Nasveti in napotki ter povpraševanja...

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po jan 21, 2008 4:27 pm

Noben test ni realen. Zakaj? Razlicne drzave, razlicni pogoji, razlicni vozniki.
Torej edini realni test bi bil na isti progi isti moment isti stil voznje. Pri takih testih bi se pa dejansko pokazalo kaj katero znamko muci.
To da je pri npr pri nemcih audi zelo vzdrzljiv je lahko zaradi tega ker imajo tam boljse ceste, pri nas so luknjaste in tu trpi podvozje. Potem pri njih ljudje vec dajo na avto se pravi so vozila boljse vzdrzevana in sigurno je situacija nekako podobna nasi tukaj ker manj kot das za avto man v njega vlagas ker se ti nekako zdi nesmiselno vlagati v nekaj kar bos prej ali slej dal stran od sebe. Veliko faktorjev je ki vplivajo na to kaj je dober avto. Seveda zacne se pa pri izboru materiala samega ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 21, 2008 5:30 pm

Tole so bli verjetno testi z istega trga... predvidevam.

kremenček
Nov uporabnik

Napisal/-a kremenček Po jan 21, 2008 6:32 pm

Nečesa ne razumem.
Enkrat sem gledal neko angleško raziskavo. Octavia je bla na 5. mestu, Golf mislm da pa na 76. mestu. Vsi vemo da sta to tehnično identična avta. Od kje taka razlika?
A kdo ve?
Lp

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Po jan 21, 2008 6:50 pm

Sej niste resni!
Normalno pri nas je največji procent renojev, citroenov in pežojev.
In ker se najbol kvar????
Ja normalno da ne mercedes, ker jih je na leto registriranih 5000 ( novih ), npr renojev pa 100.000.
Iz tega sledi da seveda 10% avtov (pokvarljivih) je pri renoju 10.000 in pri mercedesu 500.
In ker je zdej bol pokvarljiv?????
Oboje je enako pokvarljivo, procent je isti, samo količina je druga, folk pa v sloveniji pa itak vozi več ali manj cliota ali megana ( če je dobil večji kredit seveda) - slovenski mercedes.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 21, 2008 7:05 pm

lumpii je napisal/-a:Sej niste resni!
Normalno pri nas je največji procent renojev, citroenov in pežojev.
In ker se najbol kvar????
Ja normalno da ne mercedes, ker jih je na leto registriranih 5000 ( novih ), npr renojev pa 100.000.
Iz tega sledi da seveda 10% avtov (pokvarljivih) je pri renoju 10.000 in pri mercedesu 500.
In ker je zdej bol pokvarljiv?????
Oboje je enako pokvarljivo, procent je isti, samo količina je druga, folk pa v sloveniji pa itak vozi več ali manj cliota ali megana ( če je dobil večji kredit seveda) - slovenski mercedes.
kaj tebi ni jasno??? Pri vsaki raziskavi ti piše kolko avtov se pokvari na določeno število. Ona razpredelnica v prvem postu ti piše kolk avtov se povprečno pokvari od stotih prodanih.

Po moje pa je še vedno odvisno kolk sreče maš pri nakupu avta, novega ali rabljenega.
LP Rok

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 21, 2008 7:08 pm

lumpii pri vsaki raziskavi se vzame enako število avtomobilov in se ne kot si ti povedal.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Po jan 21, 2008 7:13 pm

Renault megane in to star in nov. To pa itak veste. Kaj bi slovenski mehaniki delali, če nebi Slovenci tako številčno kupovali "renoje"? Bili na sončni upravi:)
Nikoli ni prepozno.

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Po jan 21, 2008 7:32 pm

Jaz osebno mislim, da so v mojih realnih izkušnjah najbolj pokvarljivi avti diesli Lagune letnik02 (renojevce je lahk sram, da so tak avto sploh v prodajo spravli) VW-jevi bencinci do 04 letnik (za moje pojme zgrešeni motorji), ter kakšen punto s prebito dihtungo... Drugač pa sam prisegam na renojeve bencince :) in bom tud ostal na njih!
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Po jan 21, 2008 7:52 pm

hmmm nebom kar kol nakladau kaj se kvari in kaj ne ker se kvarijo usi avti eni manj drugi bolj sam kar pa sm vidu na dolocenih posnetkih kaj se dogaja v luki koper z novimi avtui kaj pocnejo se ne cudim da imamo se sploh tok uredu avte kot jih mamo in ne da dobimo ze razpadle ;) upam da veste o cemu govorim ;) LP:boyan
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po jan 21, 2008 8:28 pm

kremenček je napisal/-a:Nečesa ne razumem.
Enkrat sem gledal neko angleško raziskavo. Octavia je bla na 5. mestu, Golf mislm da pa na 76. mestu. Vsi vemo da sta to tehnično identična avta. Od kje taka razlika?
A kdo ve?
Lp

Vsaka čast kakšno razmišljanje, golf pa škoda enaka :roll: :roll: :roll: :shock:

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Po jan 21, 2008 8:37 pm

Sej sm napisal, pri NAS V SLO. :roll:
E60 525dA M-Optic, 2005

fronc
Nov uporabnik

Napisal/-a fronc Po jan 21, 2008 9:09 pm

1.5 DCI, 1.9DCI zelo kvarljivi motorji

lp

BogyX
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BogyX Po jan 21, 2008 9:20 pm

Okoli Land (Range) Roverja. Stari modeli so bili problematični, ker so imeli polno nepreverjene elektronike, ki je po par letih (mesecih/tednih) pregovorno odpovedala. Mehanika ni bila tu nikoli preveč vprašljiva, je pa rezultat slab ravno zaradi številnih manjših napak.
DCI in podobni motorji se pa kvarijo zaradi nekaterih konstrukcijskih naopak v smislu izračuna viskoznosti goriva, ki močno odstopa od podatkov, ki so jih uporabili konstruktorji. Sedaj crkujejo šobe in črpalke, kar se ne bi dogajalo, če bi bila kvaliteta goriva ustrezna.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jan 21, 2008 9:27 pm

BogyX je napisal/-a:Okoli Land (Range) Roverja. Stari modeli so bili problematični, ker so imeli polno nepreverjene elektronike, ki je po par letih (mesecih/tednih) pregovorno odpovedala.

mogoce si zgresil zelo zanimiv detail na sliki oz. seznamu: make (2004 position)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

BogyX
Nov uporabnik

Napisal/-a BogyX Po jan 21, 2008 10:13 pm

Ja, sem opazil letnico.... :oops:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 21, 2008 10:16 pm

TommyGun je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:predvsem pritoževanje nad kakovost v Renautlu in njihovo ceno servisov...

še nekaj iz prve roke,prejšni teden sem peljal cliota 1.2 8v na veliki servis (filtri, olje, jermen,...) cena je bila 798€ :shock: nikoli več me ne vidijo :roll:
dober si da se nisi prej pozanimal za okvirno ceno ker pri 1.2 8V se za ta denar naredi mala generalna(vse razen brušenja bloka in menjave batov),ko take berem tuki se sprašujem kdo je blesav al ti ki si jim plačal al oni ki so postavili tako ceno(pa brez zamere) jaz sem pri marei JTD menjal vse jermene,komplet zadnje bremze,zavorno,motorno in olje v menjalniku,vse filtre,grelne svečke,sprednje amortizerje,notranji homokinetični zglob in še kakšna malenkost oz. drobni material pa sem dal za dele 400€ delala sem sam ampak 800€ za cliota je pa za nekoga ustrelit

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jan 21, 2008 10:18 pm

@BogyX: np... ravno zato sem izpostavil to z land roverjem in nasplosno tudi jaguarjem
ker jih je na otoku precej... in v isti sapi pa ponujejo ***** in oh in sploh nakup ceprav je
v tem kontekstu samo 3-4leta razlike.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po jan 21, 2008 11:34 pm

najveckrat se pokvari traktor od mojga kolega, pa vete zakaj ker ga ne vzdržuje pravilno. Upam, da razumete o čem govorim.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jan 22, 2008 12:34 am

DaDek je napisal/-a:najveckrat se pokvari traktor od mojga kolega, pa vete zakaj ker ga ne vzdržuje pravilno. Upam, da razumete o čem govorim.

Tudi res! 8)
Tale s ceno uradnega servisa je pa tut. Pa pismo za tak denar, da bi pripeljal avto na servis bi mogu že skor fehtat da odplačam v dveh obrokih če bi bil že tik pred 15. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch To jan 22, 2008 8:40 am

a veste zakaj so Honde v angliji na prvem mestu? ker je povprečna starost voznika Honde v angliji 124 let. Starci itak vozjo pazljivo. Itak je pa čist fakin odvisn od vzdrževanja pa načina vožnje. Tko jst vsak teden šraufam en ata ka ma pa isto petko turbo ma pa 220.000 km brez šraufanja... Bedna in oguljena tema
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov