Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mulkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mulkec To avg 26, 2008 11:10 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
V koliko niste sam obnavljal zavore peljite reklamirat, saj ni bilo zastonj.
V koliko pa ste sam obnavljal zavore, pa preverite:
- zavorna tekočina ima oznako DOT3, DOT4, DOT5.1 in je rumeno do rjave barve, trpkega občutka ( nima mazalnosti ) in grenkega okusa. Zavorna tekočina ni naftni derivat, temveč kislina razrečena z alkoholom ( v grobem ) Nikakor ne sme biti magično zelena ( CItroenovo olje za zavore ) ali še slabše motorno olje. Če ugotovite, da ste nalil napačno olje ga takoj odstranite in v glavnem zavornem valju zamenjajte tesnila ( so napihnjena )
- zavorni valj odvijte in poskusite z roko kako se prilega servo ojačevalcu > v primeru da čutite kakšen milimeter upora in ne sede lahkotno na servo pomeni da je glavni zavorni valj kakšen lep ponaredek ( brez strahu ) nastavite vzvod v servo ojačevalcu ( torej privite vijak ki je v servu in gre v glavni zavorni valj - privijajte vijak po milimetrih ko ni več upora še milimeter )
- odvijte na bilokaterem kolesu ( razen rezerve ) prezračevalni vijak in nekdo naj "pumpa" pritiska zavoro > pri vsakem pritisku mara špricniti zavorna tekočina v koliko ne špricne pri vsakem pritisku zavorne pedalke vam blokira glavni zavorni valj ( ne vrača se v zadnji položaj ) zamenjajte tesnila v gl.zav. valju.
To kako ste obnovili ABS enoto pa nisem razumel, ker ni kaj za obnavljat ( notri je samo črpalka in nekaj ventilov ki so računalniško krmiljeni, torej to vam lahko v Sloveniji popravi okoli 4 mehaniki, kar pa sem prepričan, da noben od njih ni imel vašega vozila v popravilu )
Lep pozdrav
Naj se vam najprej lepo zahvalim za takšen odziv na moje težave.Kot prvo naj povem da mi je zavore popravljal mehanik ki je drugače zaposlen na WV AUDI servisu.Ko sem mu sedaj povedal kaj se dogaja z zavorami se mu sanjalo ni kaj bi lahko bilo,torej zadevo reklamirat pri nekomu ki ne ve kaj bi lahko bilo je malo smešno.Zavorno olje ne vem kakšno je,kupil sem ga na pumpi.Kar pa se tiče abs enote in obnove le te naj povem da sem pred kratkim ostal čisto brez zavor,pedalko je požrlo in sem stiskal v prazno.Mehanik je mislil da glavni zavorni valj in ga je tudi zamenjal a ni bilo kaj bolje.Kolikor vem je abs puščal in ga je moj mehanik dal obnoviti ne vem komu.Zadeva je nekaj časa delovala potem pa....zablokiralo L.P.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 26, 2008 11:27 am

mulkec je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
V koliko niste sam obnavljal zavore peljite reklamirat, saj ni bilo zastonj.
V koliko pa ste sam obnavljal zavore, pa preverite:
- zavorna tekočina ima oznako DOT3, DOT4, DOT5.1 in je rumeno do rjave barve, trpkega občutka ( nima mazalnosti ) in grenkega okusa. Zavorna tekočina ni naftni derivat, temveč kislina razrečena z alkoholom ( v grobem ) Nikakor ne sme biti magično zelena ( CItroenovo olje za zavore ) ali še slabše motorno olje. Če ugotovite, da ste nalil napačno olje ga takoj odstranite in v glavnem zavornem valju zamenjajte tesnila ( so napihnjena )
- zavorni valj odvijte in poskusite z roko kako se prilega servo ojačevalcu > v primeru da čutite kakšen milimeter upora in ne sede lahkotno na servo pomeni da je glavni zavorni valj kakšen lep ponaredek ( brez strahu ) nastavite vzvod v servo ojačevalcu ( torej privite vijak ki je v servu in gre v glavni zavorni valj - privijajte vijak po milimetrih ko ni več upora še milimeter )
- odvijte na bilokaterem kolesu ( razen rezerve ) prezračevalni vijak in nekdo naj "pumpa" pritiska zavoro > pri vsakem pritisku mara špricniti zavorna tekočina v koliko ne špricne pri vsakem pritisku zavorne pedalke vam blokira glavni zavorni valj ( ne vrača se v zadnji položaj ) zamenjajte tesnila v gl.zav. valju.
To kako ste obnovili ABS enoto pa nisem razumel, ker ni kaj za obnavljat ( notri je samo črpalka in nekaj ventilov ki so računalniško krmiljeni, torej to vam lahko v Sloveniji popravi okoli 4 mehaniki, kar pa sem prepričan, da noben od njih ni imel vašega vozila v popravilu )
Lep pozdrav
Naj se vam najprej lepo zahvalim za takšen odziv na moje težave.Kot prvo naj povem da mi je zavore popravljal mehanik ki je drugače zaposlen na WV AUDI servisu.Ko sem mu sedaj povedal kaj se dogaja z zavorami se mu sanjalo ni kaj bi lahko bilo,torej zadevo reklamirat pri nekomu ki ne ve kaj bi lahko bilo je malo smešno.Zavorno olje ne vem kakšno je,kupil sem ga na pumpi.Kar pa se tiče abs enote in obnove le te naj povem da sem pred kratkim ostal čisto brez zavor,pedalko je požrlo in sem stiskal v prazno.Mehanik je mislil da glavni zavorni valj in ga je tudi zamenjal a ni bilo kaj bolje.Kolikor vem je abs puščal in ga je moj mehanik dal obnoviti ne vem komu.Zadeva je nekaj časa delovala potem pa....zablokiralo L.P.

NA kratko povedano. Potreben si PRAVEGA ZAVORNEGA SERVISA! Torej pelji nekomu ki se samo s tem ukvarja!

mulkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mulkec To avg 26, 2008 11:42 am

adis je napisal/-a:
mulkec je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Ti svetujem da se nemudoma spraviš dol s ceste dokler se ne ugotovi kaj je ker boš ubil sebe in še koga drugega.
Jaz sem zaprosil za pomoč ne pa za bedaste pripombe ki nikomur ne pomagajo.

najprej prosiš za pomoč nato še komentiraš glede te "pomoči" ...
Komentiram pripombe ki so neumestne in da prosim za pomoč,ki mi je ti definitivno ne ponujaš,razen tega da si kritiziral uporabnika(zavorni servis),ki mi je in mi tudi lahko z svojimi nasveti in izkušnjami pomaga.Reklama gor ali dol danes nihče ne dela zastonj.Ni mi pa jasno zakaj mora na vsakem forumu biti nekdo ki samo pljuva in v vsaki stvari vidi nekaj slabega.Če ne moreš pomagati pač stran od tipkovnice.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To avg 26, 2008 1:37 pm

Žiiga je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:- odvijte na bilokaterem kolesu ( razen rezerve ) prezračevalni vijak in nekdo naj "pumpa" pritiska zavoro > pri vsakem pritisku mara špricniti zavorna tekočina v koliko ne špricne pri vsakem pritisku zavorne pedalke vam blokira glavni zavorni valj ( ne vrača se v zadnji položaj ) zamenjajte tesnila v gl.zav. valju.

Fan, zavore se odzračuje na principu tako, da je prezračevalni vijak privit, nekdo pumpa. Potem se pedalo drži pritisnjeno in v tem momentu drugi odvije vijak. Potem se postopek spet ponovi. Vijak se privije, nekdo pumpa. To se ponavlja dokler nima pedalo primernega upora in skozi prezračevalni vijak ne prihajajo več mehurčki ( na ta vijak je priporočljivo natakniti cevko da se pribljižno vidi kaj gre skozi) Za pospravljanje packarije pa kar sprat z navadno vodo ;)

Če pa se ti bo slučajno dal mal še delat.. pa vzam plastenko mekola če maš mogoče kakšno prazno ali biloktero podobno. Vanjo ustaviš cevko in si fertik. Spodaj se ti bo ujemalo olje, na cevki boš videl kaj gre skoz in je to to, dokler so mehurčki v cevi ko odzračuješ to še ni odzračeno. Sicer pa tudi bodi pozoren na raven zavornega olja v rezervoarčku nad glavnim cilindrom :)

Pozdravljeni
Jaz sem napisal kako se preveri, če glavni zavorni valj blokira in ne kako se prezračijo zavore. To dobro vem, verjemi mi.
Lep pozdrav

jobers2
Nov uporabnik

Re: ZAVORE BLOKIRAJO AUDI A6 -POMAGAJTE PROSIM

Napisal/-a jobers2 So feb 25, 2012 11:25 pm

živjo si bom izposodil temo če smem.
imam audi a6 l.98 pred 2 tedni mi je začelo desno kolo blokirat smo pogruntali da je šel glavni zavorni cilinder (smo ga zamenjali z mehanikom in lajtngo) 1. dan je bilo v redu potem pa mi je počasi pri zaviranju avto vleklo v levo ( se pravi mi je levo kolo bolj bremzalo kot desno).
nato je to izginilo nakar sem pogruntal da ko mi padalka za zavore prijela zelo visoko in bila zelo trda da nekaj ni v redu in mi je začelo počasi blokirati levo kolo in pri tem zmeraj bolj grabilo in ko je zagrabilo do konca se nisem mogel premakniti nikamor ko je minila kakšna ura sem se premaknil z avtom kot da ni bilo nič narobe in potem med samo vožnjo brez uporabe zavor je začela čeljust na istem kolesu sama od sebe prijemat in blokirat tako kot v prvem opisu. res ne vem kaj bi blo narobe da bremze začnejo same od sebe prijemat.
hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne feb 26, 2012 12:42 am

Pozdravljeni

Po opisu vam lahko blokira.

- zavorna flekxibilna cev spredaj / notranjost razpada, vidi se po robovih pri kovini, počena, preparela - menjava
- glavni zavorni cilinder ni od tega vozila, ne vrne se v zadnji položaj in ne spusti zavorne tekočine v lonček, pri vožnji se segreje ( posledično visok in trd pedal ) in začne stiskati sprednje zavore.
Ker ima vozilo vezavo na križ:
- prva stopnja glavnega zavornega cilindra - spredaj levo in zadaj desno
- druga stopnja glavnega zavornega cilindra - spredaj desno in zadaj levo

Se posledično začne opažati napaka najprej na sprednjem levem kolesu.

V koliko je problem samo s tem, da cilinder ni bil indentičen staremu ( mere zavornih batkov - vežne so že desetinke milimetra ), se lahko nastavi mrtvi hod na povezovalni palčki med stopalko do glavnega zavornega cilindra ali na ojačevalcu zavor ( sprednja palčka ). Mrtvi hod vam naj nastavlja negdo ki ve kaj dela!!

Lep pozdrav

PS
Zavorne fleksibilne cevi se menja zmeraj v paru, torej na obeh kolesih levo in desno
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 Ne feb 26, 2012 9:34 am

ja glavni cilinder ki pride pod tisto posodico je bil identičen in mere tiste palčke in vsega so bile prave. ne vem po moje bi to pol začelo takoj zarkavat je pa bilo prvi dan v redu tud naslednje dni so bili v redu samo ko sem zaviral me je vleklo na levo ampak zavore so odpustile včeraj se mi je pa zgodilo to.
Kdo bi pa znal to porihtat ?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne feb 26, 2012 3:36 pm

Pozdravljeni

Menim, da lahko to uredi vsak mehanik

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po feb 27, 2012 7:12 am

Pogosto zarjavi bat v zavornem cilindru spredaj,potrebno ga ga je spumpati ven,z finim brusnim papirem 500-1000 lepo zbrusit da se rja kolk-tolk očisti,če pa je preveč zarjavet zamenjat komplet pesto. VW in AUDI do l.2003 imajo tudi pogoste težave z ročno in zadnjimi zavornimi cilindri,slaba izvedba,tisti hakeljčki na čeljusti za ročno se ne vračajo lepo nazaj ko spustiš ročno in posledično zadnje kolo-kolesa skozi bremzajo.To se dogaja zarad rje in ker federčki ki vračajo hakeljčke nazaj zgubijo svojo prožnost. Na svojem a4 sem odpravil težavo tako da sem spodni srauf ki drži pesto zamenjal z dolgim sravfom(cca 5cm) in kontra matico,pol pa sem med hakeljčkom za ročno in spodnjim(novim) srafvom daol enga mocnega federcka ki lepo vraca zajlo in hakeljcek nazaj,ter mi rocna vec ne šteka.Popolnoma enako težavo sem imel pred leti na svojem ex audi 80 in odpravil z podobno predelavo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov