Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Če feb 05, 2009 5:58 pm

Ima mogoče kdo parametre motorja za Vag skupino oz. mi lahko pokaže bližnico kje bi našel tovarniške nastavitve za seat alhambro 2007 TDI 1.9. Dobil sem program ElsaWin 3.02 pa mi nekako ne dela.
Če kdo rabi priklop na tester vag com oklica Dolenjska.
hvala in lp

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia Po mar 09, 2009 9:44 pm

Kakšna je razlika med OBD II in EOBD oba imata namreč 16 pinski konektor

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr mar 11, 2009 11:44 am

Pozdravljeni

"alhambra71"
takšno znanje boste dobili na raznih seminarjih ( objave so v reviji Avtomehanik in voznik ), vendar je žal takšno nabiranje znanja kar velik strošek.

"noctiferia"
Kakšna je razlika med OBD II in EOBD oba imata namreč 16 pinski konektor

Razlika je v standardih OBDII ( On Board Diagnostics ) je bil uporabljen v Ameriki že 1996 drugje po letu 1999 po zakonu pa od leta 2001 za bencinske motorje in 2003 za dizel motorje. EOBD ( Enhancened On Board Diagnostics / Sekond Generacion )pa je enako kot OBD samo dodan je še Evropski normativ. Torej EOBD je samo bolj izpopoljnjen OBD.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia Pe mar 13, 2009 5:22 pm

Kje pri nas bi lahko dobil OBD kabel ali je kakšna trgovina ali pa elektronika kjer se da dobit,iz tujine namreč ne bi rad kupoval pa še kreditno kartico bi si mogu prej narest za plačevanje v tujino,če ima kdo kakšnega viška ali pa ga ne rabi naj mi javi po ZS.
Hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe mar 13, 2009 8:25 pm

Pozdravljeni
OBD kabel ne obstaja.

"noctiferia"
potrebno je vedeti za kakšno znamko ( letnik ) boste uporabljal diagnostični kabel / razlika v protokolih in programu.

Lep pozdrav

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia So mar 14, 2009 10:55 am

renault megane coupe letnik 2001 zanima me pa predvsem ker imam težave z elektroniko

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So mar 14, 2009 12:25 pm

Pozdravljeni
Pred nabavo diagnostičnega orodja je potrebno vedeti:
- univerzalna diagnostična orodja / so cenejša vendar jim je omejen dostop do ECUja v vozilu - ponavadi se lahko vidi samo napake ( cenena orodja še napake izpišejo narobe ), briše napake in to je vse
- namenska diagnostična orodja / kjer orodje pokriva samo 1 znamko vazila ali 1 grupo vozil ( napr. VAG-COM za vag grupo ), - so dražja orodja vendar imate dostop do kompletnega ECUja/napake/brisanje/preprogramiranje/nastavitve ECUja...........
- na koncu pa potrebuje še izobraževanje/ znanje uporaba diagnostičnega orodja kar pa ni majhen finančni vložek

V koliko vam je pomembno samo to da uredite vaše vozilo, se vam ne splača nabavljati diagnostičnih orodij. Oglasite se pri meni, da vozilo priklopiva na tester in boste vedel kaj vam nagaja ( ZS ).

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov