Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 Če feb 19, 2009 8:43 pm

A res noben ne ve, kaj bi lahko bilo in kako bi lahko to rešu?

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če feb 19, 2009 9:18 pm

jah če si res spucu odtoke pol je edina rešitev da zaliješ s tesnilno maso za šipe okrog tiste gumice pr zajli, pa pr zajli... sam če tam kot praviš hitr prteče notr, pol se mora voda nekje nabirat, in še vedno ne odteka...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Če feb 19, 2009 9:28 pm

Ja, voda pride skor takoj not. A je lahk še kej tam pr obtokih, kjer bi lahk spuščal?

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če feb 19, 2009 9:40 pm

zdajle se točno ne spomnem kak ma golf lV to naret ampak mislim da ma pr odtočnih kanalih še 2 takšna šlaufka na vsaki strani enga da teče voda direktno po njima dol pod avto, če bi bil js na tvojem mestu bi vzel uno pištolo za spihat pa zalaufaš kompresor pa nastaviš na šlaufek zgoraj pa pihneš dokler se ne sprosti...

mam na dvorišču vsaj vsake 14 dni enga golfa sam si pa res nikol nism uzel cajt za to da bi pogledu kje ma to, čeprav sm mel že na velikih to plastiko dol...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Če feb 19, 2009 9:46 pm

Ko sem mel js to odprto, ni blo videt nobenega šlaufka al pa js nism opazu, da je tam...je sam en kanalček, ki pelje od sredine proti robu avta in pride do ene luknje, kjer verjetno odteče...

Kje pa naj bi bil ta šlaufek? Čisto na robu al kje proti sredini?

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe feb 20, 2009 3:55 pm

Zdravo!

Zdle sem prišel od mehanika in sva skupaj rešila problem, ko je spredaj tekla voda v kabino. Pri odtoku na levi strani je ena črna škatla, kjer so konektorji za elektroniko in je bilo slabo zadihtan, tko da sva s silikon zadihtala in upam, da zdej spredaj ne bo več vode. Glede vrat je blo pa tko, da sva zdej zvrtala v vrata (spodaj) dve luknjici in upam, da ne bo več teklo not.

Tko je zdej zaenkrat.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe feb 20, 2009 4:00 pm

alesek86 je napisal/-a:Zdravo!

Zdle sem prišel od mehanika in sva skupaj rešila problem, ko je spredaj tekla voda v kabino. Pri odtoku na levi strani je ena črna škatla, kjer so konektorji za elektroniko in je bilo slabo zadihtan, tko da sva s silikon zadihtala in upam, da zdej spredaj ne bo več vode. Glede vrat je blo pa tko, da sva zdej zvrtala v vrata (spodaj) dve luknjici in upam, da ne bo več teklo not.

Tko je zdej zaenkrat.

Lp

Zgleda da imajo VW neko hibo s to vodo. Mene je tut voda zajeb*** spredaj pri ventilatorju in odtokih. Zdj me pa pri zadnjih vratih, čeprav imam original luknje v vratih vseen not prteče....kr neki... :evil:

Bo treba še tepihe posušit ko bo lep vreme da nau začel kej plesnet!
Slika

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe feb 20, 2009 4:54 pm

Ja, sej to je problem, kr not tepihi plesnijo in potem začne zaudarjat v avtu. Js sm ene dve leti nazaj zavohu, da neki zaudarja v avtu, ampak nism mogu pogruntat, kaj bi lahko smrdelo. Sem mislil, da je kej z ventilacijo oziroma zračniki, ampak je očitno kriva postana voda.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Po feb 23, 2009 12:26 pm

Pozdravljeni!

Zdej sm js na vratih spodaj zvrtal luknjo, ampak se mi zdi, da je še zmeri voda prišla v kabino. Glede tiste notranje železne tapete...zgleda v redu, ampak verjetno še vseeno skozi teče voda. A kr tisto zatesnim s tesnilom? Mehanik, ki sicer ne pozna toliko golfa, je rekel, da ni pametno to tesnit. Je pa tudi rekel, da vrata ne tesnijo dovolj in pride voda pol noter.

Bom še mal poslikal, kje pride voda.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po feb 23, 2009 12:41 pm

lublancan je napisal/-a:http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3572579

tole še vedno nisi prekontroliral - tule maš lepo s slikcam razloženo
podpis

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Po feb 23, 2009 4:57 pm

lublancan je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3572579

tole še vedno nisi prekontroliral - tule maš lepo s slikcam razloženo

Ti odtoki sigurno niso, kr je pri meni ta guma tko al tko odrezana (ne gleda tako ven)...

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Po feb 23, 2009 5:12 pm

Slika
Tule pride voda izpod tapete...

Slika
Prav tako lahko vidite na tej sliki...

Slika
Tu pa potem teče na zadnji tepih...

Upam, da sem dovolj nazorno pokazu, kakšen je problem.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To feb 24, 2009 9:26 pm

to je neki drugiga narobe ne vrata, če bi ti tam začel iz vrat tečt bi mogu met v vratih sigurno ene 5 cm vode, kar pa verjetno nimaš...mora bit nekje drugje vzrok

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 To feb 24, 2009 10:09 pm

A je mogoče, da je tista guma okoli vrat slaba in pol dol teče pa se tam spodaj potem nabira?

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To feb 24, 2009 10:15 pm

poglej ti gumo na zgornji strani vrat, lahko da je zapacana, ker ma kanal...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 To feb 24, 2009 10:50 pm

Na vratih je guma zgoraj samo do polovice. Tako je tudi na drugi strani in tam ne spušča. Na karoseriji sta pa dve gumi, zgornja poteka od spodnjega dela vetrobranskega stekla pa do konca zadnjih vrat, spodnja je pa okoli vrat.

Katera guma je zdej lahk hin? Aja, ni pa nikjer smeti.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 To feb 24, 2009 11:23 pm

Sem imel podoben primer pri P206 na zadnjih vratih, ko sem gledal, če bi lahko namestil zvočnike v vrata in sem zato odlepil penasto folijo za vratno oblogo na notranji strani vrat. Torej, če snameš notranjo oblogo vrat je zadaj penasta folija. Zunanje tesnilo od vrat na spodnjem robu šipe zunaj ne tesni 100%, zato del vode steče po šipi v notranjost vrat in na dno vrat in skozi luknje za ta namen ven. Voda v bistvu kaplja na folijo in teče po foliji na dno vrat. Če folija ne tesni, potem priteče tam, kjer si narisal in nato v notranjost. Tako je bilo pri meni dokler nisem zatesnil te folije. Po moje bi lahko bilo pri tebi nekaj podobnega. Za začetek probaj pri odprtih vratih polivati vodo po šipi in boš videl če bo priteklo tudi tam kjer si narisal. Še bolje pa če snameš notranjo oblogo vrat in opazuješ kaj se dogaja, ko polivaš po šipi.
Upam, da boš rešil.

LP

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Sr feb 25, 2009 6:23 pm

Kiro tapeto si dal dol, da si prišel do penaste folije? Pr men je tko, da je zunanja tapeha plastična, pol je pa še ena tapeta, ki je kovinska.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Sr feb 25, 2009 7:15 pm

ales66 je napisal/-a:Sem imel podoben primer pri P206 na zadnjih vratih, ko sem gledal, če bi lahko namestil zvočnike v vrata in sem zato odlepil penasto folijo za vratno oblogo na notranji strani vrat. Torej, če snameš notranjo oblogo vrat je zadaj penasta folija. Zunanje tesnilo od vrat na spodnjem robu šipe zunaj ne tesni 100%, zato del vode steče po šipi v notranjost vrat in na dno vrat in skozi luknje za ta namen ven. Voda v bistvu kaplja na folijo in teče po foliji na dno vrat. Če folija ne tesni, potem priteče tam, kjer si narisal in nato v notranjost. Tako je bilo pri meni dokler nisem zatesnil te folije. Po moje bi lahko bilo pri tebi nekaj podobnega. Za začetek probaj pri odprtih vratih polivati vodo po šipi in boš videl če bo priteklo tudi tam kjer si narisal. Še bolje pa če snameš notranjo oblogo vrat in opazuješ kaj se dogaja, ko polivaš po šipi.
Upam, da boš rešil.

LP

Tudi jaz sem imel skoraj enak problem na Octavii po menjavi zvočnikov v prednjih vratih. Se je luža na tepihu nabirala. Na servisu so rekli, da je bila ena folija v vratih strgana zaradi zvočnikov. Po popravilu ni nikoli več zamakalo.

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Sr feb 25, 2009 7:54 pm

In kolko so ti računali?

Lp
Lep pozdrav,

Aleš
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov