Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To jan 01, 2008 6:52 pm

Maš PM...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jan 02, 2008 8:00 pm

Ewo, 2 tuljave sm menjal. Mi je sosed posodu rabljene, tak da grem ju3 v nakup novih. Ugotovil sm, da so notri še vse originalne, zato bom zamenjal kr kompletno vse 4. Slaj ko prej bojo tud ostale 2 šle rakom žvižgat... :evil:

Mam pa še eno vprašanje. Ker bom že vse razdiral, bom vrjetno, vn pobral svečke in jih mal popucal z drotpiršno, zato me zanima koliko kilogramov jih morm zategnat, ko jih bom pač dal nazaj not? Nebi rad neka pametoval, ker je tule ziher kak mehanik ko to točno ve. Moment ključ mam doma, tak da to nebo problemov, vi sam povejte kolko nstavit?

Lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 02, 2008 9:08 pm

Sveč nimaš kaj pucat s drotpiršno,ampak jih samo menjaj,kot je predpisano za tvoj avto.

Aja,mehanika ki bi sveče zategoval na moment ključ se nisem videl.... saj občutiš,kdaj se podložka od sveče zategne oz. prime.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr jan 02, 2008 9:13 pm

RedBull™ je napisal/-a:Aja,mehanika ki bi sveče zategoval na moment ključ se nisem videl.... saj občutiš,kdaj se podložka od sveče zategne oz. prime.

Nisi? Večina mehanikov ima poseben ključ za sveče ki preskoči, ko zategneš svečo do določene sile ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Sr jan 02, 2008 9:20 pm

to so moderni moment ključi :shock:
nastavi kile pol pa ko zategne prek neke določene teže preskoči in tako ve kdaj je dovol zategno!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jan 02, 2008 10:15 pm

RedBull™ je napisal/-a:Sveč nimaš kaj pucat s drotpiršno,ampak jih samo menjaj,kot je predpisano za tvoj avto.

Aja,mehanika ki bi sveče zategoval na moment ključ se nisem videl.... saj občutiš,kdaj se podložka od sveče zategne oz. prime.

Svečke so ble menjane pred 10.000, zato jih nism namereval menjevat, ampak samo očistit mal, če bom že razdiral...

Že, že da čutiš, ampak jaz mam rad to narejeno po "reglcah" (pravilih), tak da me zanima kolko se zategnejo... Ziher obstaja neko previlo, do koliko kg se zategne...

p.s: sj mislim da RedBull dobro ve kaj je to moment ključ, vendar pravi da še ni videl mehanika, ki bi na njega zategoval....
;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr jan 02, 2008 11:48 pm

ManIAK je napisal/-a:
RedBull™ je napisal/-a:Sveč nimaš kaj pucat s drotpiršno,ampak jih samo menjaj,kot je predpisano za tvoj avto.

Svečke so ble menjane pred 10.000, zato jih nism namereval menjevat, ampak samo očistit mal, če bom že razdiral...

Že, že da čutiš, ampak jaz mam rad to narejeno po "reglcah" (pravilih), tak da me zanima kolko se zategnejo... Ziher obstaja neko previlo, do koliko kg se zategne...

p.s: sj mislim da RedBull dobro ve kaj je to moment ključ, vendar pravi da še ni videl mehanika, ki bi na njega zategoval....
;)

ahhhh, kaj boš to na moment zategoval :har :har :har

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr jan 02, 2008 11:49 pm

ManIAK je napisal/-a:Ewo, 2 tuljave sm menjal. Mi je sosed posodu rabljene, tak da grem ju3 v nakup novih. Ugotovil sm, da so notri še vse originalne, zato bom zamenjal kr kompletno vse 4. Slaj ko prej bojo tud ostale 2 šle rakom žvižgat... :evil:

Mam pa še eno vprašanje. Ker bom že vse razdiral, bom vrjetno, vn pobral svečke in jih mal popucal z drotpiršno, zato me zanima koliko kilogramov jih morm zategnat, ko jih bom pač dal nazaj not? Nebi rad neka pametoval, ker je tule ziher kak mehanik ko to točno ve. Moment ključ mam doma, tak da to nebo problemov, vi sam povejte kolko nstavit?

Lp

ja lahko da bodo šle lahko pa da ne, če so že tako dolgo noter original. mogoče sta hotli it sam ti dve :P potem se ti jutri zmenima za one BERU tuljave al ne? povej na PM. danes ga nisem dobil, jutri zjutraj ga bom pa 100%, ker začne delat.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če jan 03, 2008 7:03 am

SAVINJCAN je napisal/-a:ahhhh, kaj boš to na moment zategoval :har :har :har

;) Ko boš kje naletel na že malo zje**** navoj sveče in ga boš s tem pobral... ti bo vse jasno
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jan 03, 2008 9:14 am

Samo z glavo zategovat pa nebo problema, nič na silo ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe jan 04, 2008 12:47 pm

Ewo, roba doma... Dobil sem BERU-jeve z 2 letno garancijo, vendar mi je prodajalc zagotovil da načeloma naj nebi bilo problemov z njimi. S5 drugi trdijo obratno... :?
Komad 39€...

Slikca: Slika

p.s: Svečke se zategujejo za 25-30nm... ( povedal soforumaš )

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jan 04, 2008 12:49 pm

O hudoo, ful hude turbine :har :har :har

Moj mehanik je reku, da nasplošno je Beru ful zakon.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jan 04, 2008 12:55 pm

Žiiga je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:ahhhh, kaj boš to na moment zategoval :har :har :har

;) Ko boš kje naletel na že malo zje**** navoj sveče in ga boš s tem pobral... ti bo vse jasno

res je :!: :!: glih zadnjič je mojem fotru avto crknal ni hotu vžgat pa da jebeš.in ka je blo narobe :?: navoj je pobral za svečke.rešitev je mnda kr glava od druzga avta.avto je pa citroen evasion 2.0 turbo :!: :!:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov