Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr nov 19, 2008 10:03 pm

Ja Honda servisi so med dražjimi. A mi lahko poveš koliko košta ura dela na Honda servisu :?:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr nov 19, 2008 10:07 pm

pokličeš in vprašaš kok stane ca. prvi servis , so pa kr dragi ja bratranec je plačal 400e za redni servis na 50k km (4leta) :roll:

midamean
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a midamean Če nov 20, 2008 7:07 am

Nimam pojma kok stane ura dela. Ti povem, ko ga opravim :) . So pa baje res med dražjimi, ja. Ni mi jasno zakaj so tok dragi, saj menim, da pri vseh avtomobilih na določenih kilometrih menjajo in preverjimo enake stvari. Ali se motim?

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Če nov 20, 2008 8:09 am

Honda servis ... v Kranju.
Ura dela 6.5.2008 (zadnji servis) 28 € + 20% davka, torej 33.6 €, ce sem prav izracunal.

midamean
Nov uporabnik

Napisal/-a midamean Ne nov 23, 2008 1:55 pm

Sriple Tix je napisal/-a:Honda servis ... v Kranju.
Ura dela 6.5.2008 (zadnji servis) 28 € + 20% davka, torej 33.6 €, ce sem prav izracunal.

Sej pol pa ni panika s ceno ure. To je kar normalna cena, ki ko imajo tudi drugi pooblaščeni servisi različnih znamik.

Hvala za informacijo :).

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Ne nov 23, 2008 2:56 pm

Jest vozm k Žibertu v KR, pa sem zadovoljen. Tko k povsod je treba ucas mal zatezit pa bit sitn za ksno stvar, pa je pol tko k treba narjen. V odgovorih sm prebral da je nekdo napisov da so servisi za honde med drazjimi, to sploh ni res! Pa ne zato k sam vozm hondo pa nebi upov priznat, ampak zato ker to ni res. Peugeot, hyundai, pa se kar nekaj obicajnih znamk ma dost drazje servise, sicer smo pa o tem ze enkrat pisal v eni temi oz debati o tem.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Ne nov 23, 2008 3:33 pm

jaz edino kar ti lahko priporočam je moj kolega iz kopra. tip ima delavnico in je specializiran za Honde. Ni pa uradni servis. sam jaz raje vidim da ne dobim tistega butastega žiga in vem da bo avto delal bp kr je v dobrih rokah.

midamean
Nov uporabnik

Napisal/-a midamean Po nov 24, 2008 6:23 pm

Hvala vsem za mnenja in predloge. Nekako se še odločam, verjetno bom pa enkrat "reskirala" popotovanje po Sloveniji in svojega Civica peljala k Seliču.

Kristen
Nov uporabnik

HONDA SERVISI

Napisal/-a Kristen Če dec 18, 2008 7:08 pm

Samo zaradi HONDA servisov mi je žal, da sem kupil Hondo. Avto je sicer odličen, a moraš ga zapeljati na pooblaščen servis in .. Odnos do strank in posebej strokovnost je pri večini servisov slaba - vendar ne pri vseh, na drugi strani pa cene astronomske.

Primer Honda servisa Ambrož - Civic 2.2 cdti na 20.000 km:

- motorno olje Castrol SLX 0W-30 = 29,40 € x 6,3 lit (185 €) - nabavna cena cca. 107 €,
- tesnilni podložki = 4 €,
- filter olja = 20 € - nabavna cena cca. 8 €,
- delo = 3,5 € x 22 (servisna točka) = 77 €,
- drobni material = 7 €,
- test zavor na valjih = 11 €
- pripravljalna in zaključna dela = 8,5 €

Skupaj : 312 € oz. slabih 200 € neto dohodka za eno uro dela !!!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če dec 18, 2008 7:42 pm

Vido85 je napisal/-a:Jest vozm k Žibertu v KR, pa sem zadovoljen. Tko k povsod je treba ucas mal zatezit pa bit sitn za ksno stvar, pa je pol tko k treba narjen. V odgovorih sm prebral da je nekdo napisov da so servisi za honde med drazjimi, to sploh ni res! Pa ne zato k sam vozm hondo pa nebi upov priznat, ampak zato ker to ni res. Peugeot, hyundai, pa se kar nekaj obicajnih znamk ma dost drazje servise, sicer smo pa o tem ze enkrat pisal v eni temi oz debati o tem.

Cena ure z davkom je 30 EUR za Peugeot. Lahko povem tudi pri kateri AH sem to preveril. Ne prosim govorit na pamet, da so cene "običajnih" znamk dražje :lol:

Citiram:

Honda servis ... v Kranju.

Res... dražje nimaš kej 8)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če dec 18, 2008 8:54 pm

midamean je napisal/-a:Hvala vsem za mnenja in predloge. Nekako se še odločam, verjetno bom pa enkrat "reskirala" popotovanje po Sloveniji in svojega Civica peljala k Seliču.

Pametna punca. Poskusi poklicat in se zmenit za datum, pa testno vozilo, pa namesto čakanja skočiš na Golte( če smučaš) je zelo blizu, ali pa terme Topolšica.

lp

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Re: HONDA SERVISI

Napisal/-a trust Pe dec 19, 2008 1:25 am

Kristen je napisal/-a:Samo zaradi HONDA servisov mi je žal, da sem kupil Hondo. Avto je sicer odličen, a moraš ga zapeljati na pooblaščen servis in .. Odnos do strank in posebej strokovnost je pri večini servisov slaba - vendar ne pri vseh, na drugi strani pa cene astronomske.

- motorno olje Castrol SLX 0W-30 = 29,40 € x 6,3 lit (185 €) - nabavna cena cca. 107 €,
- drobni material = 7 €,

OFF
Že 5 let sem na a.com pa nisem še prebral, kaj takega za redni servis si dal 300 evrov, menjali pa so ti samo olje, filter, kje je zračni?, ....

Jaz sem kljub servisni naredil doma za Hondo redni servis.

Avto sem moral dvignit več kot pol metra v zrak, da sem lahko odvil oljni filter, menjal sem tud zračni in olje 10w-40.

Če misliš imet avto, več let raje dela servise na fuš, ker pooblaščeni servisi samo nategujejo, raje sem brez avta, kot pa da tem MULCEM dam Hondo. Oni tako ali tako dobijo 700 evrov plače in se jim čist j**e, kaj delajo z avto.

Servisne se danes na" veliko" ponarejajo in avto ni nič kaj" več" vreden s servisno. :lol:

Uporabniški avatar
Vocko
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Vocko Pe dec 19, 2008 11:57 am

Cene so podobne pri vseh znamkah, pri dizelskih Hondah je problem, ker je olje res izjemno drago in tam se pozna razlika. Urna postavka je pa vsepovsod skoraj enaka...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe dec 19, 2008 12:23 pm

No jst pa iz lastnih izkušen vem,da tudi recimo seat servisi niso nič kaj cenejši kot zj Hondini.
toplo pa priporočam servis selič iz Šmartnega ob paki fantje niso nobeni mulci in vedo kaj delajo plus tega si ob servisu zraven in jim gledaš pod prste.
Pri prvem servisu sem menjal sistem ročne zavore in pa gumice na sprednjih amortizerjih ob tem ko je eden menjal vzmeti in menjal gumice je eden komplet razstavil sistem za zaviranje in vzel ven vse disk ploščice ter jih zbrusil in namazal kar prvič vidim pri rednih servisih.doslej mi nikjer niso ob prvem servisu preventivno razdirali zavornega sistema in ga mazali.so rekli da je to pač preventiva da sistem lepše zavira.
da o sesanju notranjosti in čiščenju sploh ne govorim ob menjavi mikro filtra se je po tepihu malo zaprašilo nakar so mi posesali skoro cel avto :)
avto ti komplet pregledajo in svetujejo kaj bo v bodoče dobro pregledat in zamenjat.pri drugih servisih tega nisem doživel pa sem imel že velik servisev od VW,KIA,SEAT.SUZUKI in Chevrolet.Res fantje obvladajo in pa tudi sam sprejem v delavnico je čista filozofija šef in šefica te tako obravnavata kot,da bi se že celo življenje poznali :)
res na nivoju tko,da priporočam sam je pa čakalna vrsta kr dolga in je potrebno se kr neki časa prej naročit.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

zmaugy
Nov uporabnik

Napisal/-a zmaugy Ne jan 18, 2009 10:27 pm

Oče je pred več kot 10 leti šel k Seliču na servis, ker so mu ga priporočali Honda poznavalci - zraven rednega servisa je hotel še odpravo tresenja volana, ki je po njegovih cca 30 letnih izkušnjah kot avtomehaničnega mojstra bilo posledica slabo centriranih gum na novem vozilu. Selič mu je preveril gume na aparatu za centriranje, ki se ga je poganjalo še na roke in pribil, da z avtom ni nič narobe z namigom da je morda kaj narobe z mojim očetom.
Avto je potem odpeljal v Ljubljano, kjer so mu gume na novo scentrirali in to je bil tudi konec izkušenj s Seličem.
Mojo prvo Hondo, v katero se mi je zapičil en mulec s katrco, mi je popravljal Čepin in v enem mesecu po končanem popravilu je bilo na havbi več lukenj v laku od kamenčkov kot prej v štirih letih, nov podblatnik so mi pritrdili tako, da se je napol snel in sem ga na eni službeni poti vlekel pod sabo 200 km po avtocesti in so mi ga potem za silo pritrdili s kovinskimi objemkami na Hrvaškem pri nekem mehaniku ob cesti, da sem se lahko pripeljal nazaj. Ampak so mi pa potem zamenjali brez kompliciranja.
Pri drugi Hondi se mi je vanjo zaletel en mulček s petko in da se mi ne bi ponovilas ista zgodba, sem jo odpeljal v Ljubljano na servis (AC Mobil). Trajalo je zelo dolgo, o nadomestnem avtu ni bilo govora, pozabili so mi zamenjati zvito platišče in ko sem se peljal od njih domov s takim avtom, se mi je na obvoznici snela kompletna zaščitna letev vrat in odpadla z avta.
Honde ne vozim več.

kroket74
Nov uporabnik

honda servis

Napisal/-a kroket74 Sr avg 04, 2010 2:58 pm

priporočam tetra mark na viču. po vseh neuspelih odpravitvah napak na drugmu servisu v lj (mislm da vsi veste kater) ki so trajala več kot eno leto da ne govorim kokrat sem bil tam.. :twisted: . kasnej sem zvedel za tetra mark od prjatla k je zadovoljen z njimi in ti povem, splača se jt tja. Opozoril so me še na stvari k me jih na prejšnjem servisu niso nikol, napaka pa je bila že pri sami proizvodnji.torej..

kar se pa tiče komentarjev glede ure dela, zastonj vam itak ne bo nihče delal in če maš avto u garanciji kot jaz logično da ga ne bom pelal k enmu privat "mulčku" kot je nekdo zapisal, ampak na servis da mi zastonj zrihtajo zadevo.

bil sm pa tud pr seliču, dobr ampak daleč

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr avg 04, 2010 3:23 pm

jaz tudi nisem zadovoljen z njihovim servisom in nasploh mrežo, saj so redki kot kočevski medvedi. Zdaj pa izbiraj ali pa si vzami dopust, da pelješ avto na servis na drug konec slovenije.

Njiha ura je nekje 55 € ... dol padeš. Ne rečem, če ti popravljajo kaj konkretnega, ne pa za neke prčkarije ...

Potem pa imajo še normative (mislim vse servise, ne samo Honde).
Zdaj pa tako, če je delo "zakomplicirano" ti rečejo, v tem in tem času pač ne gre kvalitetno nareti in nabijejo več ur. Če so z delom dejansko (lahko) prej fertik pa ti seveda zaračunajo po normativu.

Ne vem kako je pri nas, ampak v Angliji lahko pelješ Hondo tudi nepooblaščencu na servis in ne izgubiš garancije.

kroket74
Nov uporabnik

Napisal/-a kroket74 Če avg 05, 2010 1:56 pm

pri nas ti garancija ne velja če ga ne pelješ na pooblaščenga, to za zihr. tud zlo težko ti spustijo garancijo skoz če maš 1000 km več od predpisanega za servis. tko da tole se ne zafkavat. klinc če bi mel pa rajš cenej uro dela pa cenejše dele za avto...ja stari ..zakaj si pol kupu hondo? :?: kupi si cliota
:lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če avg 05, 2010 2:11 pm

saj imate tudi ambrož-a v radomljah

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Re: HONDA SERVISI

Napisal/-a Hribo Ne avg 08, 2010 3:29 pm

trust je napisal/-a:
Kristen je napisal/-a:Samo zaradi HONDA servisov mi je žal, da sem kupil Hondo. Avto je sicer odličen, a moraš ga zapeljati na pooblaščen servis in .. Odnos do strank in posebej strokovnost je pri večini servisov slaba - vendar ne pri vseh, na drugi strani pa cene astronomske.

- drobni material = 7 €,

OFF
Že 5 let sem na a.com pa nisem še prebral, kaj takega za redni servis si dal 300 evrov, menjali pa so ti samo olje, filter, kje je zračni?, ....

Jaz sem kljub servisni naredil doma za Hondo redni servis.

Avto sem moral dvignit več kot pol metra v zrak, da sem lahko odvil oljni filter, menjal sem tud zračni in olje 10w-40.

Če misliš imet avto, več let raje dela servise na fuš, ker pooblaščeni servisi samo nategujejo, raje sem brez avta, kot pa da tem MULCEM dam Hondo. Oni tako ali tako dobijo 700 evrov plače in se jim čist j**e, kaj delajo z avto.

Servisne se danes na" veliko" ponarejajo in avto ni nič kaj" več" vreden s servisno. :lol:

Ze več smo doziveli pa ne na hondah ko bi naj se bolj drage ble ,stranke marsikaj povedo takrat je mel en stric mali avto od vw (neki novi polo) bil v garanciji in servisiral na pooblaščencu.Tu te povlečejo dobesedno ti pooblaščenci garancijska popravila pa tak ne priznajo.
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov