Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po dec 08, 2008 10:31 pm

cardak je napisal/-a:hm zanimivo je to da nisem imel prizgane klime za odrositev sip.vedno imam odrositev sip z econ nacinom ventilacije.

Po moje temperaturna razlika. No jaz sem za odrositev šip morda vse skupaj dvakrat vklopil klimo. Če se mi zarosijo vedno dam gretje na 3 na vetr. šipo. V vožnji malo odprem vsa 4 okna (2 cm) in se mi odrosijo. No zadnji dve pa stranski v prtljažniku (karavan) se mi kasneje odrosijo.

LP

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po dec 08, 2008 10:36 pm

če je vse suho na tleh po avtu, ti je edina rešitev, da imaš ves čas prižgano klimo, ki suši zrak, ko pa bo prvo močno sonce pusti avto cel dan na soncu odprt. Pa kot so drugi napisali imej čista stekla in pa ventilacijo imej ves čas na vetrobransko steklo obrnjeno. Pri sebi opažam zadnje čase, da če je čez dan sonce, se potem ko se na hitro ohladi stekla bol rosijo, tako da je mogoče tudi neki na tem.

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Sr dec 10, 2008 7:03 pm

poglej če ti slučajno kje spuščajo vrata. sploh zadaj v prtljažniku.
preglej vsa tesnila okoli vrat in pa na en sončen vetroven dan imej kakšno uro vsa vrata odprta da se avto presuši. preglej še filter kabine če je slučajno valžen, če pa ima vlaga duh in okus po sladkem (antifriz) ti spušča pečka.
LP, Mitja

TeamActivitY
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a TeamActivitY Sr dec 10, 2008 7:38 pm

glede na to da si reko da imas menjano steklo bi bilo najpametneje prvo pregledati le tega in dihtnge okoli ce dobro tesni.jaz sem imel isti problem,ko smo vsaki dan hodli na roglo in driftali gor in ko nam je enkrat avto nasedel in smo ga mogli kopati ven smo hodli not pa ven in je bilo vse mokro,da ne govorim za prtljaznik ko je kar plavala voda not ko smo lopate polne snega dajali not in take pizdraije.imel sem teden ali dva tako vlazen avto da je smrdelo ko svinja.tu u mariboru sicer nimam garaze ker sem kot student tu ampak sem ga odpeljal k punci v garazo,ki ima ogrevano saj ima polek kurilnico.pustil sem da dva dni tam z odprtimi vratami in vse na stezaj.ko sem prisel ponjga je bil suh kot nevem kaj.malo sem ga nasprical in dal notri ambi pur in je kot nov in nimam vec problemov s tem.in kot so ti rekli preglej da ti kaj ne pusca preden gres po nepotrebnem menjati filtre ceprav nebi skodila menjava filtrov.steklo pa obvezno poglej kak je z njim ko si reko da je menjano.najprej pa presusi avto u nulo in potem bos videl kaka je situacija.ce bos se imel tezave se ravnaj naprej ce ti kje kaj pusca ali podobno cene menjaj filtre.lp.
Vsi konji v avtu se izničijo če sedi za volanom osel.

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki Če dec 11, 2008 6:59 pm

ok hvala za vse nasvete bom poizkusil, moram pa reč da smo meli v torek pr nas lepo vreme beri sonce in suho in je od takrat dokaj vredu. Žal ga pe ne morem zdej posušit, ker garaže ni zunaj pa dež tak da bomo vidli kaj bo.

javim pa kaj sem ugotovil ker bom čez vikend se lotu pregleda kanalov in gum okoli vrat.

Aja pa še to malo sem gledal, kanal je spredaj pod vetronranskim steklom, kaj pa zadaj al pa na vratih so tud kake odprtine, iker na prejšnjem mi je enkrat voda stekla v avto, pa sem spucal kanal pr prednjih vratih pa je blo kul, za škodo pa ne vem ali obstaja al ne. Pa tud pogledat ne morem v miru ker grem na šiht ponoči in prhajam domov ponoči katastrofa :-P

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki Pe dec 12, 2008 4:36 pm

evo danes sem opazu nekaj novega in sem se spomnu na določene poste. Ko sem šel z dela je bial okoli 2 stopinje in je avt totalno zarosilo takoj po vžigu klimatronica, pol sem se pa spomnu, da sem nekje prebral da pri temperaturah po 4 stopinje klima sploh ne vklaplja ali je to možno? Sam to ni normalno vozim se totalno zamegljen huh

jah te dni ko pa je blo okol 6-7 pa mi je normalno odroševalo v avtu in je stal zunaj kot vedno in nobenega problema, nimam pojma.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe dec 12, 2008 5:17 pm

kinki je napisal/-a:evo danes sem opazu nekaj novega in sem se spomnu na določene poste. Ko sem šel z dela je bial okoli 2 stopinje in je avt totalno zarosilo takoj po vžigu klimatronica, pol sem se pa spomnu, da sem nekje prebral da pri temperaturah po 4 stopinje klima sploh ne vklaplja ali je to možno? Sam to ni normalno vozim se totalno zamegljen huh

jah te dni ko pa je blo okol 6-7 pa mi je normalno odroševalo v avtu in je stal zunaj kot vedno in nobenega problema, nimam pojma.

Preberi si moj predzadnji post ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov