ban je napisal/-a:VW golf V 1.6 bencinar, prvi servis na 15.000 km me je prišel pri pooblaščenem serviserju 95 € (menjava olja in oljnega filtra). Men se ni zdelo velik.
RedBull™ je napisal/-a:Hehe,mi je kar malce smešno brati to temo,ko nekateri pravite,kako je drago, itd. To kar je plačal uporabnik Ban je pač čist spremenjliva cena za pooblaščeni servis.
Ja je logično če sam delaš da prideš zelo poceni skozi,ali če ti to naredi en fušar doma pod kozolcem...
Je pa razlika o kvaliteti zagotovo (že vidim nekatere,ko me boste napadli,da potem na pooblaščenem servisu avto dobi v roke vajenec,ampak morate vedeti da vsi pooblaščenci tud nimajo vajencev - torej smo spet tam,... da je zadeva različna od primera do primera.)
Spet drugi problem je glede starosti ter znamke avtomobila.
Naj mi pa nekdo pove,ko nekateri tako odrihate nad pooblaščenimi servisi,kateri mehanik (fuš mojster vam naredi naslednje) :
Na dobrem pooblaščenem servisu naredijo npr. (naštel bom samo najbolj glavne opazke)
- pred servisom naredijo aktiven sprejem --> test zavor ter ročne zavore na valjih,testiranje amortizerjev.
- pogledajo v servisno mrežo,ter preverijo če je na vozilu potrebno izvesti kakšno servisno akcijo (ker pri novejših avtomobilih je vedno kaj.... bodisi naložiti novo verzijo motornega programa,avtomatskega menjalnika itd.)
- dela se opravljajo po delovnem nalogu oz. check listi, torej tisto kar je določeno za tisti model vozila glede na starost vozila oz. kilometre ki jih ima.
Glede na to,da se jih izogibate,so pooblaščeni servisi še vedno zelo zasedeni...
Me pa čudi,zakaj pa plačujete vsak mesec zdravstveno zavarovanje,itak ni obvezno,pa se nihče ne pritožuje.
Razumem pa,da nekateri svojih gajbic,ki so vredne še par sto eur ne boste vozili na pooblaščeni servis.
Kael je napisal/-a:Večini ljudi se sanja ne o avtomobilih več kot o tem, da majo volan, kolese, servise, zimske gume in letne gume pa tistih 5 kratic znajo naštet. In če tak "veleznalec", posebej kakšna blonda, fura avto k nepooblaščencu in se potem tam kaj zalomi in avto pristane pri uradnih serviserjih, se ti kaj hitro zgodi, da takrat pomenjajo še polovico neorignalnih delov, češ "ne pašejo skupaj" in hitrost plačaš servise dvakrat, tako da je dejansko zabit previden, kako ravnaš s servisiranjem...JEREMIJA79 je napisal/-a:To je vse lepo in prav ampak zakaj ko se pojavi resen problem(ki ga popldanci in neki kvazi mehaniki)ne morejo odpraviti avto znajde na pooblaščenem servisu.Zgodi se slednje;zapravi že precej denarja pri fušarjih in zadeva še vedno ni urejena potem pa pripelje avto na pooblaščen servis in še tam plača popravilo.To velja za diagnostiko ne pa seveda za redne servise za katere se strinjam da so odločno precenjeni.
seeman66 je napisal/-a:ban je napisal/-a:VW golf V 1.6 bencinar, prvi servis na 15.000 km me je prišel pri pooblaščenem serviserju 95 € (menjava olja in oljnega filtra). Men se ni zdelo velik.
Oprosti ,če imaš 2000€ plus plače res ni veliko. Potegni si skupaj koliko pride 4l olja plus filter pa pol urce dela pa boš videl da bi za ta denar lahko naredil dva servisa.
lp
MacTron je napisal/-a:NaceM in seeman66: ne dramatizirajta ker teh 95€ ni noben tak velik denar glede na poseg
na uradnem servisu poleg tega je pa olje tudi logicno da drazje... npr: Castrol RS 1l. 20€
+ element s filtrom 18€ pri 1.6
MacTron je napisal/-a:NaceM in seeman66: ne dramatizirajta ker teh 95€ ni noben tak velik denar glede na poseg
na uradnem servisu poleg tega je pa olje tudi logicno da drazje... npr: Castrol RS 1l. 20€
+ element s filtrom 18€ pri 1.6
In ne vem cemu primerjava z 75cl Don Perignonom, ki stane od 120€ -> odvisno od letnika
RedBull™ je napisal/-a:Hehe,mi je kar malce smešno brati to temo,ko nekateri pravite,kako je drago, itd. To kar je plačal uporabnik Ban je pač čist spremenjliva cena za pooblaščeni servis.
Ja je logično če sam delaš da prideš zelo poceni skozi,ali če ti to naredi en fušar doma pod kozolcem...
Je pa razlika o kvaliteti zagotovo (že vidim nekatere,ko me boste napadli,da potem na pooblaščenem servisu avto dobi v roke vajenec,ampak morate vedeti da vsi pooblaščenci tud nimajo vajencev - torej smo spet tam,... da je zadeva različna od primera do primera.)
Spet drugi problem je glede starosti ter znamke avtomobila.
Naj mi pa nekdo pove,ko nekateri tako odrihate nad pooblaščenimi servisi,kateri mehanik (fuš mojster vam naredi naslednje) :
Na dobrem pooblaščenem servisu naredijo npr. (naštel bom samo najbolj glavne opazke)
- pred servisom naredijo aktiven sprejem --> test zavor ter ročne zavore na valjih,testiranje amortizerjev.
- pogledajo v servisno mrežo,ter preverijo če je na vozilu potrebno izvesti kakšno servisno akcijo (ker pri novejših avtomobilih je vedno kaj.... bodisi naložiti novo verzijo motornega programa,avtomatskega menjalnika itd.)
- dela se opravljajo po delovnem nalogu oz. check listi, torej tisto kar je določeno za tisti model vozila glede na starost vozila oz. kilometre ki jih ima.
Glede na to,da se jih izogibate,so pooblaščeni servisi še vedno zelo zasedeni...
Me pa čudi,zakaj pa plačujete vsak mesec zdravstveno zavarovanje,itak ni obvezno,pa se nihče ne pritožuje.
Razumem pa,da nekateri svojih gajbic,ki so vredne še par sto eur ne boste vozili na pooblaščeni servis.
gusti85 je napisal/-a:Evo potegnil sem temo iz naftalina, ker nočem odpirat nove. Gre se pa zato, da je tast včeraj peljal avto na redni servis na pooblaščenca (toyota). Ima 3 leta starega aurisa 1.6 navadnega bencinarja. Ko sem jaz videl račun me je skoraj kap. 173€! Naredili niso pa čisto nič drugega, kot zamenjali olje in oljni filter! Nekatere postavke na računu so enostavno oderuške npr. 5l olja 5w30 100€ in pa potrošni material 12€! Alo pa kak potrošni material je to??? Potrošni material je tista bakrena podložka, ki stane 20c, ampak ne to podložko so računali posebej 90c in mi še zdaj ni jasno kaj bi lahko bil ta potrošni material? Pa sem bil že neštetokrat zraven na servisu in moj mehanik ni nikoli rabil nobenega potrošnega materiala! Kot drugo vsi vemo da v 1.6 bencinarja nikoli ne gre polnih 5l olja! Kolikor ga je ostalo bi mu ga lahko vsaj zraven dali za dolivat, če ga že cenijo kot zlato. Potem so tu še razne cvetke kot je test zavor in podobno. Ko ga vprašam zakaj niso menjali zračnega filtra in mikrofiltra so mu menda rekli da ni potrebe, da so ga samo spihali. Ja ja malo morgen, foter ima RAV4 in je peljal avto pred leti na isti servis in so mu isto rekli ... ni potrebe samo spihat. Ker me je zanimalo kako izgleda spihan filter sem odprl škatlo in noter je bil zabasan filter z polno listja in umazanije! Danes ko pride tast domov, bom odprl havbo, da vidim kakšni filtri so noter. Računajo TROJNO ceno servisa, na koncu pa ne zamenjajo niti najosnovnejših stvari. Rečem lahko samo FUJ FEJ BANDA LOPOVSKA!!!!
Se opravičujem za uporabo neprimernih izrazov ampak sem se moral malo izpovedat.
abbe je napisal/-a:gusti85 je napisal/-a:Evo potegnil sem temo iz naftalina, ker nočem odpirat nove. Gre se pa zato, da je tast včeraj peljal avto na redni servis na pooblaščenca (toyota). Ima 3 leta starega aurisa 1.6 navadnega bencinarja. Ko sem jaz videl račun me je skoraj kap. 173€! Naredili niso pa čisto nič drugega, kot zamenjali olje in oljni filter! Nekatere postavke na računu so enostavno oderuške npr. 5l olja 5w30 100€ in pa potrošni material 12€! Alo pa kak potrošni material je to??? Potrošni material je tista bakrena podložka, ki stane 20c, ampak ne to podložko so računali posebej 90c in mi še zdaj ni jasno kaj bi lahko bil ta potrošni material? Pa sem bil že neštetokrat zraven na servisu in moj mehanik ni nikoli rabil nobenega potrošnega materiala! Kot drugo vsi vemo da v 1.6 bencinarja nikoli ne gre polnih 5l olja! Kolikor ga je ostalo bi mu ga lahko vsaj zraven dali za dolivat, če ga že cenijo kot zlato. Potem so tu še razne cvetke kot je test zavor in podobno. Ko ga vprašam zakaj niso menjali zračnega filtra in mikrofiltra so mu menda rekli da ni potrebe, da so ga samo spihali. Ja ja malo morgen, foter ima RAV4 in je peljal avto pred leti na isti servis in so mu isto rekli ... ni potrebe samo spihat. Ker me je zanimalo kako izgleda spihan filter sem odprl škatlo in noter je bil zabasan filter z polno listja in umazanije! Danes ko pride tast domov, bom odprl havbo, da vidim kakšni filtri so noter. Računajo TROJNO ceno servisa, na koncu pa ne zamenjajo niti najosnovnejših stvari. Rečem lahko samo FUJ FEJ BANDA LOPOVSKA!!!!
Se opravičujem za uporabo neprimernih izrazov ampak sem se moral malo izpovedat.
nevem kaj se razbvurjaš po nepotrebnem.
za vsako vozilo je predviden plan menjave filtoru in očitno pri tem servisu ni v planu menjava filtra zarka in ostalih filtrou in jih niso zamenjali. IN TO JE PRAVILNO..
če bi ti pa vsak servis vse filtre menjal bi se pa spet kle jokal da to ni treba vsak filter menjat vsak servis..
nikol vam ni prou.
vsak proizvajalc ma določen kdaj se kaj menja in na koliko km/časa.
in če mu ga niso zamejal je to zato ker ni blo predvideno pri teh km...
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov