lucke, pa ce avto stoji par dni se mi akumulator sprazni kljub temu da imam 74ah zaradi ampilerja in sobwoferja amp ima 1500w maksimalne moci in woofer pa ima 400w po rms merilih, mislim da sem skuro celice v akumulatorju ker ko nabijam napetost ob vzigu motorja ne pade pod 14v ce pa imam ugaseno muzko in vzgem avto mi napetost pade do 6V.

No upam da se nism razpisal ker imam te tezave precej dolgo in ne vem kak naj naredim in kje v ptuju je servis za to in da je poceni.

Hvala in lp

Lambdo si menjal ali pa preveru? Ker to kar si opisal bi lahk bla lambda ( poraba?)
Lahko pa tudi kaj na elektriki (svečke?)
Glede akumulatorja pa imaš po moje kr prav....ker sam sem imel dva ojačevalca....en z 500W sinusa en z 200W.....pa seveda še radio poleg pa LCD..... pa je brez problema igralo z ugasjenim avtom pri napetosti 12.7V ob konicah ali po pol urnem nabijanju pa je padla na 10V.......je pa nov 74Ah akku.

Za ptuj ne vem je pa punca z okolice pa se lahko kdaj dobimo kje na ptuju pa mal pogledamo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Jogurt28
Nov uporabnik

Napisal/-a Jogurt28 Pe jan 11, 2008 10:42 pm

Kje pa naj to pogledam toto lambdo? Sej prejsnji serviser je reko da naj bi bla membrana hin in jo je tudi menjal pa kao neki racunalnik ki bi dajal napacne podatke sam pa ne vem kje je kaj je pa res da je nekaj elektronik gor neki siemens namesto tistega kondenzatora platine so ok svecke bom pa tak jutre pogledo. Sam masina v prostem teku se skoz neki matra kot da bi hotel zakasljat kot da bi se mu zataknilo v grlu.
Fajn bi blo da bi se kdo pogledo in mi vsaj povedo kaj je narobe.

lp

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 So jan 12, 2008 12:44 am

S|icKeR je napisal/-a:ma kaj sanjate. men je 1.4five pila 7.5l, ob priganjanju 10. pa je mela samo 110000.

a ti je tud zaug vlekla non-stop?

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So jan 12, 2008 2:16 am

Tisto membrano za regulacijo predvžiga poglej, pri frtajlerkapi mora bit. Mora dihtat, ne sme zraka skozi vlečt. najlažje testiraš tako da med delovanjem motorja snameš cevko. Če obrati padejo in motor skoraj crkne, potem je cela. Lambda je nekje na izpuhu blizu motorja, testiraš jo lahko z digitalnim voltmetrom, dajat mora napetosti od 0,1V do 1V, imej jo priključeno na voltmeter, potem pa daj gas motorju in glej če se spreminjajo cifre.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 12, 2008 8:32 am

bam88 je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:ma kaj sanjate. men je 1.4five pila 7.5l, ob priganjanju 10. pa je mela samo 110000.

a ti je tud zaug vlekla non-stop?

Tole bo nekak kr držalo....... ker 1.4 fiverka, če jo jaz vozim ( na hard) mi spije tudi do 11...... drugače pa od 6-7. Je pa redno servisirana z 50.000 prevoženimi.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov