Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če maj 22, 2008 6:54 pm

pač upaš na najbolše(saj olje pa ni nevem kak velik strošek,dodatek je pa tud tam okoli 20 evrov)
po moje,drugih opcij pa nažalost nimaš več.
a boš probal še to,al pa boš šel kar takoj razdirat menjalnik.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če maj 22, 2008 8:22 pm

Olje ki ga boš zamenjal lahko v primeru da bo menjalnik treba podret iztočiš iz v eno flašo in ga po popravilu naliješ nazaj.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 22, 2008 9:46 pm

Eh kake mate eni no...... če bo menjalnik podrl in menjal vse kar je treba z novim potem pa dal not nazaj staro oblavfano olje po možnosti s polno opilki? Ja bravo no :roll:

Mislim res vas ne razumem včasih...... prvo je avtorju težko dat nekaj malega evrov samo za olje..... rajši bi počakal da bo zružlo pa potem menjal celi menjalnik ( skoraj tako sem razumel) .....potem pa še da bi staro olje vlival nazaj....Men gre samo v motor 8 litrov olja..... menjam pa vsake dva mesca.

Sicer pa menjalnik ne zruži kar tako....če nima kake serijske napake in se z njim lepo dela potem kamot zdrži dobo vozila... po možnosti še več.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če maj 22, 2008 10:10 pm

Če boš dobro pogledal boš videl da sem napisal to za novo olje, ker se avtorju teme zdi prevelik strošek 2x kupovat olje, v primeru da ne bi menjava olja rešila problema.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Pe maj 23, 2008 9:46 am

Primoz_86 je napisal/-a:Če boš dobro pogledal boš videl da sem napisal to za novo olje, ker se avtorju teme zdi prevelik strošek 2x kupovat olje, v primeru da ne bi menjava olja rešila problema.

sam nemoreš še enkrat istega olja not nalit,kot je lisko napisal,kaj če so kakšni opilki not in podobno :?

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe maj 23, 2008 10:32 am

folksvagn pa je nea crkne čuj...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe maj 23, 2008 11:41 am

hribko je napisal/-a:
Primoz_86 je napisal/-a:Če boš dobro pogledal boš videl da sem napisal to za novo olje, ker se avtorju teme zdi prevelik strošek 2x kupovat olje, v primeru da ne bi menjava olja rešila problema.

sam nemoreš še enkrat istega olja not nalit,kot je lisko napisal,kaj če so kakšni opilki not in podobno :?

Opilki se usedejo na dno flaše. Sicer jaz tega ne bi počel, a ker je večina ljudi takih, da jim je škoda dat 10-20 eur za olje, pa je to ena od variant

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Pe maj 23, 2008 1:40 pm

saj zato ket tako delate in to svetujete,so pa pol problemi!!!
kupiš avto,pol se pa čudiš ko ti kaj crkne :evil:

polo84
Nov uporabnik

Napisal/-a polo84 Pe maj 23, 2008 4:16 pm

Sem kupil danes olje, zdaj pa imam še eno težavo. Vijak za izpust je v konus, brez podložke, a kdo slučajno ve kako močno se ta vijak zategne, da ne bo puščalo in da ne uničim navoja???
Hvala!

polo84
Nov uporabnik

Napisal/-a polo84 Pe maj 23, 2008 4:22 pm

Aja, pa najboljše bi bilo kar v Nm...
Še enkrat hvala!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 23, 2008 7:21 pm

Za moment ne vem......povem pa ti da jaz še nikoli nisem uporabil moment ključa ( za glavo zategnit sem prakticiral čist po domače.....metrska ročica in na njej vaga katero sem vlekel ...10Nm pa je približno 1kg....) . Če imaš vsaj malo mehaničnih izkušenj....pol točno čutiš daj vijak pride do konca.....pač zategneš z nekim občutkom do konca potem še mogoče nasljednji dan preveriš če drži......odtegnit se pa tko ne more sej zato je ravno konus.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
D_WoMaN
Nov uporabnik

Kraj: whatever

Napisal/-a D_WoMaN Če jan 29, 2009 6:23 pm

men je pa glih dons na polotu 96 letnik 60k menjalnik zamleu pa me zanima kje bi v okolici celja dobila najcenejšega. :roll:
prvo mi je par km neki tolkl pa sn parkrat počakala pol pa ko sn spelavala je pa glasno poču :atensn pa sn misla da se naprej pelem v prvi, :jy pol ko sn pa spelavala sn pa opazla da mi sam tretja dela :roll: zdej mehanika mam da mi bo avto zrihto sam kolk sn gledla na netu pa v salamonu majo kr močne cene menjalnikov. :bonk
Slika
Vozite po svoji strani ceste, ker po sredini vozim jaz!!!
nismo najboljši, smo pa najdražji :P

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 29, 2009 6:34 pm

mal po avtonetu poglej. mora se zadeva dobit poceni. če misliš dat več kot 200€ bolj da še mašino zamenjaš, če imaš veliko km...

Uporabniški avatar
D_WoMaN
Nov uporabnik

Kraj: whatever

Napisal/-a D_WoMaN Če jan 29, 2009 6:58 pm

tnx, če bo kdo vedu kej pocen, naj piše prosim ;)
Slika
Vozite po svoji strani ceste, ker po sredini vozim jaz!!!
nismo najboljši, smo pa najdražji :P

Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov