Žiiga je napisal/-a:target_practice je napisal/-a:valvoline je napisal/-a:bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
Pod to ceno pa ne more niti lokalni mehanik delati,saj je potrebno kar nekaj osnovnih sredstev za delo.
lp
![]()
![]()
5ur za menjavo sklopke. Po mojem če neb majster bil fertik v manj k 2 uri je takoj na borzo in iska že drugega šihta. Jaz si jo sam zamenjam v manj k 3 ure. Brez dvigala al pa kanal da bi avto postavu gor. Le navadna avto dvigialka
Kako bos pa prisel do vijakov od kosare, kako bos nacentrial sklopko ce lahko das menjalnik stran od motorja svoh 10cm, ker ti je v napoto most oz karoserija?
Bos takrat se pamtn?
Tako je bil moj fotr pamtn, kao 30 let mehanik nebo on rabu dajat motorja nc vn ipd pa sm nakonc jst moru motor in menjalnik moru dat ven ker je sla sklopka v falus. Ves arognca zna kostati....pazi da se ti nebo mascevalo.....
Jaz sem za menjavo sklopke in velik servis na 406ki pokuril cel dan, res da sem vmes se kolegu razlagal kaj je to in tisto torej ce potegnem crto, bi naredil vse v cca 6tih urah(torej od momenta ko avto parkiram do momenta ko ga odpeljem)
Podpis, in ti pametnjakovič... v manj kot treh urah... brez dvigala.Ti napišem postopek, da boš lažje dojel da niti pod 4 težko prideš?
lisko je napisal/-a:valvoline je napisal/-a:bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
Pod to ceno pa ne more niti lokalni mehanik delati,saj je potrebno kar nekaj osnovnih sredstev za delo.
lp
![]()
![]()
5ur za menjavo sklopke. Po mojem če neb majster bil fertik v manj k 2 uri je takoj na borzo in iska že drugega šihta. Jaz si jo sam zamenjam v manj k 3 ure. Brez dvigala al pa kanal da bi avto postavu gor. Le navadna avto dvigialka
Prvo naj vas opozorim da kregarije v tej temi ne bo.......Le opazke in odgovori
valvoline mi menjaš sklopko pri jeepu? Normativ na servisu je 8 ur......ura dela je 40 evrov(pooblaščen servis) ti praviš oz. je razbrati da bi jo menjal v štirih urah....kot popoldanco ti dam 20evrov/ura torej 80 evrov za delo....kdaj ti lahk ga pripeljem?
mišek je napisal/-a:Da še jaz svoj piskerček pristavim![]()
Letos sem mel menjavo sklopke na Cliotu 2 1.4 motor. Zraven komplet sklopke, olja v menjalniku mi je menjal še zobat jermen in vse kar spada zraven (role, termostat, antifriz, črpalka) in pa še sprednji kolesni ležaj.
Vse skupaj je z materialom vred je prišlo 608 € ~ delo je bilo 240 €. (sklopka je bila 97,30 €)
Ni ravno poceni, samo kaj čemo.
Za menjavo vseh amortizerjev mi je računal 85 €.
V glavnem dobro služijo tile. Je pa privat samo računa še nisem nikol dobil pa tudi pri drugih, ki so plačevali ni nobeden mel računa. Čeprav po moje zaradi tega ni nič cenejšisamo njemu več v žepu ostane. Na dan dobi ziher več kot 200 € za delo. Koliko bi pa dobil, če bi bil eden takole pri njumu na šihtu? Kakih 600 konc mesca.
mire je napisal/-a:ta tema sla cisto v drugo stran
zdi se mi koda bi tu kdo bil fous
kako pravijo ce neki ne znas pa placaj nekomu ki zna
ocetu popravlja mehanik s katemi se poznata
polosovino je menjal za 15€
mali servis nardi za 10€
skopko je zamenjal plus mali servis za 250€ sklopka bla 155€ (vsi deli njegovi)
xsara14 je napisal/-a:Se eno vprasanje imam.
A je pametno poleg garniture sklopke zamenjati se zajlo sklopke? Avto ima 140.000km prevozenih.
Hvala
trust je napisal/-a:Jest zajle nebi menjal.
Drugače je pa pomoje UPORABNIK FAN, kar pravilno povedal. Oni ima delavnico v Ljubljnai tam s epa že ve, da so najmenine drage oz. nakup delavnice zelo drago.
sašo5 je napisal/-a:xsara14 je napisal/-a:Se eno vprasanje imam.
A je pametno poleg garniture sklopke zamenjati se zajlo sklopke? Avto ima 140.000km prevozenih.
Hvala
ma, normalno da menjaj.......trust je napisal/-a:Jest zajle nebi menjal.
Drugače je pa pomoje UPORABNIK FAN, kar pravilno povedal. Oni ima delavnico v Ljubljnai tam s epa že ve, da so najmenine drage oz. nakup delavnice zelo drago.
Jebemti "sonček" zdej si že svetovalec avtomehanik in ekonomist obenem......
Dal si pa "xsari14" nasvet takšen ti dam za primer: kot da si se prvakar stuširal, nato pa "posrane" gate nazaj oblekel.....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov