Nasveti in napotki ter povpraševanja...

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Če feb 26, 2009 1:40 pm

Jah avto ima 130 000km pa on je drugi lastnik.Prvega lastnika pa pozna in on ga je vedno lepo vozil.Sva pa tudi probala ga dati v S-športni program in avto vredu deluje lepo pospeši lepo zamenja gladko.To skakanje vrtljajev motorja se dogajajo samo v nižjih obratih.
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 26, 2009 2:03 pm

mogoče pa sploh nima povezave z menjalnikom ampak je samo AGR zabit in če ima 130000 km in olje še ni bilo menjano ga le dajte.

marej
Novinec

Napisal/-a marej Če feb 26, 2009 2:13 pm

čare je napisal/-a:mogoče pa sploh nima povezave z menjalnikom ampak je samo AGR zabit in če ima 130000 km in olje še ni bilo menjano ga le dajte.

Kaj je AGR
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če feb 26, 2009 3:01 pm

EGR = EXHAUST GAS RECIRCULATION

EGR ventil spušča/vodi izpušne pline iz izpušnega kolektorja nazaj v sesalni kolektor, tako da se jih ta del ponovno recirkulira skozi proces izgorevanja, zato ima na koncu motor boljše vrednosti pri merjenju izpušnih plinov. Se pravi, je tak motor bolj čist. Imajo pa to dizli in tudi bencinarji.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če feb 26, 2009 7:01 pm

čakaj malo a avtomatik ma te stvari tud?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če feb 26, 2009 7:18 pm

kere stvari?egr?kaj ma to veze z menjalnikom?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Če feb 26, 2009 7:35 pm

prebral sem vse poste in :bonk se fino nasmejal nekaterim :bonk

maroltu v horjul zapelji, pa čimmanj bedarije poslušaj!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če feb 26, 2009 7:40 pm

ne egr, sklopko se neki vmešaval vmes! men to ne gre skup če pa vam gre po mi pa ni čist nč jasn

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če feb 26, 2009 7:42 pm

ja normalno da ma sklopko.kako pa drgac nj bi z motorja prenasal na menjalnik?
Ni vse res kar napišem

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če feb 26, 2009 7:51 pm

Hahahahahahahahaaaaaaa :cry ... jaz se ne grem več... over and out :roll:

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če feb 26, 2009 7:58 pm

chevy je napisal/-a:
marej je napisal/-a:Jah slišam sem na Porsche Verovskovi,da nesvetujejo olja menjati.Pri nekem audiju a8 so ga zamnjali čez par dni se mu je menjalnik sesu pač nekak zato ker je olje novo zobniki ter te stvari v menjalniku so pa stare in so ratale preobremenjene.

Hahahahaha kako sem se nasmejal :cry ...njihovi izjavi, seveda.

si videl kaj je napisal? ....SLIŠAL SEM: ....
Slika
Slika
Slika
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če feb 26, 2009 8:06 pm

Preberi si od MacTrona post.

marej
Novinec

Napisal/-a marej Če feb 26, 2009 8:24 pm

drsokodj je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:
marej je napisal/-a:Jah slišam sem na Porsche Verovskovi,da nesvetujejo olja menjati.Pri nekem audiju a8 so ga zamnjali čez par dni se mu je menjalnik sesu pač nekak zato ker je olje novo zobniki ter te stvari v menjalniku so pa stare in so ratale preobremenjene.

Hahahahaha kako sem se nasmejal :cry ...njihovi izjavi, seveda.

si videl kaj je napisal? ....SLIŠAL SEM: ....

ok nism slišal ampak mehanik je rekel tako

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če feb 26, 2009 10:30 pm

Pavka je napisal/-a:Ne bo čisto držalo. Sem delal na VW/Audi in problemi pri teh menjalnikih se začnejo prav zaradi neredne menjave olja in filtra. Ko se le to zamenja težav ni več.

Problemi se vsekakor začnejo z neredno menjavo! (mimogrede, enostavno ne razumem zakaj ljudje ne menjavajo olja v aut. menjalniku :roll: ) To, da se menjalnik "popravi" samo z menjavo olja se mi zdi precej nemogoče, ko se menjalnik res pokvari ga je potrebno tudi zareres popraviti. Možno pa je, da zaradi starega olja pride do manjših nepravilnosti delovanja menjalnika in pri hitrem ukrepanju menjave olja še ne pride do kakšnih resnih okvar menjalnika.

marej
Novinec

Napisal/-a marej Pe feb 27, 2009 7:50 am

cruiser1 je napisal/-a:
Pavka je napisal/-a:Ne bo čisto držalo. Sem delal na VW/Audi in problemi pri teh menjalnikih se začnejo prav zaradi neredne menjave olja in filtra. Ko se le to zamenja težav ni več.

Problemi se vsekakor začnejo z neredno menjavo! (mimogrede, enostavno ne razumem zakaj ljudje ne menjavajo olja v aut. menjalniku :roll: ) To, da se menjalnik "popravi" samo z menjavo olja se mi zdi precej nemogoče, ko se menjalnik res pokvari ga je potrebno tudi zareres popraviti. Možno pa je, da zaradi starega olja pride do manjših nepravilnosti delovanja menjalnika in pri hitrem ukrepanju menjave olja še ne pride do kakšnih resnih okvar menjalnika.

Jah pomoje,da ljudje zato neme njajo,ker napooblaščenih servisih to nič nerečejo razen,če jim tm "zamoriš"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov