trs je napisal/-a:glede napisanega je moje mnenje sledeče:
pri Renaultu z ročno klimo se le ta vklaplja tudi,če je stikalo ventilatorja na "0",vendar na stopnjo "1" ,pri tebi pa je verjetno premalo plina ali preveč- iz lastnih izkušenj-dovolj je že majhno odstopanje.kolčina plina v gramih je napisana tudi na vezni steni med prednjimi lučmi. Sistem klime ima več stikal,ki nadzorujejo varno delovanje,med njimi je tudi presostat,le ta je nekje med kompresorjem in uparjalnikom(mrzla cev).eno od "varnostnih stikal ti ne deluje. glede indikatorja zunanje temperature,ki kot praviš ni točna,pa je važno samo,da ni prikazana zunanja temperatura pod +5* C ,ker pod to temperaturo se naj nebi klima vklapljala.
Klimo mi je polnil preko računalnika in ker sem bil zdraven sem prav vidu da je izbral količino primerno za renault clio in leto izdelave. Tale presostat bi pa res bil lahko vzrok???????? Kako bi to lahko ugotovil??? Zanimivo je pa to da ko direktno preko releje do kompresora vežem klima se vklopi in presostat je tudi vmes te povezave. Se pravi iz releja do kompresorja je vmes presostat in je povezan skupaj z kompresorjem.