Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Sr mar 26, 2008 9:00 am

ob prebiranju tegale topica sm se pa kr pošteno nasmejal! morem prznat. sicer pa sj pr 15ih smo mel mi tut manj problemov s šraufanjem biciklov. sam edina razlika med nami pa zdejšnjo mladino je ta, da mi smo se okol gonl po štirjakih (APN6) zdejšnja mladina pa v neregistriranih nezavarovanih avtih.....pač čas gre naprej. drgače sm pa skor prepričan da je na temle forumu ogromno takih pobalinov.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr mar 26, 2008 9:43 am

3 leta še počaki da boš 18 pol pa menjavaj jermene :lol:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr mar 26, 2008 3:14 pm

Sam tko no, k smo že pr te temi. In jih je blo v zadnem cajtu kr nekej :) Dejte mi povedat, kako se lahko folk sploh sprav menat jermen (predvidevam da iz razloga finančnega varčevanja), ki nima nobenih osnov, ne ve več kot to kakšen ključ paše na kakšen vijak. Potem bo pa mikrojermen prtegnu... pa bomo poslušal "Jermen mi cvili? Kaj storiti?"
Ali še slabš, zobat jermen, ga daš gor tko kt tep paše pa gre motor u tri franže...

To bi mogl pr usaki taki stvari zravn napisat... Please DO NOT this at home! ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 26, 2008 3:21 pm

ja nimas kej nekateri probajo an.ampak sj znanost pa ni nobena zamenjat jermen(ne zobati) pa tut nasponat gta ni neki tezko pravilno.
bo pa tko cez neki cajta bo reku da mu jermen cvil po bomo mi rekl nj ga bol zategne,po bo pa cez neki cajta pisau da se mu lezaj v alternatorju slis.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Sr mar 26, 2008 3:29 pm

ja pa sploh če se človk sprav menjat zobati jermen na verižno gnanem motorju :D

prideš u štacuno pa rečeš za petko 1.1 bi mel zobat jermen :D :shock:

sori ampak nism se mogu zadržat. res ne :D
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 26, 2008 4:23 pm

Zamenjat jermen (ali klinasti ali zobati) ni noben problem na nobenem avtu. Mal večji problem je s ketno, ampak tut to se da.

Enkrat se pač morajo tudi 15-letniki naučit. Bolje da se uči sedaj na neregistriranem avtu za 100 evrov, kot kasneje na enem za katerega bo plačal par tisoč evrov. Če gre kaj narobe je manj škode.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Rudl
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Rudl Sr mar 26, 2008 4:51 pm

Bravo usaj en neki;) sej js sm vedu kok sam nism biu 100% sm rajš uprašu

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr mar 26, 2008 5:39 pm

Pa dobro no, nekje se je treba začet učiti. Saj pa smo vsi vprašali in naredili marsikateri kiks, preden je vse bilo narejeno kot treba.
Pač, svetujem ti lahko to, da si sposodiš nekaj literature, knjižnice so polne. Ena zelo uporabna knjiga je Knjiga o Avtu, iz leta '78, ampak za začetnike več kot odlična, prav potegnila te bo notri. 8) Pa še polno drugih.
Naslednja stvar, pa malo opazuj avto in posamezne sklope v njem, probaj si ustvarit neko povezavo o tem kaj čemu služi in kako so različne stvari povezane med seboj... In seveda logično razmišljanje, zakaj, kako in čemu.
Lahko se spraviš šraufat in raziskovat kak star odslužen, stolčen avto in se učiš na njem. Če imaš blizu kak odpad ali mehanika, strojnika, pa je itak zlata žila.

Prav je, da se ljudje izobrazijo na tem in na vseh področjih. Nikoli ni prepozno za to. Drugače te potem hitro spregledajo kot neizkušenega in ti ponujajo pod nos vse, vključno z magičnim sprejem, ki lahko odstrani rjo tudi pod vodo. :roll: Največja revščina je pač neznanje. ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr mar 26, 2008 6:11 pm

@nebivedu: off
sej dobr ves da ni trik v tem da se 15 letniki naucijo tudi tega ...seveda in prav je
da cim vec informaciji zvejo in se tudi poucijo o tem samo ne more mi pa tukaj on
dobesedno lagat o nekem SVOJEM pasatu 2003 letnik (in v kontekstu teme je prav tako
zvenelo)...v drugi temi (ki pa je mislil da bo sla kar skozi nepregled) pa govoriti o svojih "letih"...

in to ni bil osamljen primer... tudi to dobro ves :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr mar 26, 2008 6:45 pm

off:

Mactron je že ko Google se mi zdi. Predn je mož napisal post, je že našo njegovo temo kolk je star. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 26, 2008 6:57 pm

MacTron je napisal/-a:@nebivedu: off
sej dobr ves da ni trik v tem da se 15 letniki naucijo tudi tega ...seveda in prav je
da cim vec informaciji zvejo in se tudi poucijo o tem samo ne more mi pa tukaj on
dobesedno lagat o nekem SVOJEM pasatu 2003 letnik (in v kontekstu teme je prav tako
zvenelo)...v drugi temi (ki pa je mislil da bo sla kar skozi nepregled) pa govoriti o svojih "letih"...

in to ni bil osamljen primer... tudi to dobro ves :idea:

To vem, ampak se s takimi ne obremenjujem. Se ne splača.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 26, 2008 6:58 pm

Knjiga o avtu.....moja učiteljica :)
Čeprav je knjiga iz leta 78 je še sedaj vse enako kar se tiče samega delovanja motorja (osnove) , vzmetenja....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Sr mar 26, 2008 7:28 pm

Bi lakho kdo spravil to knjigo v pdf?

:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov