Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe feb 13, 2009 3:26 pm

Ja ja,pri modusu je fajn žarnico menjat :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe feb 13, 2009 3:48 pm

Aja, kaj tukaj je tudi ''misija nemogoče'' kot pri Meganu, ker moraš demontorati prednji odibjač za zamenjat žarnico :?
Tadeja, kdo pa menja žarnice, ker crkne v dveh mesecih - mogoče na servisu :?:
Glede crkovanja žarnic oz. življenske dobe je tudi odvisno kakšna je žarnica (svetilnost, modra svetloba, bela svetloba...) in tudi kako jo menjaš (če jo prijamlješ za stekelce se krajša življenska doba).

lp

Tadeja
Nov uporabnik

Napisal/-a Tadeja Pe feb 13, 2009 4:10 pm

Ja, vozim ga na servis. Najbolj zanimivo je to, da je na Cliotu II blo čist isto, ampak nismo hodil na isti servis, tko da ... pa tut doma nam skos ckujejo žarnice v stanovanju. Očitno je nakaj v nas :) problem je, ker res veliko stane.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe feb 13, 2009 4:19 pm

No tudi tukaj ti lahko dam nasvet :) V stanovanju zamenjaj vse žarnice in daj noter halogene žarnice. Bodo zdržale veliko več kot navadne. Jaz jih imam 42W-ne od Osram-a

Slika

A je komplicirano menjat žarnice na Modusu :?: Naj ti jih kakšen moški (mož, brat, oče...) zamenja. Zanima me koliko daš na servisu za žarnico in delo :?:

lp

Tadeja
Nov uporabnik

Napisal/-a Tadeja Pe feb 13, 2009 4:27 pm

Smo že probali zamenjati, mam zlo priročne v moji okolici, ampak se preprosto ne da. Dol je treba vzet cel odbijač. Stane nekaj čez 70 evrov, če lahko verjameš. Jaz tut nisem mogla. :evil:

P.S. Hvala za nasvet za stanovanje, bom preizkusila.

scott
Novinec

Napisal/-a scott Pe feb 13, 2009 4:41 pm

Tadeja jaz sicer še nisem menjal žarnic na Modusu (imam ga od septembra nov avto),v servisni knjižici piše da se pri NEKATERIH modelih Modusa ne da menjat.Jaz vozim 1.2 TCE motor(torej malce manjši motor)in ko sem mal gleda okol luči pod havbo,se mi zdi da bi skoraj lahko menjal sam.
Upam vsaj da bo šlo,morda mi to lahko kdo od lastnikov tega modela pove če gre?

Tadeja
Nov uporabnik

Napisal/-a Tadeja Pe feb 13, 2009 4:46 pm

Moj je l. 2005 in je res nemogoče. Ko sem ga pripeljala k serviserju, ki pač ni bil Renaultov, ni mogu verjet in je rekel, da preprosto ne more zamenjat. Sicer predvidevam, da se mu ni dal preveč ukvarjat z njim, ampak je pa dokaz, da je res težko. Upam, da se na tvojmu novmu da, res ti ne privoščim tega :)

scott
Novinec

Napisal/-a scott Pe feb 13, 2009 5:04 pm

Hvala za želje Tadeja,res upam da bom lahko menjal sam,saj je pod havbo za lučema cca okol 5cm prostora(za vsako luč sem za probo brez težal potisnil dlan)tudi vse odprtine za žarnice se lepo vidijo,kako bo v resnici menjat pa bom povedal ko bo čas za menjavo.Mislim da pri IBIZI 2003 ni bilo nič več prostora pa sem lahko menjal sam.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe feb 13, 2009 5:08 pm

Tadeja je napisal/-a:Smo že probali zamenjati, mam zlo priročne v moji okolici, ampak se preprosto ne da. Dol je treba vzet cel odbijač. Stane nekaj čez 70 evrov, če lahko verjameš. Jaz tut nisem mogla. :evil:

P.S. Hvala za nasvet za stanovanje, bom preizkusila.

70€ za menjavo žarnice? Pa v ribnik potisnem avto. Sorry za off. Sicer pa se žarnico da zamenjat, ampak si treba čas uzet. Crkujejo pa zaradi "utripanja". kabli, ki so uporabljeni so samo za telefonsko napeljavo kaj druga pa žal ne. Žalostno je da je to vse pogostejši pojav. Luči so neprodušno zaprte in ni nikakršnega hlajenja žarnic. naslednjič ko ti crkne reskiraj denar za nek spodoben xenon kit (če imaš leče, kar ne vem), ker žarnice zdržijo mnogo dlje, sploh teh vozilih, ker se žarnice ne zagrejejo tako zelo.
Kar pa se tiče doma, pa si verjetno doma na vasi ali pa kje, kjer si daleč od transfomatorske postaje in žarnice čutijo vse kar se dogaja po celi liniji do tebe. Podobna zgodba kot pri avtomobilu, "utripanje" žarnic.

lp, Aleš.
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe feb 13, 2009 5:48 pm

70€ za žarnico in delo :noro ...pa kaj so pozlačene porkodijo.

@scott:
Pri nekaterih modelih Modusa ne da menjat :jy :roll: Kaj bom vse zvedel na temu forumu.
Sicer nevem kako je pri Modusu ampak zakaj enostavno ne odšaravfaš tiste tri vijake in demontiraš žaromet kot pa da se mantraš z roko pa še vse oravsaš po prstih in dlaneh :?: Je veliko enostavnejše. Jaz na našem tudi ne morem kar tako menjat žarnice brez da demontiram žaromet. Prvič ko sem menjal brez da vzamem luč ven sem rabil skoraj uro in pol :? Sedaj zamenjam v 10-ih minutah.

lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe feb 13, 2009 6:43 pm

chevy je napisal/-a:70€ za žarnico in delo :noro ...pa kaj so pozlačene porkodijo.

@scott:
Pri nekaterih modelih Modusa ne da menjat :jy :roll: Kaj bom vse zvedel na temu forumu.
Sicer nevem kako je pri Modusu ampak zakaj enostavno ne odšaravfaš tiste tri vijake in demontiraš žaromet kot pa da se mantraš z roko pa še vse oravsaš po prstih in dlaneh :?: Je veliko enostavnejše. Jaz na našem tudi ne morem kar tako menjat žarnice brez da demontiram žaromet. Prvič ko sem menjal brez da vzamem luč ven sem rabil skoraj uro in pol :? Sedaj zamenjam v 10-ih minutah.

lp

če je vijak žarometa skrit pod odbijačem, potem moraš verjetno prej sneti odbijač, da lahko nato snameš žaromet ane
podpis

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Pe feb 13, 2009 7:40 pm

chevy je napisal/-a:Aja, kaj tukaj je tudi ''misija nemogoče'' kot pri Meganu, ker moraš demontorati prednji odibjač za zamenjat žarnico :?
Tadeja, kdo pa menja žarnice, ker crkne v dveh mesecih - mogoče na servisu :?:
Glede crkovanja žarnic oz. življenske dobe je tudi odvisno kakšna je žarnica (svetilnost, modra svetloba, bela svetloba...) in tudi kako jo menjaš (če jo prijamlješ za stekelce se krajša življenska doba).

lp

Tukaj se pa stabo ne strinjam!Doma imam tud se megana,ki pa ni treba demontirat prednji odbijac.Letnik 2004.
Volan zavrtis v koncni polozaj v desno al pa levo,potem pa gres z roko pod blatnik in se stegnes do zarnice!Tko,da jo lohk cist komot sam zamenjas.Prvic se mal zajebavas,drugic pa gre komot!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe feb 13, 2009 8:44 pm

@ESTEMP:
Ti si to verjetno sam pogruntal in ob zasuku volana prideš do žarnice.
Videl sem oddajo, kjer so se ''mantrali'' z menjavo žarnic pri Meganu. Oni so demontirali odbijač.

Sem pa tudi ne enem forumu zasledil to pogruntavščino menjave skozi blatnik/kolotek.

@Tadeja:
Nekaj imam zate :D Sicer je v nemščini ampak je tudi slikovno gradivo podano.
Gre za Modus forum kjer je prikazana menjava žarnic. Sem preletel in zgleda komplicirano in časovno dolgo :?
Praviš, da imaš priročne v okolici ...evo nekaj za njih ;)

http://www.modus-forum.de/forum/viewtopic.php?t=953

lp
Zadnjič spremenil chevy, dne So feb 14, 2009 12:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Napisal/-a ESTEMP Pe feb 13, 2009 10:34 pm

chevy je napisal/-a:@ESTEMP:
Ti si to verjetno sam pogruntal in ob zasuku volana prideš do žarnice.
Videl sem oddajo, kjer so se ''mantrali'' z menjavo žarnic pri Meganu. Oni so demontirali odbijač.

Sem pa tudi ne enem forumu zasledil to pogruntavščino menjave skozi batnik/kolotek.

@Tadeja:
Nekaj imam zate :D Sicer je v nemščini ampak je tudi slikovno gradivo podano.
Gre za Modus forum kjer je prikazana menjava žarnic. Sem preletel in zgleda komplicirano in časovno dolgo :?
Praviš, da imaš priročne v okolici ...evo nekaj za njih ;)

http://www.modus-forum.de/forum/viewtopic.php?t=953

lp

Nism sam pogruntal!
Prebral sm knjigo (navodilo za uporabo),ki jo dobis zravn in lepo natancno pise,kako se zamenja.

Pa tud za tega modusa more pisat.Samo prebrat moras knjigo.No al pa se motm za modusa!Ne vem.

scott
Novinec

Napisal/-a scott Pe feb 13, 2009 10:47 pm

Kot je znano,je že nekaj časa( morda 2 leti ali mal več)od tega kar velja EU odredba,da morajo imeti vsi novi in prenovljeni avti,možnost menjave žarnic v žarometih brez pomoči servisa.Ko sem gledal slikovno gradivo o menjavi žernic na nemški povezavi sem opazil da je na novem Modusu,sprednja vezna stena precej drugačna kot na starem in omogoča dovolj ?? ? prostora za menjavo.
Prostora za lučmi pod havbo je cca 5 cm,upam da bo dovolj .

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe feb 13, 2009 10:58 pm

scott je napisal/-a:Kot je znano,je že nekaj časa( morda 2 leti ali mal več)od tega kar velja EU odredba.....

res je (z modelskim letom 2008) - izjema so vozila, ki imajo xsenon...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 13, 2009 11:29 pm

chevy je napisal/-a:
Sem pa tudi ne enem forumu zasledil to pogruntavščino menjave skozi batnik/kolotek.

lp

Takole menjajo na servisu.....vsaj tako so sodelavcu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So feb 14, 2009 12:30 am

Ne obsojam nobenega ali kakšne razlike med ljudmi delam, ampak nevem zakaj potem nekateri peljejo na servis, če je v navodilih opisano kako se menja žarnica - po tvojih trditvah @ESTEMP. Nevem no, tistih par šaravfkov in zatičev zna vsak tip odšaravfat.
Očitno ima Renault tako politiko pri novejših vozilih in tako neredijo to glede žarometov, da vozniki pridejo menjat žarnice na servis, ker jih tri četrt ne bere navodila in jih lepo ''oderejo''. Mislim 70€ ej, fuckin unbelievable :roll:

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Napisal/-a ESTEMP So feb 14, 2009 1:25 pm

Evo sm slikal iz navodil za uporabo od megana 2004,kje je dostop do zarnic.Je pa res ce nebi prebral ta navodila pojma nebi imel kako se zamenja!Odstranis pokrov in se stegnes do zarnice.
Sam je slabsa kvaliteta,ker sm z gsm slikal.
Priponke
DSC00747.JPG

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge So feb 14, 2009 1:51 pm

Točno tako, ESTEMP. Sem glih mislil to napisat. Ubistvu je zelo simpl, enkrat zamenjaš pa boš znaš.
Slika
Vive Le Sport!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov