Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne apr 27, 2008 7:57 am

Frendu je VW Golf 1.8 pil olje k zolna in res orng pil, prevec za ta motor, imel pa je skoz not Castrol 10w-40, potem je pa 1x dubu Championa 10w-40 ga sprobal in zdej mu ga prakticno nic vec ne pije. Ce ti motor pije olje, prvo kar naredis je da zamenjas olje z drugo znamko, drugo viskoznostjo v glavnem sprobas olje. Sele potem neke generalke, menjave motorja :roll: ipd.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne apr 27, 2008 8:20 am

0,5l na 1000km da ni katastrofalno...za navadni avto je tole katastrofalno...nebi rekel da je to en tuner, ki se vrti vse tja do 9000rpm+...in po sreci je zauger...hehe, 0,5l...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne apr 27, 2008 8:38 am

Dejch je napisal/-a:Frendu je VW Golf 1.8 pil olje k zolna in res orng pil, prevec za ta motor, imel pa je skoz not Castrol 10w-40, potem je pa 1x dubu Championa 10w-40 ga sprobal in zdej mu ga prakticno nic vec ne pije. Ce ti motor pije olje, prvo kar naredis je da zamenjas olje z drugo znamko, drugo viskoznostjo v glavnem sprobas olje. Sele potem neke generalke, menjave motorja :roll: ipd.

Točno tak. Prvo probaš vse drugo potem pa šravfaš....Iz izkušenj pa pred generalko je pil vsako olje....enga več drugega manj ( največ pa elfa), po generalki pa mne spije več nobenga olja..... pa ni važn kero olje je. Torej ko motor začne pit olje, sicer lahk probaš zamenjat znamko ampak vsi pa vemo da motor ni več to kar bi moral bit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne apr 27, 2008 10:38 am

pelji ga k liskonu,pa ti ga bo zrihtal,saj lisko rad popravla take zadeve-a ne lisko :D
pomojem kaj več kot pa tefloni ni fuč,pač tisti ratajo trdi in ne tesnijo več,sam če avto tolk olja popije,se mora plavo kaditi zadaj

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne apr 27, 2008 10:39 am

H-FReAK je napisal/-a:Ali je na računu vidno katero je to olje? in pa, ali je možno da so te v avtohiši nat... kar v zadnem času nebi bil redek primer?

P.S.: Če se ne motim, Opel v originalu uporablja Aral olja. Daj mi povej o katerem Oplu se sploh menimo.

lp, Aleš.

Napisano je sam, da je 10w40, nič drugega. Govorim o oplu iz litije (avtohiša Mahkovic).

Možno je vse, nisem prijatelj z nobenim iz avtohiše, da bi me imeli radi...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Ne apr 27, 2008 10:46 am

a nimaš nekaj dni garancije,če kupiš avto v avtohiši?
včasih je bilo tako,jaz sem kupil tipona v avtohiši in mi je po 14 dneh crknila sklopka,sem ga peljal nazaj in so mi popravili na njihove stroške,seveda je pa to bilo 8-9 let nazaj!
mal se pozanimaj

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne apr 27, 2008 10:57 am

hribko je napisal/-a:a nimaš nekaj dni garancije,če kupiš avto v avtohiši?
včasih je bilo tako,jaz sem kupil tipona v avtohiši in mi je po 14 dneh crknila sklopka,sem ga peljal nazaj in so mi popravili na njihove stroške,seveda je pa to bilo 8-9 let nazaj!
mal se pozanimaj

Ja no, jaz imam avto že 2 meseca, mogoč celo mal več. Bom pa probal

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Ne apr 27, 2008 11:05 am

probati ni greh,če pa ne,ti pa vsaj naj dajo podatke od prejšnega lastnika,
da bi lahko vsaj njega lahko vprašal če je njemu isto pil avto olje

francnovak
Nov uporabnik

NATEG

Napisal/-a francnovak Ne apr 27, 2008 8:26 pm

če je bilo olje zares menjano, potem je sigurno z motorjem nekaj narobe (tefloni, batni obročki), kajti po teh km, ki si jih naredil, se ne bi smelo še nič zgoditi, neglede katero motorno olje so ti nalili! Jaz bi reklamiral pri tej avtohiši, lahko tudi izpodbijaš kupoprodajno pogodbo in tudi uspeš, če so ti podtaknili avto, kateri je potreben resnega popravila!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Re: NATEG

Napisal/-a hribko Ne apr 27, 2008 9:41 pm

francnovak je napisal/-a:če je bilo olje zares menjano, potem je sigurno z motorjem nekaj narobe (tefloni, batni obročki), kajti po teh km, ki si jih naredil, se ne bi smelo še nič zgoditi, neglede katero motorno olje so ti nalili! Jaz bi reklamiral pri tej avtohiši, lahko tudi izpodbijaš kupoprodajno pogodbo in tudi uspeš, če so ti podtaknili avto, kateri je potreben resnega popravila!

edina težava je v tem da jim moraš dokazati da je bila to skrita napaka
in da so te hoteli na......i.
mislim da so samo tefloni,ko sem jaz imel na avtu(enem od prejšnih)teflone fuč,mi je avto spil skoraj liter olja na 1000 km,po menjavi teflonov,pa tolk da ni omembe vredno

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne apr 27, 2008 9:56 pm

hribko je napisal/-a:pelji ga k liskonu,pa ti ga bo zrihtal,saj lisko rad popravla take zadeve-a ne lisko :D
pomojem kaj več kot pa tefloni ni fuč,pač tisti ratajo trdi in ne tesnijo več,sam če avto tolk olja popije,se mora plavo kaditi zadaj

Sam se ne lotevam motorjev z razno elektronsko navlako. Torej samo frgazer ali pa bosch sistem :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Ne apr 27, 2008 10:02 pm

a si se odločil za lažjo varjanto popravil? :) :) :)
saj opel ni zakompliciran,96 letnik še ne,tti novejši so pa že zakomplicirani.
več elektronike več kaj te potem zajebava :evil:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 28, 2008 3:21 pm

ti opli z 1.6 16V motorji so znali imeti cilindre pobrane ko je začelo pit olje tako da je bil zrel za brušenje.To boš najhitreje zvedel če boš glavo potegnil dol!Razne menjave olj ti pri taki porabi ne pridejo v poštev.

CM
Novinec

Napisal/-a CM Sr apr 30, 2008 6:04 pm

Petrol prodaja nekaj za avte, ki pijejo veliko olja, imena se ne spomnim več, vem le še to, da je v rumeni flaški :D To je preizkusil kolega na svojem avtu in je rekel, da se je kar poznala razlika.
Da te malo potolažim, moj avto spije vsaj 1 liter olja na 1000km in še malo antifriza na vsake toliko :? :)

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Re: Kako znižati porabo olja

Napisal/-a Mirando Če apr 02, 2015 7:08 am

Da ne načenjam nove teme...

Avto:
Nissan Primera, 1.6. l. 2004, 170kkm!

Avto je potrošil slab liter Elf-a Evolution 900 NF 5W-40, na ca 1000km. :shock:

V naslednjih dneh prešaltamo na Valvoline Durbalend 10w-40!! (zgolj ker je po servisnih listkih izkazano, da se je prej uporabljalo to olje)
Znanec mi priporoča olje 5W-50 (Mobil) ... baje se zna poraba drastično znižat?!

Bi lahko bilo olje? predtem je bil not Valvoline, (prejšnjo) olje je bilo dokaj "črno", ob takšni porabi dvomim, da bi bilo enako...

za 1x sumimo na napačno uporabo olja...?*!

Motor zelo lepo teče, ne kadi, kolikor kaže nikjer olje ne izteka (ko stoji nekaj h, pod motorjem ni nobenih oljnih madežev)...sicer še moramo 1x preveriti zatesnitev oljnega filtra - ker je težko dostopen, obstaja rahel sum, da bi morda tam kje spuščalo...

Še kakšne izkušnje, ideje, predlogi...?
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

gas zajla
Nov uporabnik

Napisal/-a gas zajla Sr apr 08, 2015 9:53 am

Čisto vseeno kakšno olje daš notri to ,da ga bo zarad vrste olja pilo manj je smešno.Avto troši olje zaradi konstrukcije motorja ali pa zaradi preperelih teflonov na ventilih.Zaradi kapljanja olja ti ne moreš na nivoju opazit,da manjka.Jaz imam en avto,ki kaplja olje ampak tud na 10 tisoč ga nič ne manjka.To kar izkaplja je kakšen deci v nekaj mesecih.In avto ,če troši olje ni rečeno,da je pokvarjen.Če troši olje vw pasat 2.0 tdi je to povsem običajno ,če troši olje bmv 3.0d pa to ni običajno pa ne zaradi tega ker je prvi slabši ampak zato ,ker je tako skonstruiran motor.Ve se točno kateri modeli imajo znatno porabo in kateri pa skoraj nič.Imel sem fiata tipo 1.4 novega in je trošil skoraj liter na tisoč..Pa sem lahko dal not najdražje in najboljše olje In tudi v knjigi je pisalo,da je to količina,ki je normalna.Reno clio 1,4 pa vem,da nima porabe olja,če ga manjka potem je nekaj pokvarjeno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 08, 2015 11:54 am

Mirando, nobeno olje ne bo drastično znižalo porabe (olja), dejstvo je, da nekaj ne štima (in poskusi raje z nekim poceni 10-40). Morda so res samo tefloni, morda je kaj več. Zdi se, da nakup ni bil najboljši (si imel že precej težav) in bi, če bi bil predračun za popravilo velik, raje zaćel razmišljat o menjavi vozila. Žal...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 08, 2015 12:33 pm

V toyoto rav4 sem nalil shell helix 10W40. Po 800km prevoženih, ga je manjkalo 2.5 litra. Ko sem dal notri olje 5W30, je na 15.000km prevoženih avto spil samo še liter (kar pa je tovarniško predpisano).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 08, 2015 2:47 pm

Mirando je napisal/-a:
Znanec mi priporoča olje 5W-50 (Mobil) ... baje se zna poraba drastično znižat?!

Poslušaj znanca > na durablend niti ne pomišljaj....

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če apr 09, 2015 12:18 am

probaj 20w50 (dobiš na petrolu), če ti je 5w50 predrag.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov