Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To mar 03, 2009 12:47 pm

GiGi1985 je napisal/-a:dareva, kot je že nedko rekel...ležaj amotizerja 100%

Ali pa HK zglob. ;) Preveri, če so manšete strgane in če je kaj mastno okoli manšet...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr mar 04, 2009 4:13 pm

Kaj bi bilo pri meni? So sprednji kolesni ležaji? Ko zavijam v desno se sliši zelo globok zvok v avtu. Ampak ta globok zvok je samo takrat ko zavijam v desno - lahko je blag ovinek ali pa oster in je pri višjih hitrost zvok bolj slisen. Ko zavijam v levo je vse normalno.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če mar 05, 2009 1:57 pm

gasy je napisal/-a:Kaj bi bilo pri meni? So sprednji kolesni ležaji? Ko zavijam v desno se sliši zelo globok zvok v avtu. Ampak ta globok zvok je samo takrat ko zavijam v desno - lahko je blag ovinek ali pa oster in je pri višjih hitrost zvok bolj slisen. Ko zavijam v levo je vse normalno.

ja teža se pri zavijanju v desno prenese, na prednje levo kolo, ki je s tem bolj obremenjeno, tako, da maš zanič levi kolesni ležaj.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe mar 06, 2009 12:25 pm

Se pa vedno menja oba ležaja skupaj ne?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe mar 06, 2009 1:53 pm

gasy je napisal/-a:Se pa vedno menja oba ležaja skupaj ne?

nima smisla menjavat oba, menjaj samo tistega, ki je zanič, jest vedno pravim ne
popravljaj nečesa, kar ni pokvarjeno, druga stvar je recimo če imaš zanič enega od amortizerjev, potem je treba menjati oba na isti osi, ker če se menja samo enega to bistveno spremeni vozno dinamiko avtomobila...........če pa menjaš samo kolesni ležaj, ki je zanič, pa nima nobene veze z lego in voznimi lastnostmi vozila........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Re: pokanje v volanu

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 26, 2012 6:41 pm

kaj naj bi bilo pri meni? Ko grem v ovink, ce volan obrnem v levo potem se slisi pokanje (tk tk tk), ce volan obrnem v desno in peljem se nic se slisi, naravonost prov tako nobenega zvoka. Bil sm pri mehaniku in je reku da imam levo polosovino, oz. zglob za nc. Potem sem ze kupil novo polosovino vkljucno z zglobom, ampak pokanje se se naprej slisi. Ali je lahko kolesni lezaj, in ker lezaj naj bi bil? Avto je Megan 98 letnik. Hvala na odgovor vnaprej.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], MercedesV in 10 gostov