Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 3:27 pm

Aha, no pol pa bo treba še z enimi kabli za vsak slučaj probat.

@Patrik, te pokličem pol pa boma malo priklopla tvoje kable pa da vidimo kaj bo.

Bemti, sej foter moj ma polnilec z aakumulatorje, samo starega jaz bore malo vidim tak da....

Kako je s polnjenjem če nima teh celic pa kisline not?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 24, 2007 3:33 pm

ok vela,ti samo rufni. bom še vode polek nekaj pripelo destilirane da boma vsipala not
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 3:35 pm

Kaj pa če mu malo domače slivovke vsiplema pa še pol v kesl? :lol: Pomojem bo buba po zadnjih kolah šla.

Ok vsaj prevozno sredstvo mam za ta čas, službeno vozilo, ko bom brez avta. Mam vredi šefa 8) :twisted:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 24, 2007 3:53 pm

stari si za špricar?

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po dec 24, 2007 4:53 pm

Če priklopiš avto na kable, pa ne moreš zaverglat, je 99.99% kriv akumulator, ki požre ves tok, ki pride po kablih! Dokler ne vžge odklop prazen akumulator! Je pa vrjetno aku v kratem stiku in potreben zamenjave. :x

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po dec 24, 2007 6:12 pm

jst na golfu tdi-ju nisem imel nobene pumpice,pač naliješ nafto u novi filter in pametno je da to delaš ko je motor topel,da pač lažje vžge.
mi je pa sumljivo to da ti je avto verglal ko je pa vžgal pa nič skadil-to pomeni da ni nafte.se pravi ti pade nafta-fuč nepovratni ventil na naftnem filtru ali pa preperele cevke ki vodijo od pumpe do diz.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 7:56 pm

No tak je, preden sma seveda s patrikom šla na kuhano vino :pij: , mi ni dalo mira da nisem priklopil avta na njegovega. Ugotovila sma, da akumulator normalno polni preko kablov, pa tud to sma ugotovila, da imava oba enake kable. No vglavnem, aku. se je napolnil.

Zaj še treba ugotovit, zakaj ne pokne ko obrača.

@SIMY, problem je, ker jaz nemorem avta pripravit do tega da bi bil topel in to nardil potem.

Zdaj pa še eno prašanje. Kupil bom za začetek nov naftni filter. Ko ga bom zmontiral, je treba kaj odzračit, ali bilokak poseg še zraven? Da vem potem če je to krivo ali ne.

Cevke sem prej malo pogledal kolk sem uspel, ker je tak nametano pod haubo vse, so mi zgledale OK. Sicer pa treba jih je konkretno pregledat. Kje točno pa se nahaja ta ventil? Al je to s samim naftim filtrom oz. ko ga menjaš, imaš tud nov ventil? :oops:
Zadnjič spremenil Lumpy_, dne Po dec 24, 2007 8:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 24, 2007 7:57 pm

samo bi bla mi2 servisera prava ja,nič naredla,ampak za pijačo pa še vedno volja :D take ziher rabijo pri Jarcu :lol:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 24, 2007 8:05 pm

A ni blo en čas govora da kao topel Wv dizl mal težje vžigajo? Ker ma kao nek senzor na glavni gredi in ko je topel mora glavna gred dobit določeno število obratov šele potem spusti nafto? Namreč navajaš točno te vzroke.....Ko je hladen ok....ko pa se ogreje pa se matra.... štarter pa v nobenem primeru ne smeš matrat več kot 15 sekund skupi... če boš to ponavljal lahk skuriš štarter.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 8:23 pm

Ne, tisto se je porihtalo takrat, ko sem vozil čipat na RSR. JE matjaž to porihtal. Avto je vžigal normalno. Samo od 15 sek naprej da pa obrača, pa ni normalno več. Lepega dneva pa da niti vžge več ne... Kaj pa če bi probal v naftni filter nafto vlit not? Bi s tem kaj rešil, če je npr. krivo kaj v zvezi z dovodom goriva?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po dec 24, 2007 8:47 pm

Če maš prazn akumulator in ti ne rukne na kable iz drugega, pol maš vrjetno slab stik minusa. Probaj minus kam na šasijo ruknat, plus klemo daj pa na akumulator pa še 1x probaj...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 8:51 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Kaj pa če bi probal v naftni filter nafto vlit not? Bi s tem kaj rešil, če je npr. krivo kaj v zvezi z dovodom goriva?

Jah s tem ne morš narest nč slabga ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 24, 2007 8:53 pm

kupi renoja,sem ti že prej reko :lol:

garage
Nov uporabnik

Niso za direktni start

Napisal/-a garage Po dec 24, 2007 8:54 pm

vsi novejši kabli so mišljeni za filanje akumulatorja to pomeni ,da jih pustite nekaj časa priklopljene,da se akumulator nafila ,to pa predusem zaradi tega
,da ne poškodujete alternatorja ali še kaj drugega.
Za direktni štart je potrebno nabavit močnejše kable recimo kamionske.Potem je pa treba zadevo pravilno zvezat (en kabl gre na ohišje).
Da se pa tut iz dvema slabima akum. vžgat ,zvežeš zaporedno pa bo .Sam pazte ,da kej ne skurte!!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 8:59 pm

Patrik pridi si po focn :twisted: . Ti je kuhan vinček zaškodo

Za akumulator smo ugotovili, da ni fuč.
No bomo čez praznike probali vlit malo nafte, če bo kaj ruknilo pod bate,pa filter drug.

Kak pa je kaj z vlago, na kaj bi lahko imela vpliv, pa da zaradi tega ne bi vžigal avto. Ker sem opažal, da ko je dež bil, da ga je bolj mantralo. Al pa zgolj naključje takrat.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po dec 24, 2007 9:32 pm

Za začetek lahko samo probaš izračit filter,pod filtrom spodaj se nahaja čep,nepovratni ventil se pa nahaja na samem filtru.
evo slikce .
Slika

Slika

Slika
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Primoz_86
Stalni uporabnik

Re: Niso za direktni start

Napisal/-a Primoz_86 Po dec 24, 2007 9:44 pm

garage je napisal/-a:Da se pa tut iz dvema slabima akum. vžgat ,zvežeš zaporedno pa bo .Sam pazte ,da kej ne skurte!!

Tole je recept za skurjenje računalnika, avtoradija, pa še česa. Razen če si mislil vzporedno

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 24, 2007 9:57 pm

Lumpy reno gre tud ko je že hin :P Prepihana dihtunga......preskočen jermen.....počena dovodna cev nafte,,,,,, v vseh primerih sem prišel domov pa to ne od blizu.....sicer mukoma ampak šlo je :D

Glede na to da pa ni vžge pa je verjetno možnost samo kje na dovodo goriva..... ampak ker je jebena elektronika je verjetn sam en senzor pa že j**e vse skupi...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po dec 24, 2007 9:59 pm

jojoj lumpa. Upam, da boš zrihtal 1x že bubo... tak kot je lisko rekel en senzor pa že vse v P... sem probal na lastni koži. Menjal pol mašine skor pa isto sranje..
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 10:00 pm

lisko je napisal/-a:Lumpy reno gre tud ko je že hin :P Prepihana dihtunga......preskočen jermen.....počena dovodna cev nafte,,,,,, v vseh primerih sem prišel domov pa to ne od blizu.....sicer mukoma ampak šlo je :D

ohja, pr men tut :D Clio 1.4, ležaj zariban, it blok je toukl... ropotal k de bo lih mašina razpadla... ampak smo pršli domov. Zdej laufa kt urca z novimi ojničnimi :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov