Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 11, 2008 4:26 pm

cliopower je napisal/-a:Zato ker nerabi več disla ma službo oddaljeno 3km od doma mislim da namerava kupiti bencinarja pro_ceeda. Saj mislim da je tako.Pač jst sm tud svojega 5vratnega ceeda prodal pa kupil pro_ceeda.

5 km ma do sihta... ;) , drugače pa ja..kupuje se bencinar. pa avto je se skoraj 6 let v garanciji tak da je lahko kupec brez skrbi. je pa seveda tvoja odločitev kaj boš nabavla.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Sr jun 11, 2008 4:28 pm

Zato ker nerabi več disla ma službo oddaljeno 3km od doma mislim da namerava kupiti bencinarja pro_ceeda. Saj mislim da je tako.Pač jst sm tud svojega 5vratnega ceeda prodal pa kupil pro_ceeda.

Pa a tle gor ste vsi iz iste ulice al kaj? :lol:
Za kok si ga pa prodal, če ni skrivnost? (Glede na to, da pravijo, da rabljeni nimajo nobene cene).

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 11, 2008 4:46 pm

Sploh nismo iz iste ulce, še iz istga kraja ne, je pa cliopower zaposlen v AH kjer prodajajo kie, je bila bratova kia tudi servisirana pri njih, lahko jo tudi odpelješ kamorkoli na pregled če želiš.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
wid
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a wid Sr jun 11, 2008 4:55 pm

Lana_ je napisal/-a:Ja.. Tudi jaz sem tako mislila, dokler nisem zasledila enega, ki je Cee'd-a dobil marca 2008 in je imel še vedno ta problem. Poleg tega je bil Čeh in ne Anglež tako kot večina ostalih s tem problemom. Očitno se problematični Cee'd-i širijo proti Sloveniji! :?

Potem pa ne kupit tega avta, saj se "problematični Cee'd-i širijo proti Sloveniji".
Imaš tukaj gor dosti ljudi, ki imajo ceede in so ti povedali, da je avto vredn svojga dnarja. Če kupuješ nov avto je treba bit previden ne pa pesimist.

Na servisu ti menjajo (kopirano iz drugega foruma):

Glede stroška servisa na 20000 km:
- olje (5,3 l) 80 € (na srećo so ga imeli v akciji po 30 € za 4 litre in sem ga imel naprej kupljenega)
- oljni filter 15,29 €
- filter klime 31,82 €
- filter goriva 31,68 €
- delo 67 €
Skupaj: 225,79 €

Narejeno na avtoservisu Jerenko na Ptuju!

Na naslednjem servisu pa bodo menjali poleg vsega naštetega še filter zraka za motor, ki je tudi okoli 30 €.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr jun 11, 2008 6:31 pm

Točno to ti menjajo tudi sam sem napisal isto ceno pa tudi zelo podobno. Speedfreak za tebe pa še nisem pozabil ti javim na pm za tvoj avto. :D Sam mal več časa morm met ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 11, 2008 7:08 pm

hladni je napisal/-a:kakorkoli, ampak servis dečki dragi.....niti malo ni poceni. Je servis pri vagu rahlo ceneje ali v najslabšem primeru enaka cena.(nakupna cena avta pa dosti večja)!

Možno, ampak dosti nanese posebno olje zaradi filtra za saje ki je okoli 16 evrov liter, uni nemški smrdljivci večinoma nimajo tega filtra.

|m|
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a |m| Sr jun 11, 2008 7:14 pm

Mam to 90hp Kio, letnik 2007 (julij) tko da ma žal par serijskih napak. Te so enota klima naprave (senzorji majo zamika ene 5-7stopinj v plus tko da je vroča ko pes, naštimano maš na 20 in ti skor nč ne hladi ker misli da je res 20 v avtu je pa mnogo več) in cukanje ko greš v hrib pod gasom, spustiš gas in ko spet stisneš zacuka (to se zgodi ful malokrat).
Sam motor je mega, na AC za 90 konjev (in skor 1400kg teže avta) potegne odlično, poraba od 5(zelo umirjena relacija) do 6,5 (sam mesto+klima). Klima doda pol litra na porabi, pri mestni še malo več.

Overall je dober nakup ampak! če bi še enkrat kupoval bi vzel 1.4 bencinarja, ki pride 3000€ cenejši porabo ima pa verjetno zgolj liter večjo (bi ga zelo rad sprobal sam ga nimajo nikjer :? ) Pri teh cenah goriva je dizel en fakin nepotreben strošek, ki si ga slovenceljni zelo radi delamo. In tista cena prvega servisa, 225€ :shock: Bom jst tam enmu zobe na pult fuknu, če mi pride s tako ceno ven. Kaj falus ma za delat uro in pol tam? Kar sm jst vprašal naj bi bil prvi 150€.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 11, 2008 7:19 pm

Bencinar 1.4 ima, vsaj kolikor sem ga jaz vozil ( enega prvih v sloveniji ) porabo precej cez 8, ob dinamični voznji tudi več ( dinamicna voznja je zame saltanje pri 5000 ib več vrtljajih )..tako da se diesel še vedno splača, plus da 1.4 s svojim pomanjkanjem navora ni ravno kos 1400kg.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr jun 11, 2008 8:29 pm

Lana_ je napisal/-a:
Na splošno glede 1.6CRDi motorjev pa sem do sedaj slišal in bral vse samo najboljše

Tudi jaz, dokler nisem celo popoldne brskala po internetu in končno našla eno napako ;)

Če se ne moim, sta Hyundai i30 in Kia Ceed "dvojčka".

Hja ne vem..Mogoče sta motorja res v osnovi ista, čeprav sem nekje prebrala, da Kiine motorje proizvajajo na Slovaškem, Hyundajeve pa (zaenkrat še) v Koreji.

Glede motorjev, avto ima 7! letno garancijo na motor in menjalnik...

To je tudi eden glavnih razlogov, ki me nagiba v stran Kiie in ne Forda Focusa (ok, pa alarm, naslon za roko, radio z mp3-ji in še kakšen bonbonček, ki ga dobim za približno isti denar), ampak vseeno ne bi bila rada vsak teden na servisu...

Kupuješ avto, ki je (bistveno) cenejši kot npr. TOYOTA AURIS. Temu primerno raven kvalitete in ostalih lastnosti tudi pričakuj.

Sicer pa - osebno mnenje : če ti je avto všeč ga preprosto kupi, ker pretirano-dlakocepsko iskanje napak lahko (mogoče brez pravega razloga) pokvari siceršnje navdušenje.

LP

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Sr jun 11, 2008 8:47 pm

cukanje ko greš v hrib pod gasom, spustiš gas in ko spet stisneš zacuka

A tako torej izgleda "kolcanje".

Nočem biti dlakocepska, ampak glede na to, da je moj prvi avto, sem si vzela malo več časa, no...In (čeprav je mogoče to nekako "nežensko" jaz avta ne kupujem po zunanjem izgledu. ;)
Drugače pa.. Vem da je en izmed cenejših v svojem razredu, zato pa bi raje dala tisočaka več za Fokusa, če bi vedela, da mi bo ta bolje služil. (Zato pa sem postavila vprašanje na forumu).
Ampak zaenkrat se še vedno bolj nagibam k Cee'd-u.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Sr jun 11, 2008 9:28 pm

|m|: a si probal it na servis reprogramirat mašino?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jun 11, 2008 10:17 pm

Kakšna je pa kaj kvaliteta notranjosti, kako se sedi, kakšen je naslon za roko? Je klima močna? Do vrata "debela"? Je notranjost tiha?

Do zdaj sem se peljal samo v dveh kiah (sephia in pride) in nekaj hyundaih (stari in novi accenti, elantra) in bil razočaran nad "kvaliteto notranjosti" (otip plastike, sedenje, ergonomija, tankcana vrata,...), tako da moram vprašat glede na to da vsi hvalijo ceeda (in i30).

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Sr jun 11, 2008 10:25 pm

phoebus je napisal/-a:Kakšna je pa kaj kvaliteta notranjosti, kako se sedi, kakšen je naslon za roko? Je klima močna? Do vrata "debela"? Je notranjost tiha?

Do zdaj sem se peljal samo v dveh kiah (sephia in pride) in nekaj hyundaih (stari in novi accenti, elantra) in bil razočaran nad "kvaliteto notranjosti" (otip plastike, sedenje, ergonomija, tankcana vrata,...), tako da moram vprašat glede na to da vsi hvalijo ceeda (in i30).

notranjost je odlična brez nepotrebnega škripanja in tudi sedi se super ;)
klima deluje odlično-avtomatska...vzemi si čas in se pojdi zapeljat pa se boš najbolj prepričal :D
RS-sport

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr jun 11, 2008 10:34 pm

Js sem se vozil v i30 ki je kot so rekli dost podobni, pa je 1.6 motor bil kar glasen na avtocesti oz. na visokih obratih. Čeprov se mi kr zdi da so dober zatesnili avto, ker vetra pa podvozja oz. gume ni bilo kej dosti slišati. Najbrž je pri ceed-u podobno. Kar se pa tiče same izdelave in udobnosti nimam pripomb. Ponavadi me hrbet boli, pri kakšnem starejšem avtu ali kakšen manjši, tukaj me po 5 ur vožnje ni bolelo.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr jun 11, 2008 10:38 pm

kolegu pri 10tisoč oba prednja amortizerja dobila luft,dostikrat ne prepozna ključa.utripa ekranček sredinski,... kaj bo šele pri 50,100t.... đabe ti 7 let garancije če maš avto skos na servisu.
tut vozu sm ga,pa morm rečt da sm biu razočaran.volan premehek,se ga moraš navadit v ovinku,2.0crdi motor tut :roll: ,prevelika turbo luknja-spodaj je tako len da je prav zoprno vozit.vglavnem,vidi se da je KIA in da ne more iz svoje kože.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

|m|
Nov uporabnik

Napisal/-a |m| Sr jun 11, 2008 11:07 pm

Lana_ je napisal/-a:|m|: a si probal it na servis reprogramirat mašino?

Ne še ker je v Novi Gorici zanič servis pa tudi ni še ustrezne rešitve za to. To k ti preprogramirajo ne deluje na vseh. To se pojavla tako zelo redko da ni niti najmanj moteče.

Če primerjaš s Focusom... Ceed ima zadaj precej več prostora (potisnjen prednji sedež do konca nazaj), malo manjši prtljažnik, mnogo prijetnejšo notranjost (Focus ma neko grobo plastiko) in enako udobje. Focus deluje bol masivno ker je volan neposrednješi to je pa tudi vse. 1.8 Tdci pri Fordu je proti 1.6crdi obupno robat in dokaj težko dosega porabo pod 6. Pa še to, kupi 115hp Ceeda ker 90hp vleče samo do 3k obratov potem je nepremičnina. 115hp vleče precej zvezno prek 4k.Mogoče se ti zdi nepomembno ampak prvič ko boš šla prehitevat npr. kamion boš vidla sledeče: kamion vozi recimo 60km/h (malo hriba), daš v tretjo, pohodiš in avto zleti (res lepo potegne za 90hrčkov). Takoj ko prideš do nekje 3k ne vleče nič in komi prlezež mimo. Jst šaltam v 4 ko pride do 3k ker čene je ojoj (bil že 2x v škarjah zaradi tega, ko je bil nov).
Sprobal sem 115hp in je čisto drugače. Avto se nič ne matra da doseže 50km/h recimo. Sej ne da 90hp ženeš do konca da pride do te hitrosti sam občutek je čisto drugačen.
Še ena reč. Letniki 08 imajo boljše amortizerje, zadaj el. pomik stekel in zložljiv ključ. 07 ima pretrdo podvozje in čutiš res vsako luknjico v riti.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če jun 12, 2008 9:34 am

ImI: Hmm... Jaz sem si pa mislila kupit 90hp zato, ker z 115hp padeš že v višji zavarovalniški razred... Ne vem... Drugače sem bolj "ekonomičen" voznik (ok, ja... ženska za volanom, pač) :lol:
Vem.. Pravijo , da je 90ho malo malo za to težo, poleg tega je poraba primerljiva s tistim z 115hp... Je za premislit. Si moram preračunat, kakšna je razlika v ceni zavarovanja in ostalih stroškov..

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 12, 2008 10:20 am

obstaja tud varianta, da imaš 90 konjsko različico tako moćno, kot je tista 115 konjska, poleg tega pa plačuješ zavarovanje za 90 konjskega - na kratko povedano: ČIPANJE.
Slika

Uporabniški avatar
wid
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a wid Če jun 12, 2008 11:01 am

IcEm4n je napisal/-a:obstaja tud varianta, da imaš 90 konjsko različico tako moćno, kot je tista 115 konjska, poleg tega pa plačuješ zavarovanje za 90 konjskega - na kratko povedano: ČIPANJE.

ampak v primeru, da ugotovijo na servisu, da je bil avto čipan ti odpade 7 letna garancija... auch?

|m|
Nov uporabnik

Napisal/-a |m| Če jun 12, 2008 11:26 am

Čipanje... tvegaš garancijo in daš 400€ (al še kej več). Razlika v ceni registracije je ene 70€ sam to je 7€ na mesec tekom leta :D Kupi 115hp. Verjemi ljudem z izkušnjami :-P Ne govorim ti zaradi konjev ampak 115 ma drugačno turbino in zato vleče več časa.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov