Mate je napisal/-a:Če se ti avto po nekih 5 do 15 km še vedno ne segreje na delovno temperaturo, je verjetno kriv termostat.
Če se avto normalno segreje na delovno temperaturo in je problem sledeč:
- ob nastavitvi klime na ATUO ali ECON z avtomatskih razporejanjem zraka in temperaturo nastavljeno na nekih 20°C
- avto ves čas piha zrak v noge
- nekaj časa piha topleje, nekaj časa hladneje, lahko tudi naključno
potem je problem najverjetneje v senzorju lopute, ki meša topel in hladen zrak.
Podobne simptome sem imel jaz pred letom ali dvema in sem ga rešil sam. Na servisu bi menjali celoten motorček, ki stane nekih 150€.
Moja rešitev problema:
Senzor se nahaja v ohišju motorja lopute in je dosegljiv iz sovoznikovega prostora za noge v sredinski konzoli. Pravilno ohišje prepoznaš, če nastaviš pihanje na fiksno mesto (npr v noge), temperaturo na HI in nato na LO, zraven pa gledaš kater vzvod se premika. Ohišje je pritrjeno s tremi torx vijaki in ga z malo spretnosti lahko dobiš ven, ne da razstaviš celotno sredinsko konzolo. Ohišje odpreš, razstaviš senzor (potenciometer), očistiš kontakte, sestaviš in vgradiš nazaj in upaš, da to reši težave. Pri meni od takrat naprej ni več težav.
ronnie je napisal/-a:alen89
Če si mel motor segret na delovno oziroma 90 stopinj bi ti moralo greti.
Tista črtica pod 90 tudi bi moralo greti.
Če skozi pečko kroži hladilna tekočina potem pečka ni zabita.
Potem sumin na težave z climatronicom. Ali loputa ki odpira toplo/ mrzlo ne dela ali pa kak senzor.
Ali si ga na tester že priklopil. Če ne ti toplo priporočam.
Ali poznaš clima code na climatronicu.
Iz določenih vrednosti se lahko določi, kje je težava. Pri segretem odčitaj vrednosti kanalov.
> Če ne poznaš dobiš razlago.<
alen89 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Termostat.
Nekje sem slišal da lahko to preverim tako da dam karton pred kiler...? In če bo gretje delalo tudi ko se bom peljal je sigurno termostat... Res pa je da moram gledat na temperaturo da nebi kaj pregrel...
Lp
alen89 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Termostat.
Nekje sem slišal da lahko to preverim tako da dam karton pred kiler...? In če bo gretje delalo tudi ko se bom peljal je sigurno termostat... Res pa je da moram gledat na temperaturo da nebi kaj pregrel...
Lp
lisko je napisal/-a:alen89 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Termostat.
Za tist da pa ga na mestu ogreje in začne pihat mrzlo je pa res možno da se gre kaj okrog pumpe.
stbe je napisal/-a:lisko je napisal/-a:alen89 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Termostat.
Za tist da pa ga na mestu ogreje in začne pihat mrzlo je pa res možno da se gre kaj okrog pumpe.
Kaj bi sploh lahko bilo na pumpi. Ali je možno, da se nabira kakšen kamen. Vode nisem nikoli nalival v sistem, tako, da se mi zdi malo verjetno, da bi se delal kamen.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov