Sigor je napisal/-a:Kot prvo, jaz bi najprej zamenjal vse tekočine: olje, zavorna tekočina, hladilna tekočina, pa še svečke, potem bi pa motor vpeljeval lepo kot da je avto nov, nekaj časa ne preko 3000 obratov in kar je še teh fint. tako sem jaz naredil pri mojem novem Roverju 214 SI leta 1997 pa še zdaj dela kot ura. Na avto je pač treba pazit, pa četud je 10 let star. To je zaležan avto do konca. Pa šibko od olja boš pa ja znal pogledat.
Kar se pa lučke tiče, je to lučka SRS za airbag. Malo pod sedežem (ali pod obema, če imaš dva airbaga, to pa veš tako da je pred sopotnikom na tistem pravokotniku tudi napis SRS) poglej tiste (mislim a ) rumene konektorje, jih malo probaj skupaj stisnit pa bo.
berlonso je napisal/-a:no, ker vidm da ste ta problem u glavnem rešli, bi še jst mojga malo povedou ker nebi odpirou nove teme... gre se za Saxoja.. ko je punca se furala na delo je začela svetit rdeča lučka za pumpo in avto je začel fejst cukat in se trest in raou je glasen. ker ni bla daleč od doma se je peljala nazaj domou, ful zlahka. stopotjo je še ugotovila da avto izgubuje moč. ma useeno je pršla domou. sej peljali bomo h enmu majstru ki mu zaupamo, samo me zanima kaj mislite da je narobe? sej tista lučka ku smo pogledali u papirje od avta lahko pomeni da je marsikaj narobe pri dovodu goriva. je mel že kdo kakšne take probleme? ker pri kliotu ko je crknla pumpa se je ustavu in gotovo. tle pa upali in tudi teče, na začetku da dela normalno, pole pa začne izgubljati moč in dobi simptome ki sm jih gor napisou. mislm da je variant za okvaro ogromno. če bi lahko še kdo od vas dau kakšen komentar in najbolj me pa zanima kolko bi pršlo popravilo okvirno če kdo kej ve. na Citroenov servis v Tomačevico pa ga ne peljem ker so tako klampasti da je joj.
hvala za odgovore
lp usem
berlonso je napisal/-a:aja pa še to...meni pa je crknla Škoda Felicia Combi. tako za praznike. ko se peljem kar naenkrat so use lučke na armaturki ugašale, brisalci so začeli počasi delat, uglaunem use je ugašalo. pole še avto ugasne, imeu sem sreču da usaj sem jo meu kam spravit s ceste. pole čez niti ne minuto je spet užgala in tekla enih 200m tako da sm jo lih prpelju pred Mercator blizu stanovanja. kaj mislite da je? glede na to da je baterija nova (2 tedna) in na moje znanje (bolj kilavo) sem sklepal da je kriv alternator. pole smo klicali enga majstra ki popravlja bul stare avte je reku da so 99% krive neke ščetke ki so v alternatorju. rad bi še vaše mnenje slišou in ali jih je težko manjat (ker jih bom sam) in kolko prbl stanejo in kje se da dobit. pa če mislite da je še kak drug problem (bubina, rotor n kapa niso problem, ker so bili menjani pred cca pou leta).
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov