Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Pe feb 13, 2009 7:04 pm

je vam kaj znano kje bi to lahko dal pregledati oziroma kasen servis naj iscem
love alfa

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe feb 13, 2009 7:15 pm

lisko je napisal/-a:
alfaromeo155 je napisal/-a:lep pozdrav

na mojem galaxyu letnik 00 90ks se je pa pojavil sledeci problem .

motor je ratal dokaj glasen klek , klek , klek . kod da se slisi zvok ventilov . je ze kdo imel isti problem ter kako problem resiti in cena .

:oops:

Ob pospeševanju pa preveč kadi? Podoben zvok ima motor , ki mu šobe "lulajo". daj šobe preverit.

OFF:
TD pa je Težko da Dela? :D

Grelne svečke?
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 13, 2009 11:38 pm

lumpii je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

motor je ratal dokaj glasen klek , klek , klek . kod da se slisi zvok ventilov . je ze kdo imel isti problem ter kako problem resiti in cena .

Ob pospeševanju pa preveč kadi? Podoben zvok ima motor , ki mu šobe "lulajo". daj šobe preverit.

OFF:
TD pa je Težko da Dela? :D

Grelne svečke?

O kakih grelnih je zaj tu govora? Nikjer ni omenjeno da motor težko vžiga.....samo da je dobil klenkajoč zvok. Ne pa bilo slabo priključit avto na tester ter preverit predvbrizg.
Grelne svečke pri dizlu imajo vezo samo s hladnim zagonom motorja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So feb 14, 2009 2:30 pm

Kot je ze rekel Lisko: sobe?
Grelne svecke pa nimajo sanse da so.

Off:
ce ste ze vsi bom pa se jaz: SDI - Samo Da Ide :lol:

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Sr feb 18, 2009 7:56 pm

avto je bil na testerju in ni pokazal nobene spremembe , jaz sumim sedez ventilov ali pa vbrizgavanje .

kaj pa vi menite ?
love alfa

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Sr feb 18, 2009 8:11 pm

pri klenkanju oz. kovinskem zvoku gre najveckrat za nepravilno nastavljeno fazo motorja.Soba lahko tudi poka-proizvaja kovinski zvok in to najlazje preveris, ce se vozis po klancu dol,namreč takrat je vbrizgavanje 0.-ce se tudi z bremzanjem motorja po klancu dol slisi,potem ni šoba :idea:

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Če feb 19, 2009 11:09 am

mi lahko malce orazlozite kaj ste mislili z napacno nastavljeno fazo kaj je to ?
love alfa

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če feb 19, 2009 12:54 pm

da je pumpa zamaknjena gleda na polozaj 1.cilindra-tako nekako...pac pumpo je treba ustrezno zamaknit,ce je to vzrok...???

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če feb 19, 2009 2:46 pm

Nastavitev predvbrizga (predvžiga).

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Če feb 19, 2009 10:13 pm

glede na zgornji odgovor sem dal vecjo pozornost na klenkanje po klancu navzdol in res ne izgine torej menite da je moznost nepravilne nastavitve pumpe kaksen servis naj iscem sem iz kranja , ker verjetno na pooblascenemu se jim ne bo svitalo je to lahko bosch servis
love alfa

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo Če feb 19, 2009 11:13 pm

moj kolega je meu podobn problem, sam nemu je še mal bl pokadil zadi. motor je bil iz faze.možno da ti je jermen preskoču.upajmo da ne. rajš se čimprej odpell do servisa predn ti ga odtrga :? k pol se bojo bati pa ventili srečal to pa ni lih prou fajn. lp gašpe

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe feb 20, 2009 8:03 am

če se lahko zapelješ do litije, ali pa vsaj pokliči tale servis: http://www.max-diesel.com/
naredi kvalitetno in hitro.

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Ne dec 13, 2009 11:02 am

vzrok okvare je bil izrabljena odmicna gred ter pocen drocnik ob enem sem se menjaal turbino ki je bila malce zracna in so jo pri podiranju v BAYI podrsali osovinco vzdolzno in jo ni bilo mogoce obnoviti . no ja vzrok vseh tezav je bil prevrten stevec za cca 300,000 po mnenju mehanika avto pa kupljen na ASP jesenice .
no ko sem vse obnovil se je pojavil po 4,000 nov problem pocla glava motorja in zaribal motor tako da sem sedaj menjal motor in sedaj avto lepo tece , pospesujein v marzu uziga ko top sedaj pa je uzitek v voznji samo tako nategancijo kod sem dozivel na asp jo pa nisem pricakoval pri eni tako resni firmi in ko poklices nazaj te niti neposlusajo no ja sedaj sem avto postimal in bi moral delati

lp in hvala
love alfa

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne dec 13, 2009 11:54 am

alfaromeo155 je napisal/-a:vzrok okvare je bil izrabljena odmicna gred ter pocen drocnik ob enem sem se menjaal turbino ki je bila malce zracna in so jo pri podiranju v BAYI podrsali osovinco vzdolzno in jo ni bilo mogoce obnoviti . no ja vzrok vseh tezav je bil prevrten stevec za cca 300,000 po mnenju mehanika avto pa kupljen na ASP jesenice .
no ko sem vse obnovil se je pojavil po 4,000 nov problem pocla glava motorja in zaribal motor tako da sem sedaj menjal motor in sedaj avto lepo tece , pospesujein v marzu uziga ko top sedaj pa je uzitek v voznji samo tako nategancijo kod sem dozivel na asp jo pa nisem pricakoval pri eni tako resni firmi in ko poklices nazaj te niti neposlusajo no ja sedaj sem avto postimal in bi moral delati

lp in hvala

Moje sožalje... Popravilo je moralo biti kar drago?

mropc
Stalni uporabnik

Re: 1.9 TDI - okvara na motorju

Napisal/-a mropc Če avg 16, 2012 11:33 am

pozdravljeni. da ne odperam nove teme. pri kolegovem galaxyu ima prevoženih 560.000km in se mu začenjajo napake na vozilu. počil mu je blok in se kup napak na motorju. sedaj me zanima od katerega vw 1.9 tdi motor gre v galaxy-ja. bi se splačalo menjat samo blok ali bi bilo bolje zamenjati cel motor?

ps: brez bednih da naj avto proda. Ker je avto kot iz škatlice.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če avg 16, 2012 12:08 pm

ce nočeš bednih odgovorov potem ne piši bednih stavkov!!
avto z 560.000 nikoli ne bo kot iz škatlice,pa piš kar hočeš.

najbolje in najcenje je če kupi kar cel motor, ker nebo treba prelagat glave pa prihranil si bo kup časa in stroškov...cene motorjev niso glih neki zelo visoke,sicer nisi napisal kateri tipm otorja ima v vozilu zato je malo težko tudi ti svetovat v katerih vozilih se nahaja isti motor oziroma iz katerih bi pasal.
Ni vse res kar napišem

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če avg 16, 2012 2:22 pm

ja vozilo je kot iz škatlice. ima 2 praskice na zunanjosti in nič drugega. notranjost tudi top...
auy je tip motorja. letnik pa je 2002 to bi motor pasal od golf 4ice ? koliko je dejansko vredn motor?

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe avg 17, 2012 1:39 pm

mogoče gdo ve od katerega vw koncerna paše motor v galaxy-ja 1.9 tdi AUY tip motorja

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe avg 17, 2012 1:50 pm

sam da se vrnem mal nazaj podvozje pri tok prevoženih ni kot iz škatlice,pa tudi šasija je že marsikaj dala skos po tolikih kilometrih.
vrednost auy motorja je zelo odvisna od tega v kakšnem stanju je pa tudi od tega kateri agregati (klima,servo,alternator,turbo) bodo zraven.
moje mnenje je da vsi motorji z isto oznako pašejo v to vozilo.sepravi motor kot motor(blok,glava) paše,lahko da so priključne cevi drugačne vendar te lahko pusti iz svojega vozila...
Ni vse res kar napišem

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe avg 17, 2012 2:50 pm

nebom se sploh kregal ker jaz točno vem kako je lastnik delal z vozilom. kupil je novega in usi servisi se delajo redno. use dela normalno samo blok je odslužil. to se pravi iščem motorje od golf 4ic z 115km in podobno?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov