Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če apr 10, 2008 8:14 pm

Drugače pa mislim, da se govori o EGR ventilu (Exhaust Gas Recirculation), če sem malo pikolovski :P

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Če apr 10, 2008 8:15 pm

Ja z ustami pihni skos cev. Boš pa ja vedu če teče zrak skoz. :idea:

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Če apr 10, 2008 9:09 pm

eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.:D
zdaj vem da mora pihat lepo skozi to sn sao htel vedet.

LP Dejan

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 11, 2008 7:42 am

eentox je napisal/-a:Drugače pa mislim, da se govori o EGR ventilu (Exhaust Gas Recirculation), če sem malo pikolovski :P
EGR,AGR =ista stvar samo v drugem jeziku.Ta ventil ima not loputo katera se premika s pomočjo vakuma kjer se ko se le ta ustvari loputa(ventil) odpre.Probaš ga pa tako da ga snameš(tista zarjavena stvar z membrano vred) in na cev vlečeš zrak vase (ustvarjaš podtlak)in takrat se mora ventil odpret (če ni slučajno zaštekan in odprt)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 11, 2008 10:28 am

Dejan-k je napisal/-a:eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.:D
LP Dejan

Če smo še bolj pikolovski, zrak dejansko teče. Vsi plini so namreč tekočine, tekočina pa teče.. :P
Pod tekočine pa spadajo še kapljevine (voda, alkohol...), ki tudi tečejo. Take so pač fizikalne definicije. :idea:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Pe apr 11, 2008 8:21 pm

kak so lahko plini tekocine ce pa locimo tekoce stanje ali plinasto??mi objasnis to??:D

LP Dejan

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Napisal/-a HOLLAND Pe apr 11, 2008 8:28 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Dejan-k je napisal/-a:eno je ce tece kaj drugo je pa ce piha kaj al ne??zrak mimogrede ne tece.:D
LP Dejan

Če smo še bolj pikolovski, zrak dejansko teče. Vsi plini so namreč tekočine, tekočina pa teče.. :P
Pod tekočine pa spadajo še kapljevine (voda, alkohol...), ki tudi tečejo. Take so pač fizikalne definicije. :idea:

No to pa seveda nikakor ni res. Poznamo tri agregatna stanja snovi in sicer trdno, tekoče in plinasto. Tudi zrak se lahko nahaja v tekočem stanju pri neki kar precej nizki temperaturi ampak nikakor ne more bit tekočina ko je v plinastem stanju. Isto je z vodo samo, da se vplini pri višji temperaturi kot zrak. Ne more pa bit ena in ista spojina v dveh agregatnih stanjih hkrati.
Tisto pa ko sem reku da zrak teče skoz cev pa sm tako bol po domače reku sm mislu, da boš razumu. :P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe apr 11, 2008 8:44 pm

HOLLAND je napisal/-a:
LP Dejan

No to pa seveda nikakor ni res. Poznamo tri agregatna stanja snovi in sicer trdno, tekoče in plinasto. Tudi zrak se lahko nahaja v tekočem stanju pri neki kar precej nizki temperaturi ampak nikakor ne more bit tekočina ko je v plinastem stanju. Isto je z vodo samo, da se vplini pri višji temperaturi kot zrak. Ne more pa bit ena in ista spojina v dveh agregatnih stanjih hkrati.
Tisto pa ko sem reku da zrak teče skoz cev pa sm tako bol po domače reku sm mislu, da boš razumu. :P

SPet se motiš.....voda je lahko oz. je edina kapljevina, ki lahko ima TRI egragtna stanja hkrati.....na pamet ne vem ( pogoogljajte) ampak se mi zdi da pri 0.4 stopinje nad ničlo.....LED VODA PARA....led vidiš....na njem je voda....nad ledom pa para.

Glede ventila pa..... jaz imam pri mojem sneto cev od vakuma. To pa zato ker krmilje vakumskega ventila ne dela in je EGR držal stalno odprt. Da se razumemo....EGR ventil je normalno gor edini vakuma ( krmilja) nima priključenega... bi se recimo kaj poznalo oz. bi blo bolše če bi ta ventil snel in pod njega ( na sesalnem konektorju) podložu bakren kos pleha in ga dejansko blindiral?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Pe apr 11, 2008 8:51 pm

pa nisem glioh tega hoto jaz povedat:D?no v glavnem jutr mam cas pa bom preveril ta ventil.mi lahko sao bjasni kdo kaj ta ventil dela?

LP Dejan

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Napisal/-a HOLLAND Pe apr 11, 2008 9:10 pm

lisko je napisal/-a:
HOLLAND je napisal/-a:
LP Dejan

SPet se motiš.....voda je lahko oz. je edina kapljevina, ki lahko ima TRI egragtna stanja hkrati.....na pamet ne vem ( pogoogljajte) ampak se mi zdi da pri 0.4 stopinje nad ničlo.....LED VODA PARA....led vidiš....na njem je voda....nad ledom pa para.

Ja to drži. Tudi pri 20 stopinjal je lahko led(dokler se pač ne bo stopil) in vodna para je pa itak v zraku stalno prisotna ampak vodna para je nevidna! Tisto ko vidmo mi ko se kadi iz lonca pri kuhanju je utekočinjena voda! Vodna para je nevidna! Pa voda je itak bol posebna spojina pa tako enostavno zgleda. :P
Zadnjič spremenil HOLLAND, dne Pe apr 11, 2008 9:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Pe apr 11, 2008 9:11 pm

in kaj bi z blendiranujem pridobil??cemu sluzi ta ventil??je kaj glede moci??

LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 11, 2008 11:25 pm

HOLLAND je napisal/-a:
LP Dejan

Seveda je res. Preberi si par fizikalnih/kemijskih učbenikov in priročnikov, potem pa piši. :roll:
Tekočine se delijo na pline in kapljevine. Torej zrak je lahko plin ali kapljevina(če ga stisneš/ohladiš), vedno pa je tekočina (no, razn če ga zmrzneš, potem je trdna snov...) http://sl.wikipedia.org/wiki/Plin
Sicer je pa to zdej že fejst offtopic.
Z blindiranjem boš nekoliko bolj onesnaževal okolje. Spucaj ga, ali pa zamenjaj, če je zanič.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So apr 12, 2008 12:34 am

off:steklo je tut v tekocem stanju.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So apr 12, 2008 1:11 am

res je
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k So apr 12, 2008 6:26 am

in ce zablendiram to kam pa speljem pol tisti žlauhec ko ostane od tega??

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 12, 2008 9:07 am

Vakum misliš? Enostavno ga zamašiš.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So apr 12, 2008 11:42 am

lisko je napisal/-a:Vakum misliš? Enostavno ga zamašiš.

no evo pa sm dobu tut jst odgovor iz ene teme k sm sprasevau po te.
sam se ke nj bakreno ploscico dobim pa kok nj bi bla debelina mi povejte.
@saso vem da si mi to enkrat ze na pm povedau sam sm zbruisau pm :oops:
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So apr 12, 2008 11:51 am

pa znaš še objasnit ti,abbe?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So apr 12, 2008 8:05 pm

Dejan-k je napisal/-a:in ce zablendiram to kam pa speljem pol tisti žlauhec ko ostane od tega??

LP

vakuum cevke ne zamašiš ampak jo pustiš na ventilu kot je sedaj da ventil normalno deluje le plini ne bojo šli skoz ker ga boš z ploščico blindiral

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So apr 12, 2008 8:08 pm

primozek69 je napisal/-a:pa znaš še objasnit ti,abbe?

ce znam objasnit kaj?
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov