Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe nov 07, 2008 7:17 pm

No kot so nekateri napisali za dizla niso dražji servisi ampak popravila. Npr. pri Astri G je pumpa ene 3000€ al morda še več, kar seveda ni poceni.
Olja lahko dolivaš drugih podjetij edino moraš pazit, da je enake viskoznosti. V mojem primeru za kombi dolivam 15W-40 pa skoraj vsakič dolijem drugo firmo pa ni nič narobe. Dolivam pa pogosto, ker je kombi star 14 let in mi porabi veliko olja. Samo dokler dela in se ne kvari se ne sikiram glede porabe olja. Nalivaš bolj poceni olje pa je.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 07, 2008 8:51 pm

Ne vem al sem jaz tak zabit al se mi ne sanja zakaj se menimo vedno takih cenah ko se gre za bosch pumpe? Recimo za mojga 2.5 motor pride komplet obnova (in to komplet samo ohišje je staro ostalo pa vse novo) 700 evrov z delom vred....
Reku bi , da na original servisu pride res toliko..... ampak kdo pa dela servise na orig. servisu? Če imaš garancijo se ti tko prizna popravilo..... Če pa garancije ni več pa je tko al tko vseeno kje se servisira.....Ne sam govorit nekaj... treba se je kaj prepričat in mal poklicat okrog.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe nov 07, 2008 9:10 pm

Ne nisi zabit :) Glede pumpe sem mislil za komplet na servisu z delom vred. To nam je rekel na Opel Servisu pri nas. Avto je bil ocenjen 3000€ tako, da smo ga prodali oz. staro za novo :-P. Šlo je pa za Astro G 1.7 DT 50 kW (klenkajoča Isuzu mašina).

LP

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe nov 07, 2008 9:57 pm

@BB99:
js sm kupu 4 leta star avto s 140.000 prevoženimi, na števcu :D

drugač pa bosch pumpa konkretno (pa sj to sm že nekje bluzil v eni temi) za 2.0 dti v oplu (še stari x20dth) je pršlo popravilo same pumpe 800€ z 1 letno garancijo, nova je okol 2000.

glede servisov pr dizlih tako...če gre turbina je sranje, če gre kaka pumpa je sranje, če ti dihtngo prepiha je sranje, vse je sranje, ker je taka tarifa pr šraufariji (če ti seveda ne dela vaški mojster), da te nekam prime. npr. na moji y20dth (novejši 2.0 DTI) je dihtunga spustila. zato da so dal narazen pa skup + material (brez brušenja glave, ker to mi je naredu stric) je prišlo cca 550€

sicer pa js, ko mam ketnco, se menja olje pa filtre, to pa pride redni servis cca 150€ (seveda ne pri pooblaščenem)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 07, 2008 10:35 pm

150 evrov redni servis???? ojej nekateri služijo pri nekaterih....

Če imaš turbo bencinarja lahk gre turbina.... pri bencinarju lahk gre tesnilo.... pri bencinarju lahk kaj crkne..... dizl tud ni z dreka da bi kr crknu....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe nov 07, 2008 10:54 pm

Pri mojem dizlu me priso veliki servis 140eurov :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So nov 08, 2008 3:51 am

chevy je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:...
A dieselasi uporabljate olje za diesel motorje?
lp

Off: Premisli preden kaj podobnega napišeš.

Morda le ni tako neumno vprašanje? O oljih zna biti vsak pameten - dokler ni prepozno!
Npr - po milijon temah o tem, kakšno olje za VAG dizle, je tebi še vedno pomembna samo viskoznost?

chevy je napisal/-a:...
Olja lahko dolivaš drugih podjetij edino moraš pazit, da je enake viskoznosti...

Kaj pa posebna olja za PD dizle? Pravijo, da so VAG PD dizli na to precej občutljivi. In vsekakor ni pomembna samo ustrezna viskoznost - vsaj za VAG PD, o katerem je bilo govora!

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So nov 08, 2008 9:35 am

C4V4L13R je napisal/-a:@BB99:

drugač pa bosch pumpa konkretno (pa sj to sm že nekje bluzil v eni temi) za 2.0 dti v oplu (še stari x20dth) je pršlo popravilo same pumpe 800€ z 1 letno garancijo, nova je okol 2000.

glede servisov pr dizlih tako...če gre turbina je sranje, če gre kaka pumpa je sranje, če ti dihtngo prepiha je sranje, vse je sranje, ker je taka tarifa pr šraufariji (če ti seveda ne dela vaški mojster), da te nekam prime. npr. na moji y20dth (novejši 2.0 DTI) je dihtunga spustila. zato da so dal narazen pa skup + material (brez brušenja glave, ker to mi je naredu stric) je prišlo cca 550€

sicer pa js, ko mam ketnco, se menja olje pa filtre, to pa pride redni servis cca 150€ (seveda ne pri pooblaščenem)

Sej pr bencincu je popolnoma enako in drago popravilo če pihne dihtong.
Bratranec je nedavno tut plačal cca 500e popravila za xsaro 1.6 ker mu je spustu dihtong. Pr dizlih je nevarna bosch pumpa in to večinoma Oplove in Fordove.
VW Boshovke se skorajda ne kvarijo.
Zato se najbolj splača 1.9d navadni tako k moj Golf3 in golf2 1.6d prej.
Možnosti da pride do kkšne okvare so minimalne.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So nov 08, 2008 12:29 pm

ja čakej, kaj boš zdej šou sam zarad tega 20 let star avto kupit?

@lisko:
sj v nadaljne ga bom vrjetno kr sam naredu, če bom le dobu material dosti ceneje. če pa bom z vsem materialom pršou na 100€, ga bom pa še vedno raje k nekomu peljal, da mi ga nardi za 150

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So nov 08, 2008 12:52 pm

C4V4L13R je napisal/-a:ja čakej, kaj boš zdej šou sam zarad tega 20 let star avto kupit?

@lisko:
sj v nadaljne ga bom vrjetno kr sam naredu, če bom le dobu material dosti ceneje. če pa bom z vsem materialom pršou na 100€, ga bom pa še vedno raje k nekomu peljal, da mi ga nardi za 150

Kupiš pač sdi. Res so mal počasnejši vendar zlo zanesljiva mašina in majhna možnost da prise do okvare. Kokr vem razlika med starem 1.9D in novejši SDI skorajda ni,edino pač pumpa ima protivlomno eletroniko pa še nekih malenkosti.
Jebat ga,zato sem pa jaz kupu golf3,novejši avti enostavno imajo preveč elektronskega dreka notr.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So nov 08, 2008 2:15 pm

C4V4L13R je napisal/-a:@BB99:

Se pravi, da imam nekako prav :) Na Opel servisu so mi rekli vse skupaj okoli 3000€ pa smo jo rajši prodali, pa še ocenjena je bila na 3000€.
Glede dihtunge - prijatelju se je na Puntotu zgodil isti primer kot tebi, pa je dal za brušenje glave in material cca. 350€, delal mu je pa znanec doma. Punto je pa 1.2 '97.
Zadnjič spremenil chevy, dne So nov 08, 2008 4:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So nov 08, 2008 3:59 pm

C4V4L13R je napisal/-a:ja čakej, kaj boš zdej šou sam zarad tega 20 let star avto kupit?

@lisko:

Sam še vseen ne razumem za redni servis 100 evrov? Kaj pa menjaš ti pri rednem servisu?
Drgač pa kok berem.....drage servise mate vi :)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So nov 08, 2008 4:25 pm

lisko je napisal/-a:

@lisko:

Sam še vseen ne razumem za redni servis 100 evrov? Kaj pa menjaš ti pri rednem servisu?

Olje pa oljni filtr ma microfiltr :lol:
Lepo vas nekdo nat**** :D

Za ople so neorginalni deli res poceni

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga So nov 08, 2008 4:36 pm

100€ za servis...huh, lepo sluzijo eni :D
js sm sam naredu servis, olje shell helix 10W-40 sm dobu po nabavni ceni 7€ na liter :D , oljni filter za 5€, podlozko sm pa pr kolegu dobu :D ...pa me je use skup stalo 40€

zracni filter + filter za klimo + filter goriva (to bom menjal spomladi) me pa tut nebo stalo dost vec k pa 50€ (avto je pa Megane 1.6)

sry za off

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So nov 08, 2008 4:45 pm

monster_d je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

@lisko:

Olje pa oljni filtr ma microfiltr :lol:
Lepo vas nekdo nat**** :D

Za ople so neorginalni deli res poceni

Mikrofilter na vsakem rednem servisu? :D Olje pa filter....Uporabljam pa tega.....
http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... s-15w40-2l

v motor gre 5.5 litra....torej malo več kot 20 evrov za olje....filter 8 evrov....vsako drugo menjavo pogledam zračni filter in ga spiham....vsako tretjo menjavo olja menjam zračni filter in vsako četrto menjavo olja še naftni filter....(cca. 10 evrov)...ni mi jasno kako pride redni servis 100 evrov.....
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So nov 08, 2008 7:07 pm

Se dolgo ti nebo jasno zakaj to tolko pride...
Poglej si svoj podpis `ZBIRam odpadno olje `

:rofl

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 09, 2008 6:14 pm

lisko je napisal/-a:150 evrov redni servis????

To je malo pretirana cena...Mene je zadnji redni servis koštal 80€ z original deli (originalni filtri (olje, gorivo,kabina) 6L olja in originalni vijak za izpust olja.

Pr dizlih je nevarna bosch pumpa in to večinoma Oplove in Fordove.
VW Boshovke se skorajda ne kvarijo.

Ufff...joj.... :roll: Svašta... :roll:

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne nov 09, 2008 6:55 pm

V teh 150€ je verjetno poleg filtrov in olja všteto še jermeni in šponarji :).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 09, 2008 7:07 pm

Passat 1.9 TD PD 96 Kw letnik 01:
grt zobatega jermena (jermen,šponar,rolca)
2 X micro jermen
4 X filter (zrak,olje,kabina,nafta)
šponar z amortizerjem za mikro jermen (hiba teh motorjev)
5l arala (internet 7€/l)
1l zavornega olja
2l antifriza
330€+60€ za moje delo = 2X ceneje kot pri pooblaščencu brez menjave zavornega olja in brez menjave šponarja mikro jermena.

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Po nov 10, 2008 7:22 pm

4vale6 je napisal/-a:No imam eno butasto vprašanje.Kr se ne spoznam ravno na motorna olja me zanima neki: v golfu V tdi so mi na servisu dal motorno olje shell 505 01, doma mam pa še pol litra castrola txt softec 5W 40.Pa me zanima ali lahko nalijem castrola v motor kjer je shell, se ta olja mešajo? Vrjetno se,sam neb rad kake neumnosti naredu :twisted:
Hvala in lp!

Cifra, ki si jo navedel poleg Shell olja je VW standard 505.01, Castrol , ki si ga zgoraj omenil, pa ne ustreza temu standardu 8)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05 in 11 gostov