Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So dec 20, 2008 4:53 pm

alanq4 je napisal/-a:Losaj vse vijake za en obrat, pa se pelji po kakem parkirišču počasi, pa malo pobremzaj pa gas pa pobremzaj pa gas, seveda z občutkom. Pa našpricaj kot so že napisali s kakim sprejom (od wurtha je dober "rost off ice")
Lahko pa tudi z macolo, vendar je treba bit pazljiv, najbolje kaka lesena klada, da se porazdeli udarec po večji površini.

no tole z odtegnjenimi vijaki jst nebi prakticiral,ker ta avto niti ni tolk lahek in lahko ali poškoduje samo feltno ali pa vijake.
jst sem zmer pesto pobrusil z brusnim papirjem in dodal keramično mast tam kjer se feltna naseda na pesto drugače pa avto dvignit in pač z kladivom in lesenim komadom tolči okol po celi gumi bo bolje kot pa se vozit nezategnjeno feltno.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

skorpio
Nov uporabnik

Napisal/-a skorpio So dec 20, 2008 6:46 pm

Kere cvetke :lol: - nosilec menjat pa avto spuščat gor pa dol. :lol: Od takih mojstro samo stran.
Kot so rekli ze pred mano, to se rado zgodi če dolgo feltn ne pretikaš. Samo kak sprej proti rji,mogoče potem s čim pesto namazat, tam kjer feltna nalega (sam tega nism še nikol delal) pa je. Drugač pa po gumi udari z kakšnim lesom ali brcni pa bo slej ko prej odpustilo, še vedno je...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 20, 2008 10:37 pm

Zelo rado se to zgodi pri alu felnah.....gus in aluminij se pač zapečeta skupaj :)
Jaz po pesti narahlo (čist tanek sloj tok da je mastno) namažem z grafitno mastjo....do zdaj še nikjer ni bilo težav.
Drgač pa udarci po zadnji strani felne s kakim gumi kladivom ali pa desko na felno macolo in gas :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor So dec 20, 2008 10:46 pm

tak ko so
e eni omenli al gumi kladivo al pa desta od notraj pa hamer al pa macola pa bi moglo it nikakor pa ne spusat pa dvigat aja nic ne rabis menjat to se rado zgodi in te hocejo samo nategnit :)

lp

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne dec 21, 2008 9:28 am

Fak ej, sam a folk res ne zna več pisat vsaj približno po slovensko al kaj? Brez vseh ločil, velikih začetnic, brez repa in glave, en kup besed, kjer manjka vsaj ena črka ali pa je napačna... In to je vedno več takih postov. :roll:
Kot, da bi se podriskal kle gor na forum. :? :evil:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne dec 21, 2008 12:24 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Fak ej, sam a folk res ne zna več pisat vsaj približno po slovensko al kaj? Brez vseh ločil, velikih začetnic, brez repa in glave, en kup besed, kjer manjka vsaj ena črka ali pa je napačna... In to je vedno več takih postov. :roll:

x2
x100
x5000

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 21, 2008 1:31 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Fak ej, sam a folk res ne zna več pisat vsaj približno po slovensko al kaj? Brez vseh ločil, velikih začetnic, brez repa in glave, en kup besed, kjer manjka vsaj ena črka ali pa je napačna... In to je vedno več takih postov. :roll:

Vsaj na kritiko, kako pisati, bi lahko uporabljal pravopis. :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne dec 21, 2008 1:48 pm

Napisal sem VSAJ PRIBLIŽNO. Če ne znaš brat, je to tvoj problem.

Zdej mi pa povej, a se ti zdi normalno, da nekdo objavi takle post:

"tak ko so
e eni omenli al gumi kladivo al pa desta od notraj pa hamer al pa macola pa bi moglo it nikakor pa ne spusat pa dvigat aja nic ne rabis menjat to se rado zgodi in te hocejo samo nategnit"

Tole je samo primer, je pa takih celo morje. Nevem no, mogoče pa samo mene moti to, da je vse brez ločil in brez vsega in se res namatraš, da dešifriraš, kaj je nekdo hotel povedat. :roll:

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Napisal/-a Blueboy_RM Ne dec 21, 2008 2:27 pm

Vsakdo odgovori glede na svoje zmožnosti in čas, ki ga nameni odgovoru. LP
RM

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal Ne dec 21, 2008 2:44 pm

če maš na sredini feltne luknjo lahko poskusis z tistimi kleščami s katerimi se daje dol glavo od stružnice :P

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

Napisal/-a anzl Ne dec 21, 2008 2:46 pm

vsak odgovori v svojem narečju. je pa res težko brat take poste. pa pol slovensk pol bosansk pol anglešk.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne dec 21, 2008 4:01 pm

lisko je napisal/-a:Zelo rado se to zgodi pri alu felnah.....gus in aluminij se pač zapečeta skupaj :)
Jaz po pesti narahlo (čist tanek sloj tok da je mastno) namažem z grafitno mastjo....do zdaj še nikjer ni bilo težav.
Drgač pa udarci po zadnji strani felne s kakim gumi kladivom ali pa desko na felno macolo in gas :)

Tudi zelezke rade primejo. Smo meli enkrat primer na sihtu, pa mislim da je celo clio bil.
Po skoro 5minutah fitnesa z 10kg macolo se je felga udala :lol:

Drugac pa bilocem namazat pa bo, vazelin al pa bakrena mast...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne dec 21, 2008 7:15 pm

renoji sploh radi prijemajo felge. Še posebej zadaj na bobnih
LP Rok

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 21, 2008 7:40 pm

Drocky je napisal/-a:renoji sploh radi prijemajo felge. Še posebej zadaj na bobnih

Tako sem jaz slišal za Ford Focus, z alu plat6išči tako da........... :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne dec 21, 2008 7:55 pm

moj-avto je napisal/-a:Jaz mojih gum nisem menjal že nekaj let in si mi dal misliti.

Upam da se hecaš! Že nekaj let se voziš z istimi gumami? Poleti in pozimi? :roll:

Pa saj, kako vam lahko feltno prižge na disk? :lol: Nikoli ne odvijačite platišča iz avta in jih operete?

No ja, sto ljudi, sto čudi. Imajo saj mehankarji kaj za delat. :P
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne dec 21, 2008 10:33 pm

men se to vedno dogaja...vsako leto ko menjavam gume....pol pa brcam ko nor...včasih več,včasih manj...popusti pa enkrat...tak ko zateguješ šraufe na gumi(križno) ak tud brcaj pa more popustit
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 22, 2008 12:01 am

monster_d je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Zelo rado se to zgodi pri alu felnah.....gus in aluminij se pač zapečeta skupaj :)

Tudi zelezke rade primejo. Smo meli enkrat primer na sihtu, pa mislim da je celo clio bil.
Po skoro 5minutah fitnesa z 10kg macolo se je felga udala :lol:

Drugac pa bilocem namazat pa bo, vazelin al pa bakrena mast...

Najbolše pa je če ti matice prime.....pol dni delal kluč....pol dni tolkel po matici.....dva dni iskal matice....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov