Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 5:02 pm

pskoda je napisal/-a:Koler jaz vem se selenia ne uporablja več ampak imajo castrol. Odsvetujem ti da menjaš viskoznost, sploh spodnje ne spreminjaj. Od 10W.. ali 15W.. se uporablja za starejše mašine, z veliko km. Najbolje da točiš 5W40 pa vprašaš na servisu zakaj ti pije toliko olja

ja kje si pa to pobral?? mislim tole si pa v temo brcnu :lol: :lol:

Avtorju teme priporočam, da če ima še kakšno vprašanje pokliče na Fiat servis, ker če bo tle gledu ne bo nič vedu, glede na nekatere odgovore tle.
lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr mar 18, 2009 6:14 pm

sestrin prvi punto 1.2 60km 2003 -2006 je laufal 116.000 km(4x tedensko Brežice LJ. )
na to olje od samega začetka(menjave na 10.000)
Slika

Grandea 1.4 8v 75km je vozila od 2006-2008 65.000km na enako olje.....

Oba sta pila približno 0.5 lit od menjave do menjave....

P.S res je, da se je Fiat v Sloveniji "preusmeril" na TXT-ja (na servisih točijo le tega....)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 6:15 pm

lenivec je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:1. tapravo olje je izključno SELENIA 20k in NIČ DRUGEGA!!! Selenia gold je starejše olje, predvsem za 8v (tipo, croma itd..)

zanimivo da potem na selenia strani piše K.p.e

ja sem pogledu..to je pač popolnoma novo olje. Vendar še vseeno drži; za starejše motorje selenia gold, za nove oz. novejše selenia 20k , selenia racing (predvsem za vožnjo v visokih obratih), k p.e pa popolnoma za nove, nekaj takšenga. Vendar še vedno velja: selenia 20k za punto, bravo itd.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 6:17 pm

sašo5 je napisal/-a:sestrin prvi punto 1.2 60km 2003 -2006 je laufal 116.000 km(4x tedensko Brežice LJ. )
na to olje od samega začetka(menjave na 10.000)
Slika

Grandea 1.4 8v 75km je vozila od 2006-2008 65.000km na enako olje.....

Oba sta pila približno 0.5 lit od menjave do menjave....

P.S res je, da se je Fiat v Sloveniji "preusmeril" na TXT-ja (na servisih točijo le tega....)

Ja očitno so naši serviserji spet nekaj posebnega( seveda v negativnem smislu), podobno kot velja za garancijo. Če hočeš motorju najboljše=SELENIA, drugače pa lahko tud olje za par eur naliješ, pa se tolažiš saj mašina vseeno laufa :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 18, 2009 6:55 pm

Pred 9 leti sem imel alfo 145 2.0 16V, pa je bilo v knisci napisano selenia 20K, ta olje je šrot od šrota, potem sem pa točil castrol RS je bila pa čist druga muska in mašina je lepš laufala, zato nikol več nisem selenie tudi povohal

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 7:05 pm

pskoda je napisal/-a:Pred 9 leti sem imel alfo 145 2.0 16V, pa je bilo v knisci napisano selenia 20K, ta olje je šrot od šrota, potem sem pa točil castrol RS je bila pa čist druga muska in mašina je lepš laufala, zato nikol več nisem selenie tudi povohal

jaooo tole je pa res strokovna izjava. ni vredno besed.
lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr mar 18, 2009 7:13 pm

Fiatfan je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Pred 9 leti sem imel alfo 145 2.0 16V, pa je bilo v knisci napisano selenia 20K, ta olje je šrot od šrota, potem sem pa točil castrol RS je bila pa čist druga muska in mašina je lepš laufala, zato nikol več nisem selenie tudi povohal

lp

Pri nas imamo fiate že od 132 naprej (če veš kater je to), foter je imel untota, puntota 2x, bravota, stilota m-jet, zdaj ima pa novega bravota m-jet sport, mami ima skos puntote, zdaj ima grandeta, jaz sem imel alfo, puntota sporting, potem novejšga puntota sporting, zdaj imam pa prvič nemca (zato ker je abarth punto prešvoh) oz to je sploh prvi nemec pri hiši, plus tega pa imamo še zelo dobre veze v adriji, zato mi ne govort da ne poznam selenio 20K ali pa racing, oboje je šrot proti castroli

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 7:24 pm

pskoda je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:

lp

Pri nas imamo fiate že od 132 naprej (če veš kater je to), foter je imel untota, puntota 2x, bravota, stilota m-jet, zdaj ima pa novega bravota m-jet sport, mami ima skos puntote, zdaj ima grandeta, jaz sem imel alfo, puntota sporting, potem novejšga puntota sporting, zdaj imam pa prvič nemca (zato ker je abarth punto prešvoh) oz to je sploh prvi nemec pri hiši, plus tega pa imamo še zelo dobre veze v adriji, zato mi ne govort da ne poznam selenio 20K ali pa racing, oboje je šrot proti castroli

castrol smo mi deval v golfiča II k je kuru olja več k nafte :lol: no tvoje mnenje je takšno, mnenje večine strokovnajkov za fiat pa drugačno in verjamem jim.
lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr mar 18, 2009 7:28 pm

Fiatfan je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:

lp

castrol smo mi deval v golfiča II k je kuru olja več k nafte :lol: no tvoje mnenje je takšno, mnenje večine strokovnajkov za fiat pa drugačno in verjamem jim.
lp

Saj jst nočem bit pameten, mogoče imaš prav ampak alfa mi je potem veliko lepše laufala kot pa na selenio, zato od takrat naprej uporabljam samo castrol
lp

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr mar 18, 2009 7:40 pm

Mogoče bom mal neumesno povedal, ampak bom kar napisal. Glede na to da noben ne zna povedat katero olje dat not, bi jst dal kar olje ki delajo za GM (general motors). Pa še opel uporablja fiatove motorje in ta olja uporabljajo pa ni problemov. Naš prešnji avto po 300 tisoč km, še zmeraj ni pil olja. Se je šele pri 20 tisoč prevoženih poznalo, da ga mal manjka.

Uporabniški avatar
bishop
Novinec

Kraj: Vodice

Napisal/-a bishop Sr mar 18, 2009 7:42 pm

Na fiat servisih se še vedno toči selenia. katero od teh selenia olj dajo noter, je pa odvisno od servisa do servisa. v moji lybri je noter selenia TD in ga na 15kkm ne porabi skoraj nič. prej sem točil castrol, mi je pa na 15kkm popilo skoraj 1/4 . drugače je pa vso olje isto sr**** drugo pakovanje.
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED ME!

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr mar 18, 2009 7:57 pm

Tako, kot pravi večina:
Fiat = Selenia.

Tisti, ki "tankate" ELF v Fiata je tako, kot če bi v Renaulta "zlival" Selenio.
Ali pa v nemške avtomobile Total.

Uporabniški avatar
bishop
Novinec

Kraj: Vodice

Napisal/-a bishop Sr mar 18, 2009 8:01 pm

Nasty je napisal/-a:Tako, kot pravi večina:
Fiat = Selenia.

Tisti, ki "tankate" ELF v Fiata je tako, kot če bi v Renaulta "zlival" Selenio.
Ali pa v nemške avtomobile Total.

:clapclap
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED ME!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 8:02 pm

Scorp84 je napisal/-a:Mogoče bom mal neumesno povedal, ampak bom kar napisal. Glede na to da noben ne zna povedat katero olje dat not, bi jst dal kar olje ki delajo za GM (general motors). Pa še opel uporablja fiatove motorje in ta olja uporabljajo pa ni problemov. Naš prešnji avto po 300 tisoč km, še zmeraj ni pil olja. Se je šele pri 20 tisoč prevoženih poznalo, da ga mal manjka.

tole je pa res neumestno. no itak je pa stvar usakiga posameznika, kaj bo dau u mašino, če vas paše lahk tud vodo :lol: :lol: :lol:

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Sr mar 18, 2009 8:12 pm

Huh kako burno razpravo sm sprožu s svojim vprašanjem :shock: Hehe, no bom pri naslednjem servisu poskusil s Selenio ;) Sej kok pa je razlika v ceni recim omed selenio 20k in Castrol TXT? Bodo na servisu dal not brez ugovora Selenio al znajo kej komplicirat, kao kaj težim z oljem da oni pa že vejo? (še nimam lih zlo velik izkušenj z poobleščenimi serviserji)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 8:25 pm

Amadeuss je napisal/-a:Huh kako burno razpravo sm sprožu s svojim vprašanjem :shock: Hehe, no bom pri naslednjem servisu poskusil s Selenio ;) Sej kok pa je razlika v ceni recim omed selenio 20k in Castrol TXT? Bodo na servisu dal not brez ugovora Selenio al znajo kej komplicirat, kao kaj težim z oljem da oni pa že vejo? (še nimam lih zlo velik izkušenj z poobleščenimi serviserji)

najprej upraši, če imajo sploh potrdilo o specializaciji za fiat servis, ker drugače bi morali vedet da v fiat spada selenia, kr to že vrabci čivkajo. mislim bw o takih servisih.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr mar 18, 2009 8:40 pm

@FIATFAN ne se preveč razburjat,ker selenio priporoča FIAT not daš pa lahko karkoli če le ustreza specifikacijam.Kaj se bo pa dogajalo z porabo in ostalim pa je vprašanje in se vidi z uporabo različnih olj.Maže itak vsako olje kako hitro pride v mazalna mesta je odvisno od kvalitete od česar je prav tako odvisna obraba olja.Tipo mi je pil liter na 1000 km in sem vedno tankal selenio GOLD potem sem preizkusil še nekaj drugih znamk in na koncu sem se isto vozil z extralub-om iz Leclerca.Razlike ni bilo nikoli nobene sedaj po generalki pa spet lavfa na Selenio brez porabe od servisa do servisa (10000 km)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr mar 18, 2009 8:43 pm

čare je napisal/-a:@FIATFAN ne se preveč razburjat,ker selenio priporoča FIAT not daš pa lahko karkoli če le ustreza specifikacijam.Kaj se bo pa dogajalo z porabo in ostalim pa je vprašanje in se vidi z uporabo različnih olj.Maže itak vsako olje kako hitro pride v mazalna mesta je odvisno od kvalitete od česar je prav tako odvisna obraba olja.Tipo mi je pil liter na 1000 km in sem vedno tankal selenio GOLD potem sem preizkusil še nekaj drugih znamk in na koncu sem se isto vozil z extralub-om iz Leclerca.Razlike ni bilo nikoli nobene sedaj po generalki pa spet lavfa na Selenio brez porabe od servisa do servisa (10000 km)

se strinjam. Vsak naj nalije takšno olje kot pač sam misli, da je najboljše.
lp

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Če mar 19, 2009 8:48 am

Ok, še glede razlike v ceni med tem oljem in castrolom TXT naj kdo kaj pove, da vidm če se kej dost pozna :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 17 gostov