Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če mar 26, 2009 12:33 am

danes so mi starsi sporocili da bi se dalo popravit ce bi bil raven rez,vertikalno in max 2cm. bili so pri priznanem vulkanizerju v Trbovljah.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če mar 26, 2009 7:06 am

Prerezanega roba gume se ne da popravljati, razen kakšni vapoti to delajo za prodajat ali uporaba za gumiradl.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če mar 26, 2009 7:12 am

Nevem fantje četudi bi se dalo popravljat sem jst zlo skeptičen do tega.vsi vemo,da je guma naš edini stik z cestiščem in vsi vemo kake obremenitve mora prenesti zatorej predlagam nove pneumatike,ker "švajsanje" mi ne diši preveč.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Re: z nozem predrta guma

Napisal/-a moj-avto Pe mar 18, 2016 10:36 pm

Meni so prerezali novo gumo sprednjo levo na profilu. Prerez dolžene kakih 30cm, v globino 1 do 3mm. Med profilom na sami gumi sem opazil poškodbo gume dolžine 0,5cm, v globino pa ne znam ocenit. Po vsej verjetnosti z olfa nožem. Guma sicer ni predrta, vendar me zanima ali je varna za vožnjo.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2016 10:49 pm

to si jo ti nekje sam prerezal na poti.......... pač si neko stvar povozil, ker vsak, ki ti bi jo hotel namenoma prerezat bi ti prerezal rob in ne profil pnevmatike ........... kako je najlažje gumo prerezat ti naj pa drugi pove............ ker tako enostavno kot v filmih kaže pa le ni gumo prerezat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe mar 18, 2016 10:53 pm

Kaj bi lahko povozil?
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe mar 18, 2016 11:14 pm

lancia hf je napisal/-a:to si jo ti nekje sam prerezal na poti.......... pač si neko stvar povozil, ker vsak, ki ti bi jo hotel namenoma prerezat bi ti prerezal rob in ne profil pnevmatike ........... kako je najlažje gumo prerezat ti naj pa drugi pove............ ker tako enostavno kot v filmih kaže pa le ni gumo prerezat.

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So mar 19, 2016 10:33 pm

Danes sem bil pri vulkanizerju. Glede na zarezo na gumi je bil nož, tako je rekel on. Zareza je fina, gre pa od zunanjega roba proti notranjosti profila.
Da bi jaz kar koli povozil odpade.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Re:

Napisal/-a Fan Ne mar 20, 2016 1:11 am

GT_Turbo17 je napisal/-a:če ti bo kdo "švasal" raskiraš svoje življanje. kaj če ti "švas" spusti na avtocesti?? pomisli malo nase pa raje kupi novo/i gumo/i pa boš mel mir ;)

Večji problem je, da tako ogroža druge!!!!!
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So mar 26, 2016 3:11 pm

Odločil sem se za menjavo.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So mar 26, 2016 3:46 pm

Kar menjat? :roll:
Zaradi tega>>
moj-avto je napisal/-a:Meni so prerezali novo gumo sprednjo levo na profilu. Prerez dolžene kakih 30cm, v globino 1 do 3mm. Med profilom na sami gumi sem opazil poškodbo gume dolžine 0,5cm, v globino pa ne znam ocenit. Po vsej verjetnosti z olfa nožem. Guma sicer ni predrta, vendar me zanima ali je varna za vožnjo.
Kaj je rekel vulkanizer? Ki je bil BTW edini, ki je gumo v resnici videl in je torej edini kompetenten za strokoven nasvet?

Po tvojem opisu se jo da poceni in varno popravit - če je sploh potrebno! Pomembno je, da ni poškodovana struktura oz žice in karkasa in zdi se, da niso niti blizu.
Zakaj nisi poslikal in tu objavil slike? Gume imajo 7 mm globine, ti pa bi zaradi 1-3 mm menjal novo gumo?
:roll: :roll: :roll: :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov