Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne mar 08, 2009 11:14 am

pskoda je napisal/-a:Ta stvar je popolnoma neuporabna, pa še problem je če se ti kakšen večji žužek slučajno nalima na tisto pozicijo ki je senzor pa potlej skos neki drka

nevem no ni glih tko neuporabna:D sej je kr ql, res pa da ja učasih kr neki drka če čist mal prsi al pa kaksna kaplca. sam ga pa izklops pa je rešena stvatr!

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne mar 08, 2009 11:15 am

207sport je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ta stvar je popolnoma neuporabna, pa še problem je če se ti kakšen večji žužek slučajno nalima na tisto pozicijo ki je senzor pa potlej skos neki drka

nevem no ni glih tko neuporabna:D sej je kr ql, res pa da ja učasih kr neki drka če čist mal prsi al pa kaksna kaplca. sam ga pa izklops pa je rešena stvatr!

aja pozabu sem se povedat da prov pride kje na kakih avtocestah al pa zavitih cestah da nerabs še za brisavce skrbet kako hitro naj brišejo:D

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne mar 08, 2009 1:05 pm

Sam imam prvič tole zadevo na svoji Astri. Ja zadeva ni tako neuporabna kot nekateri pišejo. Res, da se senzorju včasih malce obrne in začnejo brisalci brisat na polno. Ampak to je posledica zapacanosti območja nad senzorjem... Oziroma včasih je tudi velik zamik pri spremembi brisanja. Kot je nekdo omenil če ti recimo nasproti pripelje tovornjak in pošprica celo šipo. Se na momente ne odzove tako hitro. Ampak to so malenkosti in jih hitro sam odpraviš z svojim posegom v delovanje. Ko pa stvar dela (kar je večino vožnje) je pa odličen pripomoček saj tako lahko čisto odmisliš upravljanje brisalcev in ti ni potrebno nič praskat okrog ročice... Skratka ima stvar minuse kot tudi pluse. Ampak jaz sem zadovoljen z delovanjem in bi priporočil zadevo vsakomur.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 08, 2009 1:37 pm

hladni je napisal/-a:ja seveda, zelo težko je vklopit brisalce, vse mišice si pretegneš. Sploh zato, kr moraš td na senzorju nastavit senzibilnost, pol pa je tak vseeno če že morš kaj delat. Da o tem, da skoraj nikoli ne briše tako kot jaz želim niti ne govorim. To je vsaj zame, totalno neuporabna stvar, ker več nisi gospodar avta ampak je on tvoj. :roll:

ta ti je bla pa cist neumestna.kaj ti bo poj tut abs,esp,asr,nau kr on teb ukazova pa zaviral ker kolo on hoce.sj si ti njegov gospodar ne on tvoj
Ni vse res kar napišem

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po mar 09, 2009 6:15 pm

Senzor za dež uporabljam že v 3 avtu in dela odlično. Načeloma je nabolj uporabna stvar v primeru ko dež malo je pa malo ni pa malo pika pa dežuje pa pika... Vglavnem. če konstantno dežuje je pol ona ročna varijanta drugače pa 100% avtomatika...

blueb
Nov uporabnik

Napisal/-a blueb Sr mar 11, 2009 12:29 pm

Jaz pa sem na C4 Picasso razočaran s senzorjem za dež pri brisalcih.Ali delajo brisalci običajno preveč ali ne delajo, ko je treba.Rajši uporabljam "ročne" režime.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr mar 11, 2009 2:54 pm

A imaš možnost nastavljanja intervala?

Drugače pa tako kot povsod obstajajo boljši in slabši senzorji za dež. Eni delujejo zelo po svoje, nekateri pa zelo dobro. Če imaš možnost nastavljanja hitrosti je zadeva še toliko bolj uporabna, ker to kar se meni zdi hitro brisanje je nekomu ki je alergičen na vsako pikico vode na šipi prepočasno.

pugi405 je napisal/-a:Vetrobransko steklo je vetrobransko steklo (brez senzorja) . Senzor je integriran v vzvratno ogledalo - vsaj pri mojem avtu. Hitrost brisalcev preračunava prek BSI računalnika. Odziva se od količine kapljic, ki jih zazna... oz nekaj takega... Ni vedno natančen. Tudi jaz ne kupim več avta brez tega senzorja.... sem se (že) razvadil! :twisted:

Haha, na katerem avtu je pa senzor v ogledalu? :lol: Malo si poglej princip delovanja in boš videl da zadeva mora biti pritrjena na šipo. In ponavadi pridejo že iz fabrike nadomestne šipe s senzorji, ker zadeva mora biti "squeaky-clean" da deluje tako kot mora.
Slika

blueb
Nov uporabnik

Napisal/-a blueb Sr mar 11, 2009 2:57 pm

Jaz nimam te možnosti.Avtomatika ali pa "ročno".

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr mar 11, 2009 3:18 pm

Ja, ponavadi je tako mnenje lastnikov avtomobilov ki te opcije nimajo. Kot sem rekel, želje so različne, eni imajo radi vedno čisto steklo, eni pa lahko vozijo skoraj brez brisalcev. In ker individualizacija ni možna, nastavijo na neko povprečje.
Slika

jl
Nov uporabnik

Re: Senzor za dez

Napisal/-a jl Pe feb 03, 2017 5:43 pm

Živjo,

tudi jaz imam težave s senzorjem za dež na Renault Megane II. Ob vklopu na prvo pozicijo, kjer deluje s pomočjo senzorja, brisalci obrišejo le 1x potem pa nič več. V kolikor senzor za dež odklopim, mi javi napako 'faulty rain sensor'. Ali se da na kak način bypassat ta senzor, da bi brisalci delovali čisto manualno tudi na prvi poziciji? Je lahko kaj drugega kot okvarjen senzor (nekje sem zasledil da je pomagala menjava 'gel pad')?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So feb 04, 2017 4:39 pm

Po opisu bi rekel da vam nagaja samo gel. V koliko je senzor zanič, se to s testerjem lepo vidi.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
avto fan1308
Stalni uporabnik

Kraj: Koper-Ljubljana

Napisal/-a avto fan1308 Ne feb 05, 2017 4:52 pm

jl je napisal/-a:Živjo,

tudi jaz imam težave s senzorjem za dež na Renault Megane II. Ob vklopu na prvo pozicijo, kjer deluje s pomočjo senzorja, brisalci obrišejo le 1x potem pa nič več. V kolikor senzor za dež odklopim, mi javi napako 'faulty rain sensor'. Ali se da na kak način bypassat ta senzor, da bi brisalci delovali čisto manualno tudi na prvi poziciji? Je lahko kaj drugega kot okvarjen senzor (nekje sem zasledil da je pomagala menjava 'gel pad')?

Ali je bila prednje steklo menjano? Če je bilo bi moral biti tudi gel saj je gel samo za 1x uporabo

lpV
Golf 7.5 R 2017 2023 ->
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov