Nasveti in napotki ter povpraševanja...

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr jul 23, 2008 9:14 am

A ima avto senzor za vžig in regulacijo računalnika nekje okrog glavne gredi ??
Lahka da je ta fuč. Sosedov daewoo lanos ni vžigal. Ugotovili da se je prav ta senzor pokvaril. neka fotocelica varijanta ki šteje obrate in nastavlja timing vžiga.

urukhai
Nov uporabnik

Napisal/-a urukhai Sr jul 23, 2008 9:47 am

Valvoline ne vem bom se pa pozanimal. Baje naj bi imel nek senzor na odmični gredi.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jul 23, 2008 1:12 pm

V TecDoc-u ne najdem tega senzorja.

urukhai
Nov uporabnik

Napisal/-a urukhai Če jul 24, 2008 2:44 am

Hvala vsem za trud.
Danes sem dobil podatek, da vozilo dela ( ponovno razdrl in sestavil mašino ) vendar ga je težko prižgati in potem ne dela pod " štant gasom ", ko se nehaš voziti.
Tako, da bo potrebno tudi tukaj ugotoviti kaj bi bilo lahko narobe.
V kolikor ima kdo izkušnje s tem naj poskuša odgovoriti.

urukhai
Nov uporabnik

Napisal/-a urukhai Pe jul 25, 2008 10:32 am

Upam, da nisem ZOPRN vendar danes zjutraj se je vaja ponovila in sicer vozilo je zelo težko prižgalo ( isti simptomi kot prvič in drugič, ko je zakuhal ) pri tem pa sem ob opazoanju motorja, ko sem dodal gas na večje število obratov opazil, da je na zgornji strani, kjer je nameščena vodna pumpa in pride tesnilo močno špricala voda. Sam kot laik menim ( glede na potek dogodkov ), da bi bilo lahko narobe kaj z hladilnim sistemom ali pa je kaj narobe s kompresijo, da vodo izbije na pumpi ( mogoče počena glava ipdb). Vozilo naj bi se popravljalo dalje v ponedeljek tako, da če ima kdo koristno informacijo je dobrodošel. Zanima me tudi ali je potrebno nastaviti ventile po takem posegu v mašini kot je bil primer pri meni ( razlika je med njimi, vendar ne vem ali gre lahko za toleranco ) seveda, če bom avto lahko usposobil do te mere.

P.S.
prav tako sem sam odsoten do ponedeljak tako, da ne bom mogel odgovarjati.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov