Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če dec 20, 2007 8:55 pm

blazz je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Zmrzne zajla, ne pakne...... oz. v zajlo pride vlaga in le ta ponoč zajlo prikuje na požirko...

Word!
Jest jo skoz zategujem. Nisem imel pri puntotu in bravi (manj kot -15t.C), pri alfi mi je pa zmznla pri -5. Sem zamenjal zajle, ker so ble načete in rjaste in nove potem nafilal z oljem.
Je pa problem, ko se ti voda (kondenz al pa prava voda, ko se požirka načne) in umazanija nabere v plastični cevki in to potem zmrzne. Ne vem od kot logika, da pakne primrznejo na diske. Pol bi mogu disk z vodo polit in hitro ročno zategnt. Če pa kolikor toliko požlajfaš preden ustaviš, je disk čist in ne more voda pridet med pakne in disk, a ne.

loči diske in disk ploščice ter boben in pakne, ker vidim da mešaš :P

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če dec 20, 2007 8:58 pm

Pavel_P je napisal/-a:
target_practice je napisal/-a:A ti zgledam kot vseved? Mogoce mu je blo dost BJ od zene pa je reku dost je, in je tako zategnu rocno... how da f*** should i know.

Kako pol lahko rečeš da čez leto ne uporabljajo ročne? Pol pa tak odziv, lol :)

Ker po vseh teh letih odkar sraufam (malo manj kot 10let na avtih) se je vedno pokazalo da ima zima nek efekt in vsi takrat zacnejo uporabljat rocno. Zakaj kako nevem, lahko pa da jo tudi uporabljajo cez leto, a zimi zmrzne kar sm tudi reku.

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Če dec 20, 2007 9:05 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
blazz je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Zmrzne zajla, ne pakne...... oz. v zajlo pride vlaga in le ta ponoč zajlo prikuje na požirko...

Ne vem od kot logika, da pakne primrznejo na diske. Pol bi mogu disk z vodo polit in hitro ročno zategnt. Če pa kolikor toliko požlajfaš preden ustaviš, je disk čist in ne more voda pridet med pakne in disk, a ne.

loči diske in disk ploščice ter boben in pakne, ker vidim da mešaš :P

Ok, mogoče sem res narobe se izrazu, ampak princip je pa isti, ali pač ne?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če dec 20, 2007 11:59 pm

... če se ti dogaja da ti zmrzuje sajla od ročne zavore je čas da ali vzameš dol sajlo in jo razdelaš ter podmažeš ali pa jo - če je slaba (scefrana olupljen plašč zaščite in rja po njej) zamenjaš z novo - predhodno pa podmažeš ... najbolje je, da zmešaš kako MoSo2 mast z malo nafte in malo motornega olja v razmerju - 50-20-30% pa pol to segreješ na 35 - 40 stopinj, dobro razmešaš, da postane kompaktna masa in tekoča - zabrišeš zajlo not in pustiš par ur namakat ter v tem času večkrat razdelaš zajlo z potegi do konca ven in nazaj not ... na koncu jo posušiš, pustiš da gre vsa tekočina iz nje - visečo nad kako posodo, da ne bo garaža vsa vsrana in zajlo dobro pobrišeš, da se ne prijema nanjo svinjarija ... taka zajla ti sigurno ne bo več zmrzovala ... L.p. Max
kinkyllama & Yoni fun club ...

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe dec 21, 2007 8:00 am

super

tole mi je dalo nekaj informacij, saj imam tak problem, s tem, da je ze kar nadlezno (predvcerajsnjim zjutraj ob 5.00 sm jo zategnil na enem klancu pred semaforjem in se mi je takoj primrznila. potem vceraj zvecer ista zgodba .... bo treba na servis malo pogledat.

je pa ful zoprno, ker sem navajen zategvat rocno (prestava in rocna, ziher je ziher) in potem sem se lahko zjutraj j*bal.

kaj pa ce ti zmrzne? pocakat da se ti odmrzne ali je se kaka druga varianta?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe dec 21, 2007 9:11 am

Vedno ročna. Nikol težav. Do zdej sem v 7 letih mel 3 avte ( Clio, Punto, Megane). Ročno vedno zategnem, ker mi dvorišče malo visi. Do sedaj še z nobenim nisem mel težav.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 21, 2007 9:26 am

blazp je napisal/-a:kaj pa ce ti zmrzne? pocakat da se ti odmrzne ali je se kaka druga varianta?

Ce ti zrmrzne se lahk sam jebes ni popmoci. Ampak glede na to da se je tebi to ze zgodilo 2x so najvrjetneje zajle pri koncu, in ti bo najbolje ce jih zamenjas.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 21, 2007 9:47 am

target_practice je napisal/-a:
blazp je napisal/-a:kaj pa ce ti zmrzne? pocakat da se ti odmrzne ali je se kaka druga varianta?

Ce ti zrmrzne se lahk sam jebes ni popmoci.

....lahk počakaš do spomladi, marca bo zihr odpustila....lahk pa tud "zakuriš" pod avtom :lol:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe dec 21, 2007 10:34 am

@sašo :lol: Da nebo potem tak zgledalo ko oni punto na Fužinah. Mogoče pa je lastnica hotla zajlo zakurit malo ker je zmrznila. :twisted:

Pavel_P je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Kolegu pa je nekaj let nazaj na starem modelu Audi 80 zmrznila v trenutku, kak jo je zategnil, samo da bi speljal v breg :-P :twisted: :cry

V trenutku ne more zmrznit, vsaj ne pri normalnih slovenskih temperaturah :)

Stari, prisežem da ni mel več kot 2-3 sekunde zategnjene ročne. Avto je stal, pa je držal bremzo, pol pa zategno ročno in hotel spelat rikverc iz dvorišča na cesto, pa je piknila zajla :cry :]
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Re: zategovanje rocne pri minusu

Napisal/-a Paris Pe dec 21, 2007 11:13 am

406 je napisal/-a:lp..
mene pa zanima kok kej uporabljate rocno pozimi...mislim ko je minus..
men je mojstr reku da naj je pri minus 2 ne zategujem vec..misljeno cez noc al malo dalj casa..ker pol zna zamrznt in ti bremza zadnja kolesa.

hm a to še drži da pozim ne zateguješ ročne??? Včas fotr to skoz govoru.
No jst je ne zategujem razn če nism na kakmu klancu, raje pustim v prvi, da ga glih neb kak mulc oz. pametnjakovič premiku al pa kej podobnga.
Drugač pa moja vedno zateguje ročno magar tut pred merkatorjem, ni da ni. Tako so jo naučil v avto šoli in to bo počela vse življenje reva :(
Slika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 21, 2007 11:24 am

Paris je napisal/-a:
Drugač pa moja vedno zateguje ročno magar tut pred merkatorjem, ni da ni. Tako so jo naučil v avto šoli in to bo počela vse življenje reva :(

zakaj pa reva? prej pametna kot pa reva. Reva si ti ker se jo bojis zategnt

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris Pe dec 21, 2007 12:09 pm

target_practice je napisal/-a:
Paris je napisal/-a:

zakaj pa reva? prej pametna kot pa reva. Reva si ti ker se jo bojis zategnt

heh, ker jo je sfukala in sedaj ne drži niti na klancu in ima stroške!
Še vedno ne vidm poante zategnt ročne na ravni podlagi??? zakaj že? Naj mi en razloži zakaj bi mogu pred E.Leclerkom zategnt ročno?? A bo avto kam šel al bo potres?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 21, 2007 12:20 pm

No pred Leklerkom jo je pa res brezveze zategovat.. :lol:
Tko kot pol voznikov pred semaforji tišči bremze kot zmešani, čeprou je popolna ravnina :evil:

No, jest tud mislim, da če imaš zrihtano ročno, ti ne bo nikol zmrznila. Če maš pa rjo, svinjarijo in vodo v zajli, pol je pa logičn da bo zmrznilo. Jaz skor vedno zategnem ročno, ko grem v hribe, ker moram ponavadi parkirat na kakšnem hudem klancu v snegu in mrazu, pa do zdaj ni še nikol zmrznila.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 21, 2007 12:50 pm

Glih na parkingih moras, ker je folk pogruntu da lahko dobis tistih par cm placa, tko da porivas avto pred sabo.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Pe dec 21, 2007 12:56 pm

po enih 5 letih bo mela večji bicebs od tebe! :lol:

Uporabniški avatar
l2eptile
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a l2eptile Pe dec 21, 2007 1:00 pm

target_practice je napisal/-a:Glih na parkingih moras, ker je folk pogruntu da lahko dobis tistih par cm placa, tko da porivas avto pred sabo.

Ga pa ne rabiš v leru postit,v prvo ga daš pol pa ga nej premakne če more.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris Pe dec 21, 2007 2:17 pm

l2eptile je napisal/-a:
target_practice je napisal/-a:Glih na parkingih moras, ker je folk pogruntu da lahko dobis tistih par cm placa, tko da porivas avto pred sabo.

Točno tako!
Matjaz46 je napisal/-a:po enih 5 letih bo mela večji bicebs od tebe! :lol:

hehe, to pa res! Ročne spretnosti so še za kej drugega potem dobre :P

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Pe dec 21, 2007 2:38 pm

Ročno zategnem samo takrat ko stopim iz avta medtem ko je avto prižgan in v leru. Parkiram pa tak, da je avto v prvi prestavi. Nevem zakaj sploh v avtošoli učijo, da pri vsakem parkiranju treba ročno zategnit (tudi na ravnem)...

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 21, 2007 3:02 pm

l2eptile je napisal/-a:

Lahko ni pene.

Btw uzamte si en dan mal cajta, pa pjte pred ksn blok al pa kjer kol je velk park plc. Ljudje dejansko not v avto pogledajo ce imas zategnjeno rocno.
Kako vem? ker sem ze 3 modele vidu to delat plus en ex sosolc to dela non stop.

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Pe dec 21, 2007 7:22 pm

Energetik81 je napisal/-a: Tko kot pol voznikov pred semaforji tišči bremze kot zmešani, čeprou je popolna ravnina :evil:

No, jest tud mislim, da če imaš zrihtano ročno, ti ne bo nikol zmrznila. Če maš pa rjo, svinjarijo in vodo v zajli, pol je pa logičn da bo zmrznilo. Jaz skor vedno zategnem ročno, ko grem v hribe, ker moram ponavadi parkirat na kakšnem hudem klancu v snegu in mrazu, pa do zdaj ni še nikol zmrznila.

Word!
Pismo res ej, najbol mi grejo na falus modeli ki mi na semaforju tiščijo žlajf. Porkafiks, enkrat bom enmu z marelo tiste lučke pobou pol bo pa mir. Spustiš žlajf in če leze, potegneš ročno za en zob, max dva in je mir. Eni so še večji extremisti skoz neki pipajo po žlajfu. Ma koji falus imaš za špilat light show, če ti je prvič avto zlezu, pa drugič, pa tretjič,... pol ti verjetno bo tud dvajsetič. PTM, ročno potegn in je mir.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov