Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To mar 17, 2009 7:00 pm

Fiatfan je napisal/-a:Živjo,
sva iz iztih koncev tako da upam da slučajno ne voziš avta na RSL Levec?? niti slučajno tja, iz lastnih izkušenj ti povem, da nebo spet kdo tle pametoval. glede žarnic; najprej se sprijazni da na ranoju boš veliko žarnice kupoval,ker je neka napaka na električni masi vozila,kar so tudi nam povedali na servisu. ko ti bo crknila ena žarnica napr. na levi, obvezno zamenjaj še na desni! tako so nam povedali na reno servisu.
Pelji na avtotehniko v celje,tam so še kolikor toliko ok.
NIKAR GA NE VOZI NA RSL LEVEC!! pri nam so mehaniki tam menjal vse na svojo roko in rekl da so zadnje gumice na podvozju za laguno II nekaj čez 2000eur, na avtotehniki so pa prišle te gumice 40eur!!! mislim resnično ti svetujem pojdi daaaaaaaaaleč od tega servisa.

samo toliko...ne bluzi,da na renoju po tekocem traku crkujejo zarnice;imam tretjo laguno,vse tri sem vozil skupaj 8 let;v tem casu zamenjal posteno povedano 4-5 zarnic...ce pa imas ti na tvojem renoju v ku... elektro instalacijo pa ne meci v isti kos vseh renojev...toliko zaenkrat.

lp tdk

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To mar 17, 2009 7:03 pm

TDK,
pa kaj govoriš bedarije? očitno si ti imel srečo. Na servisu renault je povedu da gre za napako nekje pri elektriki nevem js točno. dokaz imaš pa vsak dan na cesti, poglej večinoma renaulte ki jim ne delajo vse luči. Bodite pozorni jutri na cesti pa povejte.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To mar 17, 2009 7:04 pm

OLI je napisal/-a:RSL poden od podna, to potrdim iz prve roke. Idijoti, da te kap.Renault servis Pušnik slovenska bistrica se mi zdi precej pošten, pa še zraven si lahko ko ti delajo servis.

Svetujem odvetnik, če ne moreš nič sam ali ne upaš.

točno tako!

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To mar 17, 2009 7:27 pm

Fiatfan je napisal/-a:TDK,
pa kaj govoriš bedarije? očitno si ti imel srečo. Na servisu renault je povedu da gre za napako nekje pri elektriki nevem js točno. dokaz imaš pa vsak dan na cesti, poglej večinoma renaulte ki jim ne delajo vse luči. Bodite pozorni jutri na cesti pa povejte.

Ja tako je to..eni pac ima(m)jo sreco..in to ze z tretjo laguno...o trditvi,da bo jutri na cestah najvec renojev,ki jim ne delajo vse luci...ne gledat,brezveze...ker se po SLO cestah vozi najvec renojev jih bo najvec z okvarjenimi zarnicami...

lp tdk

p.s.Ce ima nekdo avto neglede na znamko v garanciji in ima probleme z njim enostavno ne razumem da jamra tu in in ne tam,kjer bi moral..je pa seveda prav,da napise svoje izkusnje v opozorilo vsem ostalim

zivepo
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a zivepo To mar 17, 2009 9:33 pm

jaz "jamram" (kot je e4n opisal moj problem) zato tu gor da dobim mnenja kaj narediti oz. kaj lahko uredim, verjemi pa da sem že klical na renault.
sva imela prvi avto renault scenica 1998 pa ni bilo potrebno menjati nobene žarnice, drugi avto je bil Clio III 2007 v enem letu ni bilo potrebno menjati žarnice je pa zdajšni lastnik 4krat menjal, no na najinem meganu pa sma kupila že 6žarnic kar je v 8mesecih bistveno preveč. svakinja ki je vsega skupaj vozila okoli 6let renault clio II je pa tuid vsake 2-3 mersece menjavala žarnice. tako da nekaj z elektriko je absolutnu narobe tle.

prvo sva klicala na RSLevec kjer ni nihče nič hotel slišati o garanciji, prav tako so nama prvič žarnice menjali in zraven računali (žarnice razumem ne pa delo če je evto v garanciji) nato sva klicala v avtohiše kjer sva avto kupila (NM AH Vrtin) in so rekli da je bv da se voziva tako daleč in da naj greva na avtotehniko v CE no sva naročena v tor in bomo vidl kaj se da zmenit.

absolutno pa bom naprej poroču da če še bo kdo s podobno težavo.

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika To mar 17, 2009 10:01 pm

danes sem srecal tri cliote iz celja proti rogaski, da jim ni ena zarnica svetila ...pa moj sodelavec je menjal zarnico na novem scenicu ne dolgo tega nazaj
Fiat di amore per'l auto

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 17, 2009 10:11 pm

Treba meglajtke sabo nost =) za follow me home funkcijo, jo pa kr na havbo daš....

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 17, 2009 10:13 pm

Moj nasvet PRODAJ dokler lahko, sedaj imaš velike popuste na nova vozila :idea: tako, da ne boš izgubil veliko ;) imel pa MIR in VESELJE do vožnje.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck To mar 17, 2009 10:22 pm

Off:

Strokovnjak je napisal/-a:Vse skupaj ni čisto nič dramatičnega, pregorevanje žarnic pa je francoska specialiteta, ker alternatorji polnilo precej blizu 15V.

po mojih izkušnjah kolikor sem jz na cesti ni to sam njihova specialiteta. :)

On: sam to je pa tud drek, da kupš nov avto, pa maš tolk enih problemov.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii To mar 17, 2009 10:39 pm

zivepo je napisal/-a:renault megane grandtour 8/2008 1,6 16V

sam če ga prodam zgubim ziher 3000€ to je pa že dnar

3000€ si izgubil že prvi dan ko si nataknil tablice na avto....
Takle nov je če me spomin ne vara 12.000€, pa ne vem če bi dobil 9000€ zanj...težko. Vsak da pol raje še tiste 3000 zraven in kupi novega.

Moj predlog je da avto pelješ nazaj in naj ti na tovarniško garancijo vse porihtajo v nulo....dejansko bi moral biti avto kot nov....( le 20kkm)
E60 525dA M-Optic, 2005

zivepo
Nov uporabnik

Napisal/-a zivepo To mar 17, 2009 10:47 pm

ja avto je mel redno ceno 18.200€ zanj sma dala z vsemi popusti 14.100€ da ga pa prodam za 9000€ hmmm kr velik zgubim. sam po drugi strani da pa se bojo napake slučajno ponavljale.... bom pa glih živce zgubu za teh 5000€

ja km je tulk ker se vozm iz cel v lj pa nazaj 5krat tednsko.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii To mar 17, 2009 10:56 pm

zivepo je napisal/-a:ja avto je mel redno ceno 18.200€ zanj sma dala z vsemi popusti 14.100€ da ga pa prodam za 9000€ hmmm kr velik zgubim. sam po drugi strani da pa se bojo napake slučajno ponavljale.... bom pa glih živce zgubu za teh 5000€

ja km je tulk ker se vozm iz cel v lj pa nazaj 5krat tednsko.

Mi mamo tudi doma takega le 2007 letnik.
Cena je bila okoli 18500 in so ga znižali na 15.000.
Sedaj je tak nov 12500.
Se
pravi 2 leti star ni vreden več kot 8000€, tvoj pa okoli 9000€....takle mamo v SLO , Renault sam poskrbi za padec cene rabljenim vozilom.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 17, 2009 11:20 pm

jst sm na svojem meganu menjal 1 žarcno v enem letu, pa še to sm menjal kr obe, ker pravijo da je dober obe na enkrat menjat.. ;)

glede tega da ti pa ne zrihtajo avto...
bi pa jst tud popizdu.. morš vztrajat..

Caesares
Nov uporabnik

Napisal/-a Caesares Sr mar 18, 2009 8:25 am

Jaz imam isto Renault Megana Grandtour 1.6 16v 8/2008, pa dosedaj brez težav... Upam, da bo v bodoče ostalo tako :)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr mar 18, 2009 8:30 am

Joj dejte že nehat s to kregarijo kolk žarnic ste na katerem avtu menjal.... to nima blage veze z tem za kar je bila ta tema odprta. Dejstvo je da imajo vsi avtomobili vseh znamk napake, zato pa se uveljavlja garancija in to brez izgovorov. Je res, da so določene avtohiše prav cepljene za izgovore, določene so pa čist ok. Meni so na mojem servisu (Hyundai) vedno, ponavljam VEDNO vse menjali pod garancijo brez najmanjše pritožbe, tudi servisi so bili korektno opravljeni.

@zivepo: sporoči kaj si se odločil glede avta.

lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr mar 18, 2009 9:01 am

Glede žarnic in renaulta je pa takole: Vsi novejši modeli imajo avtomatski prižig luči. Ko obrneš ključ da zaštartaš motor žarnice za trenutek ugasnejo potem pa se spet prižgejo. To jih najbolj ubija. Pomaga čisto preprosta zadeva. Preden daš kontakt prižgeš parkirne luči, poženeš motor in potem prižgeš luči. Na mojem cliu (letnik 03) sem v prvem letu menjal 2 kompleta žarnic, potem pa sem ugotovil da pomaga kar sem napisal in ne pomnim več da bi še menjal žarnice, pa letno naredim 30.000 km.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr mar 18, 2009 9:12 am

tristan01 je napisal/-a:Glede žarnic in renaulta je pa takole: Vsi novejši modeli imajo avtomatski prižig luči. Ko obrneš ključ da zaštartaš motor žarnice za trenutek ugasnejo potem pa se spet prižgejo. To jih najbolj ubija. Pomaga čisto preprosta zadeva. Preden daš kontakt prižgeš parkirne luči, poženeš motor in potem prižgeš luči. Na mojem cliu (letnik 03) sem v prvem letu menjal 2 kompleta žarnic, potem pa sem ugotovil da pomaga kar sem napisal in ne pomnim več da bi še menjal žarnice, pa letno naredim 30.000 km.
Lp Tristan01

Js sem na svojem dve leti starem Leonu mel letos pozimi strašne probleme z žarnicami: v roku mesca sem mel dva celotna kompleta žarnic: dolge, meglenke, zadnje žarnice, normalne luči in žarnice sral ga je avto kot malora: si prižgal ni delala žarnica, si zapelal čez polcaja se je pržgala nazaj, pol je po armaturki kr blinkala lučka, da žarnica ne dela, pa spet dva dni mir in podobne fore. Se pleljem po avtocesti, crkne komplet vse žarnice naenkrat na prvem spoju mosta, na drugem se vse prižgenazaj :roll: ... Odkar so tretjič zamenjali kompletno vse žarnice, glavni računalnik od avta, posušili prednje in zadnje luči in jih temeljito pregledal pa zategnal vse, kar se pri lučeh zategnit, da je zdej že več kot dober mesec mir - tak da, men noben ne bo reku, da so žarnice tak potrošni material, da bi kr naprej menjavu. Normalno da crknu, ampak ne takole, kot to menjava avtor tega posta - zahtevaj da ugotovijo kaj je narobe.
Dokler je avto v garanciji imaš vso pravico težit, da ti to zrihtajo - men so tut moril o potrošnem materialu, ko sem pa zahteval pisno potrdilo servisa, da je avto izpraven in napovedal (seveda zelo lepo), da v primeru, da pride do nesreče zaradi odpovedi luči na avtocesti, jih bom tožil... so porihtal stvari.
Drugače pa je mel foter dosedaj Renault Laguno in je mel s svojim avtom tudi probleme dokelr je na RSL Levec hodil, tako da najdi drug servis - odkar je menjal servis in tam odpravil težave, tudi s svojim renaultom nima problemov.

zivepo
Nov uporabnik

Napisal/-a zivepo Sr mar 18, 2009 10:22 am

no lepo das e je tema toliko odprla da teče depata.
absolutno bom poročal kako in kaj, mi pa tudi prav pride mnenja drugih.
torej v tor peljem avto na druge servis (doslej sem bil na RSLevcu)
zahtevam naj zapisnik katere napake sem sporočil in katere napake ob prevzemu avta so odpravili.
ali naj tudi zahtevam/prosim da mi naj dajo potrdilo da je avto v stanju (tisto kar spada pod garancijo) kot mora biti?

glede žarnic jst mam na sumu elektriko kr naprej crkujeje pa jih menjavam oboje naenkrat, ampak samo sprednji kratki.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr mar 18, 2009 12:49 pm

Glede renaulta in žarnic - sam ga sicer ne vozim več, ko sem ga, nisem imel nobenih problemov. Sem danes nalašč vprašal kolege, ki majo renaulte, kako je s tem. Večinoma so vsi kupili nove v zadnjih 5 letih, pa noben nima kakih posebnih problemov z žarnicami. So pa to clio l.2004, clio RS l 2007, Megane 2005, Megane Grandtour 2007, Megane 2008.
Tko da glede "urbane legende" o crkovanju žarnic nekih dokazov nisem našel :?
Verjetno maš samo smolo, da si dobil polizdelek...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov