Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

Napisal/-a Dragan Klep Ne okt 05, 2008 11:43 am

sem mel isti problem na sephii, 1.5 motor 8ventilov

je klenkal ko je bil zagret, so probali menjat vse v glavi, zvok je bil se vedno

so menjali glavo, zvoka ni blo vec

so bli hin se batni in ojnicno obrocki, sem pol raje menjal motor, starega mam pa se doma za rezervo.

tak da mas po moje problem v glavi

drocniki, vodila, ventili ali morda ne vsi, lahk sam doloceni, tezko rect na pamet, dokler ne odpres gor in vidis sam...

Uporabniški avatar
the_red
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a the_red Ne okt 05, 2008 2:06 pm

To je Mitsubishijev 4G13 starejši motor, imam novejšega v Lancerju (je zrcaljen-> menjalnik na voznikovi strani). Verjetno je to ropotanje vzrok zanič dročnikov. Kolikor vem je to vzrok večini takih okvar. Če imaš včasih glasen zvok, včasih bolj tih poglej gibljivo cev (flexrohr). Je tudi slabost Colta (bratca tvojega protona) in velikokrat poči. Če hočeš lahko še sčistiš razdelilno kapo ( nabere se oksidanta) in v skrajni sili še zamenjaš vžigalne kable. Vse kar sem napisal je dobro vsake toliko časa menjati na teh motorjih ;)
Briši, ide Micubiši !!!

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Ne okt 05, 2008 7:37 pm

Kera cev je to drugač? Ja včasih semizdi da je glasnejši včasih pa bl tih:) Sm dans poslušal na ventil deklu če ker ventil odstopa ...pa nisem nič ugotovil razn tega da me je konkretno streslo hehe ;) En kabel prebija od sveč očitno?...Drugače pa je možno tudi da je predvžig malo zamakjen in je pol posledično glasnejši?

Uporabniški avatar
the_red
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a the_red Ne okt 05, 2008 11:28 pm

To je tista cev, ki jo obdaja pletenica in se nahaja pod motorjem, kmalu za kolektorjem. Poglej, da ni razparana. Če ti kabli prebijajo jih raje zamenjaj, ker bo s temi samo slabše ;)
Briši, ide Micubiši !!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov