Vido85 je napisal/-a:Jest vozm k Žibertu v KR, pa sem zadovoljen. Tko k povsod je treba ucas mal zatezit pa bit sitn za ksno stvar, pa je pol tko k treba narjen. V odgovorih sm prebral da je nekdo napisov da so servisi za honde med drazjimi, to sploh ni res! Pa ne zato k sam vozm hondo pa nebi upov priznat, ampak zato ker to ni res. Peugeot, hyundai, pa se kar nekaj obicajnih znamk ma dost drazje servise, sicer smo pa o tem ze enkrat pisal v eni temi oz debati o tem.
midamean je napisal/-a:Hvala vsem za mnenja in predloge. Nekako se še odločam, verjetno bom pa enkrat "reskirala" popotovanje po Sloveniji in svojega Civica peljala k Seliču.
Kristen je napisal/-a:Samo zaradi HONDA servisov mi je žal, da sem kupil Hondo. Avto je sicer odličen, a moraš ga zapeljati na pooblaščen servis in .. Odnos do strank in posebej strokovnost je pri večini servisov slaba - vendar ne pri vseh, na drugi strani pa cene astronomske.
Primer Honda servisa Ambrož - Civic 2.2 cdti na 20.000 km:
- motorno olje Castrol SLX 0W-30 = 29,40 € x 6,3 lit (185 €) - nabavna cena cca. 107 €,
- tesnilni podložki = 4 €,
- filter olja = 20 € - nabavna cena cca. 8 €,
- delo = 3,5 € x 22 (servisna točka) = 77 €,
- drobni material = 7 €,
- test zavor na valjih = 11 €
- pripravljalna in zaključna dela = 8,5 €
Skupaj : 312 € oz. slabih 200 € neto dohodka za eno uro dela !!!
trust je napisal/-a:Kristen je napisal/-a:Samo zaradi HONDA servisov mi je žal, da sem kupil Hondo. Avto je sicer odličen, a moraš ga zapeljati na pooblaščen servis in .. Odnos do strank in posebej strokovnost je pri večini servisov slaba - vendar ne pri vseh, na drugi strani pa cene astronomske.
Primer Honda servisa Ambrož - Civic 2.2 cdti na 20.000 km:
- motorno olje Castrol SLX 0W-30 = 29,40 € x 6,3 lit (185 €) - nabavna cena cca. 107 €,
- tesnilni podložki = 4 €,
- filter olja = 20 € - nabavna cena cca. 8 €,
- delo = 3,5 € x 22 (servisna točka) = 77 €,
- drobni material = 7 €,
- test zavor na valjih = 11 €
- pripravljalna in zaključna dela = 8,5 €
Skupaj : 312 € oz. slabih 200 € neto dohodka za eno uro dela !!!
OFF
Že 5 let sem na a.com pa nisem še prebral, kaj takega za redni servis si dal 300 evrov, menjali pa so ti samo olje, filter, kje je zračni?, ....
Jaz sem kljub servisni naredil doma za Hondo redni servis.
Avto sem moral dvignit več kot pol metra v zrak, da sem lahko odvil oljni filter, menjal sem tud zračni in olje 10w-40.
Če misliš imet avto, več let raje dela servise na fuš, ker pooblaščeni servisi samo nategujejo, raje sem brez avta, kot pa da tem MULCEM dam Hondo. Oni tako ali tako dobijo 700 evrov plače in se jim čist j**e, kaj delajo z avto.
Servisne se danes na" veliko" ponarejajo in avto ni nič kaj" več" vreden s servisno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov