fr34kec je napisal/-a:Imam Ford Focus 1.8 TdCi letnik '03. Če avto stoji celo noč in je zjutraj okoli 2 do -5 (manj letos še ni bilo), potem zjutraj ne vžge. "vergla pa vergla" in nič...šele v tretjem ali četrtem poizkusu potem s pomočjo gasa vžge. Če gasa ne dodam sicer vžge, ampak tudi takoj ugasne. Na servisu so preverili ogrevalne svečke (pravijo, da so OK), ter kompresijo motroja (je 26, se pravi tudi OK). Pravijo tudi, da so imeli več primerov s tem motorjem (1.8 TdCi), ki imajo isti problem in da je ena od strank probala z aditiv, ki je pomagal rešiti problem. Znano pa je tudi, da aditiv pri manj kot -6 ne pomaga (oz. se vsede na dno rezervovarja).
Zanima me, če kdo ve kako rešiti problem? Nočem namreč vsake 3 dni ko tankam dodajati aditiva.
lp
janezek_85 je napisal/-a:
No evo še edn. Pr mojmu so ble tri svečke zanič in mi sedaj mnogo bolje užiga, vendar se še vedno zgodi, da v primeru ko avto stoji čez noč naprimer, mi zjutraj v prvo vžge, vendar po dveh, treh sekundah ugasne. A je možno, da nekje iz dotoka goriva med filtrom in vbrizgom čez noč uhaja nafta - pušča in posledično zjutraj po vžigu ugasne ker za trenutek zmanjka nafte? Al pri common rail dizlih to ni možno?
TrijoAdijo je napisal/-a:Hm...fordov tester je treba znat uporabljat in se z njim da marsikaj naredit. Problem je le v tem, da je zelo majhen % mehanikov ki dejansko to znajo.
Nepovratni ventil je treba dol uzet pa probat ali sploh deluje.
Kakšen filter za gorivo pa imaš? original ali kak ponaredek? Kdaj si nazadnje menjal filter oz. spustil vodo iz njega?
LP!
janezek_85 je napisal/-a:No danes je blo -14 pa mi je vžgal v drugo, s tem da sem dodal malo gasa. Prvič je kresnu, pa crknu, u drugo je pa vžgal in mal trokial nekaj sekund. Sem pa na googlu našel veliko točno enakih problemov, vendar nobene rešitve razen ena, ki je mal magajverske narave:
majster je vgradil nepovratni ventil, ni pa nič opisal kje točno in kakšnega. Je kdo pri nas počel kaj takega? Lahko opiše?
http://www.rac.co.uk/web/forum/showthread.php?t=3801
lisko je napisal/-a:janezek_85 je napisal/-a:No danes je blo -14 pa mi je vžgal v drugo, s tem da sem dodal malo gasa. Prvič je kresnu, pa crknu, u drugo je pa vžgal in mal trokial nekaj sekund. Sem pa na googlu našel veliko točno enakih problemov, vendar nobene rešitve razen ena, ki je mal magajverske narave:
majster je vgradil nepovratni ventil, ni pa nič opisal kje točno in kakšnega. Je kdo pri nas počel kaj takega? Lahko opiše?
http://www.rac.co.uk/web/forum/showthread.php?t=3801
Imam dva dizla.....oba imela enake simptome.....obema vgradil nepovratni ventil.....oba vžigata brez problema....
Še kaj:D
Ventil te pride 6 evrov vgradiš pa ga med naftni filter in pumpo pri motorju. Pazi na smer ventila....ostalo je za vrtec.
TrijoAdijo je napisal/-a:Avto ima 250.000 km za sabo? To je po števcu? Kulk je pa realnih kilometrov?![]()
Grelne svečke imaš nove....to je ok...ampak daj ga probaj dvakrat ali trikrat segret predn ga začneš kurblat.Interval gretja svečk je okoli 6 sekund, nato rele izklopi grelne svečke. Ta interval se da malce popravit (povišat) s testerjem.
p.s.: Moj še vedno pali brez grelnih svečk..![]()
Nepovratni ventil kupiš v vsaki štacuni z rezervnimi deli, vendar bo montaža brezpredmetna. Zakaj? Zato,ker ti nafta ne pade...ker tudi ne more past nazaj proti tanku. Naftni filter je montiran zelo visoko napram pumpi in skupnem vodu. Tudi če bi nafta padla, je ceveh do pumpe še dovolj "zaloge" da motor nemoteno deluje cca. 15 sekund (samo tega ne probavat,ker boš: 1. zelo klel, 2. naredu velik škode).
Edino kar ti lahko svetujem je to (in to svetujem na podlagi podatka, da ima avto za sabo 250.000km), da zadevo priklopiš na tester in preveriš pritisk goriva v skupnem vodu. Če je pritisk 1050 BAR-ov ali več, je pumpa ok. Če je manj, bo treba pumpo rihtat.
In pa hkrati preveriš tudi injektorje...vendar brez merilnih lončkov ne bo šlo.
LP!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov