EGR,AGR =ista stvar samo v drugem jeziku.Ta ventil ima not loputo katera se premika s pomočjo vakuma kjer se ko se le ta ustvari loputa(ventil) odpre.Probaš ga pa tako da ga snameš(tista zarjavena stvar z membrano vred) in na cev vlečeš zrak vase (ustvarjaš podtlak)in takrat se mora ventil odpret (če ni slučajno zaštekan in odprt)eentox je napisal/-a:Drugače pa mislim, da se govori o EGR ventilu (Exhaust Gas Recirculation), če sem malo pikolovski :P
Dejan-k je napisal/-a:eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.
LP Dejan
Energetik81 je napisal/-a:Dejan-k je napisal/-a:eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.
LP Dejan
Če smo še bolj pikolovski, zrak dejansko teče. Vsi plini so namreč tekočine, tekočina pa teče.. :P
Pod tekočine pa spadajo še kapljevine (voda, alkohol...), ki tudi tečejo. Take so pač fizikalne definicije.
HOLLAND je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Dejan-k je napisal/-a:eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.
LP Dejan
Če smo še bolj pikolovski, zrak dejansko teče. Vsi plini so namreč tekočine, tekočina pa teče.. :P
Pod tekočine pa spadajo še kapljevine (voda, alkohol...), ki tudi tečejo. Take so pač fizikalne definicije.
No to pa seveda nikakor ni res. Poznamo tri agregatna stanja snovi in sicer trdno, tekoče in plinasto. Tudi zrak se lahko nahaja v tekočem stanju pri neki kar precej nizki temperaturi ampak nikakor ne more bit tekočina ko je v plinastem stanju. Isto je z vodo samo, da se vplini pri višji temperaturi kot zrak. Ne more pa bit ena in ista spojina v dveh agregatnih stanjih hkrati.
Tisto pa ko sem reku da zrak teče skoz cev pa sm tako bol po domače reku sm mislu, da boš razumu. :P
lisko je napisal/-a:HOLLAND je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Dejan-k je napisal/-a:eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.
LP Dejan
No to pa seveda nikakor ni res. Poznamo tri agregatna stanja snovi in sicer trdno, tekoče in plinasto. Tudi zrak se lahko nahaja v tekočem stanju pri neki kar precej nizki temperaturi ampak nikakor ne more bit tekočina ko je v plinastem stanju. Isto je z vodo samo, da se vplini pri višji temperaturi kot zrak. Ne more pa bit ena in ista spojina v dveh agregatnih stanjih hkrati.
Tisto pa ko sem reku da zrak teče skoz cev pa sm tako bol po domače reku sm mislu, da boš razumu. :P
SPet se motiš.....voda je lahko oz. je edina kapljevina, ki lahko ima TRI egragtna stanja hkrati.....na pamet ne vem ( pogoogljajte) ampak se mi zdi da pri 0.4 stopinje nad ničlo.....LED VODA PARA....led vidiš....na njem je voda....nad ledom pa para.
HOLLAND je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Dejan-k je napisal/-a:eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.
LP Dejan
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov