chevy je napisal/-a:kixs je napisal/-a:...
A dieselasi uporabljate olje za diesel motorje?
lp
Off: Premisli preden kaj podobnega napišeš.
chevy je napisal/-a:...
Olja lahko dolivaš drugih podjetij edino moraš pazit, da je enake viskoznosti...
C4V4L13R je napisal/-a:@BB99:
js sm kupu 4 leta star avto s 140.000 prevoženimi, na števcu
drugač pa bosch pumpa konkretno (pa sj to sm že nekje bluzil v eni temi) za 2.0 dti v oplu (še stari x20dth) je pršlo popravilo same pumpe 800€ z 1 letno garancijo, nova je okol 2000.
glede servisov pr dizlih tako...če gre turbina je sranje, če gre kaka pumpa je sranje, če ti dihtngo prepiha je sranje, vse je sranje, ker je taka tarifa pr šraufariji (če ti seveda ne dela vaški mojster), da te nekam prime. npr. na moji y20dth (novejši 2.0 DTI) je dihtunga spustila. zato da so dal narazen pa skup + material (brez brušenja glave, ker to mi je naredu stric) je prišlo cca 550€
sicer pa js, ko mam ketnco, se menja olje pa filtre, to pa pride redni servis cca 150€ (seveda ne pri pooblaščenem)
C4V4L13R je napisal/-a:ja čakej, kaj boš zdej šou sam zarad tega 20 let star avto kupit?
@lisko:
sj v nadaljne ga bom vrjetno kr sam naredu, če bom le dobu material dosti ceneje. če pa bom z vsem materialom pršou na 100€, ga bom pa še vedno raje k nekomu peljal, da mi ga nardi za 150
C4V4L13R je napisal/-a:@BB99:
js sm kupu 4 leta star avto s 140.000 prevoženimi, na števcu
drugač pa bosch pumpa konkretno (pa sj to sm že nekje bluzil v eni temi) za 2.0 dti v oplu (še stari x20dth) je pršlo popravilo same pumpe 800€ z 1 letno garancijo, nova je okol 2000.
glede servisov pr dizlih tako...če gre turbina je sranje, če gre kaka pumpa je sranje, če ti dihtngo prepiha je sranje, vse je sranje, ker je taka tarifa pr šraufariji (če ti seveda ne dela vaški mojster), da te nekam prime. npr. na moji y20dth (novejši 2.0 DTI) je dihtunga spustila. zato da so dal narazen pa skup + material (brez brušenja glave, ker to mi je naredu stric) je prišlo cca 550€
sicer pa js, ko mam ketnco, se menja olje pa filtre, to pa pride redni servis cca 150€ (seveda ne pri pooblaščenem)
C4V4L13R je napisal/-a:ja čakej, kaj boš zdej šou sam zarad tega 20 let star avto kupit?
@lisko:
sj v nadaljne ga bom vrjetno kr sam naredu, če bom le dobu material dosti ceneje. če pa bom z vsem materialom pršou na 100€, ga bom pa še vedno raje k nekomu peljal, da mi ga nardi za 150
lisko je napisal/-a:C4V4L13R je napisal/-a:ja čakej, kaj boš zdej šou sam zarad tega 20 let star avto kupit?
@lisko:
Sam še vseen ne razumem za redni servis 100 evrov? Kaj pa menjaš ti pri rednem servisu?
Drgač pa kok berem.....drage servise mate vi
monster_d je napisal/-a:lisko je napisal/-a:C4V4L13R je napisal/-a:ja čakej, kaj boš zdej šou sam zarad tega 20 let star avto kupit?
@lisko:
Sam še vseen ne razumem za redni servis 100 evrov? Kaj pa menjaš ti pri rednem servisu?
Drgač pa kok berem.....drage servise mate vi
Olje pa oljni filtr ma microfiltr![]()
Lepo vas nekdo nat****![]()
Za ople so neorginalni deli res poceni
lisko je napisal/-a:150 evrov redni servis????
Pr dizlih je nevarna bosch pumpa in to večinoma Oplove in Fordove.
VW Boshovke se skorajda ne kvarijo.
4vale6 je napisal/-a:No imam eno butasto vprašanje.Kr se ne spoznam ravno na motorna olja me zanima neki: v golfu V tdi so mi na servisu dal motorno olje shell 505 01, doma mam pa še pol litra castrola txt softec 5W 40.Pa me zanima ali lahko nalijem castrola v motor kjer je shell, se ta olja mešajo? Vrjetno se,sam neb rad kake neumnosti naredu![]()
Hvala in lp!
Po forumu brska: clio05 in 11 gostov