Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To feb 05, 2008 10:55 pm

Čeprav žalostno....ampak sem se vseen nasmejal ko sem tole videl....drgač pa zanima me kak spisek bi tle nardil cenilec če je že pr men mel pol A4 lista? :) :P :lol: :D :shock:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To feb 05, 2008 11:01 pm

js pa mislim, da bi cenilec porabil sam en A4 list, nanj pa napisal; ODPOVED DAJEM!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 2:26 am

nebivedu je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:Sej stari terenci niso bolj varni, kot navaded stednji razred vozil.

Niso najbolj varni, ampak tok slabi pa spet niso, kot jih hočejo prikazat na raznih testih.
Recimo delali so test med espaceom in discoveryjem. Ampak razlika je bila že v letih, discovery je bil 1994 letnik, espace pa 2003, to pomeni, da je disco dal že 9 let skozi in se to pozna tudi na materialih. Sicer pa vsaka nesreča je drugačna. Sam vem, da če se čelno nekam zaletim, da bom naredil ogromno škode, ker je na avtu vitel in ojačitve, ki ga držijo na avtu.

Poglejte si tole http://www.youtube.com/watch?v=m_86RuYXoJA
Kaj naredi en terenec osebnem avtu.

Mislim da so bolj varni, kot srednji razred, če gre za isti letnik vozil. So težji in višji, kar je pa tudi najbolj važno. (Poleg ostalih varnostnih pripomočkov in tega..)

Glede videja pa mislim da smo že enkrat debatirali, kajne? Malce nesmiseln, ne samo da so vzeli hondo ki skoraj slovi po (ne)varnosti, so ga še zabili v najbolj šibek del avta. Če bi se tale honda zabila v terenca na isti višini bi jo tudi zarilo globoko noter.

Aja, terenci so drugače statistično gledano nekajkrat bolj nevarni za otroke, ker se pri resnejših nesrečah začnejo prej prevračati, froce pa tist pas ne zadrži in zlezejo ven.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 06, 2008 7:17 am

Otroci morajo biti v otroških sedežih, če jih voziš naokoli.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 12:12 pm

Mišljeni so otroci, ki teh sedežev ne potrebujejo več.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Sr feb 06, 2008 1:01 pm

ja pol pa maš jahača do 150 cm, potem pa ga itak pas prime...
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 1:45 pm

metr pedeset so še kšne babe v srednji šoli pa nism nobene vidu da bi sedela v jahaču . Pa razlož hčerki pr 15ih letih k se že fukarjo okol, da more v posebnem sedežu sedet :noro

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr feb 06, 2008 1:55 pm

Pavel_P je napisal/-a:metr pedeset so še kšne babe v srednji šoli pa nism nobene vidu da bi sedela v jahaču . Pa razlož hčerki pr 15ih letih k se že fukarjo okol, da more v posebnem sedežu sedet :noro

AHAHAH Ta je bla dobra dans! :rofl :EE :cry
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr feb 06, 2008 2:07 pm

Pavel_P je napisal/-a:Mišljeni so otroci, ki teh sedežev ne potrebujejo več.

Otroci, ki otroških sedežev ne potrebujejo več, lahko sedijo normalno v sedežu in jih tudi pas zadrži, kolikor jih pač zadrži. Sej enega 70kg osebka z 160cm tudi ne zadrži, pa vseeno noben ne pametuje. Ampak to velja za vsak avto, ne samo za terence, a nej zdej ljudje nehajo otroke vozit naokoli al kaj? Iščeš dlako v jajcu in brezveze.

Koliko terencev pa se prevrne v nesrečah? Sam sem videl kar nekaj nesreč, pa nikoli prevrnjenega terenca (res pa da so bile majhne hitrosti za udeležene v tistih nesrečah), sem pa največkrat videl, da je kdo zadaj v terenca priletel in se zaril pod kolesa. Do sedaj sem videl samo 2 nesreči, ko je kdo spredaj direktno nabasal v terenca. In obakrat tistim v terencih ni bilo nič, razen modric, nasprotno pa tistim v avtu, kjer so dobili kr hude poškodbe.
Prednost terenca je visok strop in ne treščiš z glavo v streho ob takem trku.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr feb 06, 2008 2:37 pm

lisko je napisal/-a:Čeprav žalostno....ampak sem se vseen nasmejal ko sem tole videl....drgač pa zanima me kak spisek bi tle nardil cenilec če je že pr men mel pol A4 lista? :) :P :lol: :D :shock:

V takem primeru cenilec prečrta tisto vrstico kjer piše uničeni deli in deli za popravilo, ter napiše: Na vozilu še uporabno: in našteje kaj je še celega.

Upam da je voznik tega BMW še med nami.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 2:43 pm

nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:Mišljeni so otroci, ki teh sedežev ne potrebujejo več.

Otroci, ki otroških sedežev ne potrebujejo več, lahko sedijo normalno v sedežu in jih tudi pas zadrži, kolikor jih pač zadrži. Sej enega 70kg osebka z 160cm tudi ne zadrži, pa vseeno noben ne pametuje. Ampak to velja za vsak avto, ne samo za terence, a nej zdej ljudje nehajo otroke vozit naokoli al kaj? Iščeš dlako v jajcu in brezveze.

Koliko terencev pa se prevrne v nesrečah? Sam sem videl kar nekaj nesreč, pa nikoli prevrnjenega terenca (res pa da so bile majhne hitrosti za udeležene v tistih nesrečah), sem pa največkrat videl, da je kdo zadaj v terenca priletel in se zaril pod kolesa. Do sedaj sem videl samo 2 nesreči, ko je kdo spredaj direktno nabasal v terenca. In obakrat tistim v terencih ni bilo nič, razen modric, nasprotno pa tistim v avtu, kjer so dobili kr hude poškodbe.
Prednost terenca je visok strop in ne treščiš z glavo v streho ob takem trku.

Kakšno dlako v jajcu? Povedal sem samo samo statistične podatke, saj sem napisal. Torej podatke glede na nesreče in ne nekaj kar sem si jaz zmislil.

Glede drugega dela posta: Točno to glede višine sem tudi jaz prej napisal, tako da me ni treba prepričevat, če je bilo tako mišljeno.....

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 06, 2008 4:29 pm

DObro no da se ne bi še zdaj kje skregali v moji temi......

Sem pa tudi sam napisal kaj bi po vsej verjetnosti blo, če bi bla s petko...... glede na to da je vitari zvilo bulbar in ga prislonlo na luč ter uničlo odbijač.

Nebivedu..... sem videl že mnogo nesreč med njimi že tud dost terencev in nekaj jeepov.... kjer je bil nalet čeln se je terenc zaril v avto oz. avto je zabilo pod terenca... seveda poškodbe v osebnem so neizbežne... med tem ko v terencu pa mogoč bolečine v vratu...videl pa sem že nekaj primerov kjer je terenc s sprednjo levo kolo zahaklal osebnega in dejansk zapelu na njega...... seveda v tem primeru je padel na bok ali pa še kam.... ampak ker je konstrukcija terenca le močnejša, je terenc obstal na boku ali bilokje z minimalno zvite pločevine.. med tem ko je osebnemu dejansko povozlo streho do sedežev.... Vsekakor se terenc prej prevrže pri slidanju kot osebni.... ampak hude razlike pa spet ni...

Drgač pa lep video kako se da jeepa slajdat... a na koncu tip nardi napako in iz levega zavoja sunkovito zavije desno...... smrt verjetno tudi za marsikeri osebni avtomobil.... ampak glede na udarce ki jih je prejel. se mi kabine ne zdi kaj dost zvita če sploh je kaj.,...

http://www.youtube.com/watch?v=6mFoQtpsVQA
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr feb 06, 2008 7:35 pm

Svoj avto sem povaljal na desni bok, potem na streho in na levi bok, ter nazaj na kolesa. Slikice takoj po nesreči z zamenjano šipo so v salonu. http://www.avtomobilizem.com/modules/carshow/car_detail.php?car_id=1722

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 29, 2008 10:28 pm

No evo da povem do konca:) Avto je popravljen in je že pr men :) Manka mu še samo smernik na blatniku ( bil naročen pa ni prišel pravi....nekje drug teden ga grem iskat)

Menjan pa blatnik,notranji blatnik,leva luč,levi smernik,plastika okrog luči,odbijač,okvir tablice :D , posoda za vitrex,plastična obroba blatnika,nosilci plastične obrobe,jarmov drog. Nastavitev komplet stekanja prednjih in zadnjih koles (podvozje ni doblo nič (juhu) ) . Barvanje blatnika ter narjeni prehodi na haubo ter vrata.

Kok je bla cena po pravici povedano ne vem.....jaz sem samo prišel po avto,podpisal predajnico in odšel ves veseli da je igrača spet pr men ;)

In pa slikca ko sem seveda že prišel s terena zato tudi umazane gume :D

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe feb 29, 2008 11:07 pm

U ti pm :shock:
Sam še šuh je na tleh :?
1 3 5
2 4 6 R
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov