Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 20, 2008 6:32 pm

ma njemu sveti lučka za airbag "SRS",drugače pa kabli ki sigurno prebijajo,svečke ki so po možnosti še original saj ima avto samo 20000 km,razdelilna kapa,rotor,mogoče tudi špula ki je pri roverju idealno postavljena da jo uniči voda.Za ropotanje pa poglej da ti ni mogoče avspuh počil,ker kot vidim ti samo sprašuješ in nič ne gledaš kaj bi lahko bilo in ti bomo zelo težko pomagali če ne boš vsaj približno lociral od kje ropot!!Pa kot so ti že rekli kje ti je pamet da avto od enga dedka z 20000 km u 10 letih(2000 km letno) tiščiš na polno a nisi mu naredil niti osnovnega servisa....

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So dec 20, 2008 6:55 pm

Kot prvo, jaz bi najprej zamenjal vse tekočine: olje, zavorna tekočina, hladilna tekočina, pa še svečke, potem bi pa motor vpeljeval lepo kot da je avto nov, nekaj časa ne preko 3000 obratov in kar je še teh fint. tako sem jaz naredil pri mojem novem Roverju 214 SI leta 1997 pa še zdaj dela kot ura. Na avto je pač treba pazit, pa četud je 10 let star. To je zaležan avto do konca. Pa šibko od olja boš pa ja znal pogledat.
Kar se pa lučke tiče, je to lučka SRS za airbag. Malo pod sedežem (ali pod obema, če imaš dva airbaga, to pa veš tako da je pred sopotnikom na tistem pravokotniku tudi napis SRS) poglej tiste (mislim a ) rumene konektorje, jih malo probaj skupaj stisnit pa bo.
Slika

skorpio
Nov uporabnik

Napisal/-a skorpio Ne dec 21, 2008 12:50 am

Sigor je napisal/-a:Kot prvo, jaz bi najprej zamenjal vse tekočine: olje, zavorna tekočina, hladilna tekočina, pa še svečke, potem bi pa motor vpeljeval lepo kot da je avto nov, nekaj časa ne preko 3000 obratov in kar je še teh fint. tako sem jaz naredil pri mojem novem Roverju 214 SI leta 1997 pa še zdaj dela kot ura. Na avto je pač treba pazit, pa četud je 10 let star. To je zaležan avto do konca. Pa šibko od olja boš pa ja znal pogledat.
Kar se pa lučke tiče, je to lučka SRS za airbag. Malo pod sedežem (ali pod obema, če imaš dva airbaga, to pa veš tako da je pred sopotnikom na tistem pravokotniku tudi napis SRS) poglej tiste (mislim a ) rumene konektorje, jih malo probaj skupaj stisnit pa bo.

En normalen post! Oprostite ampak na k.... mi grejo ljudi ki so takoj pametni kaj si ta j***a kupil, ne podajo pa nobenega konkretnega odgovora itd... Brez veze naprej razglabljat. Fant se ne spozna na avto in bi rad nasvet...

Ti samo pelji avto do mehanika, naj ti pogleda napako in po možnosti naredi osnovni servis (to je samo nasvet - glede na vse okoliščine ki si jih opisal), v knjižico od avta pa poglej kaj pomeni rdeča lučka (ali na net) da ne bo še kaj slabše. (iz opisa ne vem ali je to res SRS ali kaj drugega).
V galvnem, rdeča lučka pomeni da je nekaj rsno narobe in ponavadi se takrat avto ustavi in ne pelje naprej. Oranžna lučka pa je opozorilna, kar pomeni da se lahko še odpelješ do servisa, nikakor pa ne da bi se kar brez skrbi vozil.
Pustimo zdaj kaj se vse dela...

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne dec 21, 2008 1:07 am

ma en kup kretenov je na prvi strani, ki samo iscejo priloznost kako bi se lahko norcevali iz nekoga..

kaj je fantje, si nabijate ego?

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne dec 21, 2008 1:27 am

SamoK je napisal/-a:ma en kup kretenov je na prvi strani, ki samo iscejo priloznost kako bi se lahko norcevali iz nekoga..

kaj je fantje, si nabijate ego?

:pivo :wiihuu :clapclap

No končno, d aje nekdo podal realnost. Čas je za kartončke.

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Ne dec 21, 2008 8:59 am

da ti ni jermen preskocil? se mi je ze zgodilo sem se cudil zakaj avto tok trese pri 190kmh :D peljal na servis in so nastimali in je bil avto tako lepo tih

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne dec 21, 2008 12:50 pm

Moderatorji pa so res malo takole usekani. Mene so že skoraj 10x banal a zdej, k pa nekateri pametujejo, se zajebavajo pa NE dobijo nobenga kartončka.

Uporabniški avatar
miko 55
Nov uporabnik

Napisal/-a miko 55 Ne dec 21, 2008 1:01 pm

http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=47427

http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=268124

Tlele sta dve temi, pa mal poglej kaj je na stvari. Glede na to da je rover forum, ti svetujem da jih tam povprašaš kako je na stvari. :tipk :tipk

1. stran je sam za zažgat
100 ljudi, 100 čudi

Plecko
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a Plecko Ne dec 21, 2008 10:28 pm

Hvala vsem za odgovore,avto sploh ne užge več,ko obrnem ključ še do kontakta ne pride.Vlečna služba bo zjutraj odpeljala avto na servis.dva soseda sta rekla da je elektronika kompletno fuč in pušča tesnilo glave motorja.servis bo baje okrog 1000 evrou,pa imam super darilo za božič :(

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne dec 21, 2008 11:18 pm

Jah, če mene vprašaš, si si sam kriv za take posledice.

Če nimaš toliko pameti v glavi, da bi vedel, da je nekaj zelo narobe in je treba ugasnit motor, če ti pod havbo ropota tolk, da ga ne preglasi niti radio do konca naglas, potem ti pač ni pomoči. Jebat ga, tko je. Men taki, kot si ti , res niso jasni. :roll:

A če ti na šporgetu vre župca in gre čez, ti tud ne kapne, da je treba mogoče ugasnit ali zmanjšat ogenj? ;)

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko Ne dec 21, 2008 11:41 pm

Sej tako sem se peljal samo en dan ker sem mislil avto razterat.Ko je začelo ropotat ga nisem več turiral ampak sem upočasnil in peljal lepo počasi(50 celo pot)ter radio na glas.Ni mi preostalo drugega kot da sem nadaljeval pot,avta middle of nowhere nisem mogel pustit ob pol 4 zjutraj 15km od doma,vlečne službe tudi nisem klical ker se mi ni zdelo potrebno in nisem vedel da je napaka tako resna.No sej bom vedel za drugič kaj naredit v primeru rdečih lučk,gorela je pa srs-airbag tako kot ste že omenili.Vseeno hvala vsem za pomoč,da ste bli tako prijazni in si vzeli nekaj časa zame :)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne dec 21, 2008 11:52 pm

No potem pa računaj na menjavo tesnila + delo okoli 150-200 evrov. Lahko je celo glava šla ali pa še, kaj hujšega po sodečem opisu.
Pa po sej vrjetnosti ti je šel računalnik (tako, kot enmu znancu).

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po dec 22, 2008 9:20 am

težko verjetn da zarad računalnika motor "ropota" :lol:

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po dec 22, 2008 10:12 am

no, ker vidm da ste ta problem u glavnem rešli, bi še jst mojga malo povedou ker nebi odpirou nove teme... gre se za Saxoja.. ko je punca se furala na delo je začela svetit rdeča lučka za pumpo in avto je začel fejst cukat in se trest in raou je glasen. ker ni bla daleč od doma se je peljala nazaj domou, ful zlahka. stopotjo je še ugotovila da avto izgubuje moč. ma useeno je pršla domou. sej peljali bomo h enmu majstru ki mu zaupamo, samo me zanima kaj mislite da je narobe? sej tista lučka ku smo pogledali u papirje od avta lahko pomeni da je marsikaj narobe pri dovodu goriva. je mel že kdo kakšne take probleme? ker pri kliotu ko je crknla pumpa se je ustavu in gotovo. tle pa upali in tudi teče, na začetku da dela normalno, pole pa začne izgubljati moč in dobi simptome ki sm jih gor napisou. mislm da je variant za okvaro ogromno. če bi lahko še kdo od vas dau kakšen komentar in najbolj me pa zanima kolko bi pršlo popravilo okvirno če kdo kej ve. na Citroenov servis v Tomačevico pa ga ne peljem ker so tako klampasti da je joj.
hvala za odgovore

lp usem

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po dec 22, 2008 10:24 am

aja pa še to...meni pa je crknla Škoda Felicia Combi. tako za praznike. ko se peljem kar naenkrat so use lučke na armaturki ugašale, brisalci so začeli počasi delat, uglaunem use je ugašalo. pole še avto ugasne, imeu sem sreču da usaj sem jo meu kam spravit s ceste. pole čez niti ne minuto je spet užgala in tekla enih 200m tako da sm jo lih prpelju pred Mercator blizu stanovanja. kaj mislite da je? glede na to da je baterija nova (2 tedna) in na moje znanje (bolj kilavo) sem sklepal da je kriv alternator. pole smo klicali enga majstra ki popravlja bul stare avte je reku da so 99% krive neke ščetke ki so v alternatorju. rad bi še vaše mnenje slišou in ali jih je težko manjat (ker jih bom sam) in kolko prbl stanejo in kje se da dobit. pa če mislite da je še kak drug problem (bubina, rotor n kapa niso problem, ker so bili menjani pred cca pou leta).

lp

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po dec 22, 2008 10:32 am

berlonso je napisal/-a:no, ker vidm da ste ta problem u glavnem rešli, bi še jst mojga malo povedou ker nebi odpirou nove teme... gre se za Saxoja.. ko je punca se furala na delo je začela svetit rdeča lučka za pumpo in avto je začel fejst cukat in se trest in raou je glasen. ker ni bla daleč od doma se je peljala nazaj domou, ful zlahka. stopotjo je še ugotovila da avto izgubuje moč. ma useeno je pršla domou. sej peljali bomo h enmu majstru ki mu zaupamo, samo me zanima kaj mislite da je narobe? sej tista lučka ku smo pogledali u papirje od avta lahko pomeni da je marsikaj narobe pri dovodu goriva. je mel že kdo kakšne take probleme? ker pri kliotu ko je crknla pumpa se je ustavu in gotovo. tle pa upali in tudi teče, na začetku da dela normalno, pole pa začne izgubljati moč in dobi simptome ki sm jih gor napisou. mislm da je variant za okvaro ogromno. če bi lahko še kdo od vas dau kakšen komentar in najbolj me pa zanima kolko bi pršlo popravilo okvirno če kdo kej ve. na Citroenov servis v Tomačevico pa ga ne peljem ker so tako klampasti da je joj.
hvala za odgovore

lp usem

Lahko da je samo zapacan/zamašen filter za gorivo (strošek največ 20€ in tudi menjava je enostavna).
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po dec 22, 2008 10:58 am

tud to bi lahko blo samo je biu menjan pred 8000km tako da dvomim...
je kšn majstr tle okoli lj ku bi pršu u lj pogledat in popraut mi Škodu ker tle nimm nobenga orodja in tudi znanja nimm zadosti da bi sam kej dosti se motau okoli. rabu bi pa majstra za menjat ščetke pri aternatorji kar naj bi blo kar enostavno sploh za tiste ki se bolj spoznajo. plačam delo in km brez problema...če bi biu kdo prprauljen nrdit to uslugo nej prosim piše...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po dec 22, 2008 1:46 pm

berlonso je napisal/-a:aja pa še to...meni pa je crknla Škoda Felicia Combi. tako za praznike. ko se peljem kar naenkrat so use lučke na armaturki ugašale, brisalci so začeli počasi delat, uglaunem use je ugašalo. pole še avto ugasne, imeu sem sreču da usaj sem jo meu kam spravit s ceste. pole čez niti ne minuto je spet užgala in tekla enih 200m tako da sm jo lih prpelju pred Mercator blizu stanovanja. kaj mislite da je? glede na to da je baterija nova (2 tedna) in na moje znanje (bolj kilavo) sem sklepal da je kriv alternator. pole smo klicali enga majstra ki popravlja bul stare avte je reku da so 99% krive neke ščetke ki so v alternatorju. rad bi še vaše mnenje slišou in ali jih je težko manjat (ker jih bom sam) in kolko prbl stanejo in kje se da dobit. pa če mislite da je še kak drug problem (bubina, rotor n kapa niso problem, ker so bili menjani pred cca pou leta).

lp

Lučka za akumulator ti pa ni začela goreti ?
Se je sploh izklopila ko je avto deloval ?
Slika

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko Po dec 22, 2008 4:02 pm

avto je na servisu in povedali so pri Selmarju kaj vse je narobe:elektrika in pri vodni pumpi je popustila neka cev za dovajanje ali odvajanje hladilne,mašina se je segrevala in še nekje vzadaj za tem je mastna mašina(nevem kaj to sicer pomeni a upam da ne bo grozno za plačat) :roll: avto naj bi predvidoma dobil nazaj po praznikih.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po dec 22, 2008 5:02 pm

OFF:

Bi bilo treba banat vsakega, ki se dela norca iz ljudi in piše v jeziku, da se niti prebrat ne da za njim.
Pa kaj je z vami: kako naj vam kdo odgovori, če rabiš pol ure, da razbereš, kaj je polpismeni hotel vprašat.
Če še pisat ne znate, potem niti za volan niste in jasno, da crknjena j***a vozite, ker za več ne znese...
Post za postom (editiral, ker se je grdo bralo)..

:evil:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov