Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Poliranje luči

Napisal/-a yashica Pe maj 30, 2014 12:10 pm

Mislim, da je v teh letih že rešil problem :roll:

Če mi z zobno pasto spraviš luč iz takega stanja:

Slika

v tako, potem si mojster z veliko začetnico ;)

Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe maj 30, 2014 12:23 pm

citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So maj 31, 2014 7:58 pm

bato60 je napisal/-a:poskusi z otroško zobno pasto colgate sam sem sprobal in sem zelo zadovoljen z rezultatom.v10 minutam je porumenel žaromet bil kot nov poskusi!!!

Ker se mi enostavno ne da več, bom kopiral svoj odgovor, ki sem ga spisal na enem drugem forumu, dodal bi pa le tole: dejte uporabljat malo kmečke pameti pri teh nasvetih s spleta (vključno z mojimi :lol: ).
Sem že popravljal za takimi MacGyverji, še posebej tistimi, ki so bili presenečeni, kako je žaromet že ''popravljen'', če ga samo z mokro krpo obrišeš :twisted: :twisted:. Samo, čez tehnični pa vseeno ni šlo, ker se je vmes žaromet posuši :mrgreen: l

Se priporočam za fotografijo žarometov, tudi če imaš še preden si jih ''obdelal'' z zobno pasto. Pa javi se čez par mesecev z novo fotografijo :twisted: .

Pa še copy/paste:
Torej, zunanjo degradacijo žarometov se lahko očisti na več načinov. Med drugim tudi z zgoraj predlaganimi zobnimi pastami in podobnimi MacGayver metodami. Bi pa tukaj postavil eno vprašanje: kako bi se vam zdelo, če bi si recimo namesto z zobnimi pastami umivali zobe z mivko? No, nekaj takega je zobna pasta plastičnim žarometom. Na YT je precej linkov, kako očistijo žaromete s takimi metodami, nikjer pa nisem zasledil slike čez recimo pol leta ali eno leto. Le zakaj :twisted: ?
Hkrati je čiščenje degradiranega dela z žarometa zgolj prvi del naloge. Najpomembnejši del je zaščita takšnega žarometa. Večina pa jih na to pozabi. Namreč, ko z žarometa odstranimo degradiran del, odstranimo tudi lak z UV zaščito. Logika pove, da bo takšen žaromet zelo hitro začel nazaj rumeneti. In v praksi se ravno to zgodi. Možnosti sta dve: lakiranje z UV zaščitnim prozornim lakom ali uporaba posebnih UV zaščitnih politur. Le to bo zagotovilo, da bo žaromet nadalje brezhiben. Je pa res, da se pri nekaterih žarometih to pojavi zelo hitro, pri drugih pa lahko traja tudi pol leta do leto dni. Spet odvisno od same plastike in tudi izpostavljenosti takšnih žarometov zunanjim vplivom.

Če se sami lotite tega opravila, potem vsekakor priporočam nakup kompleta za čiščenje žarometov (cene se mi zdi, da so ranga 30 EUR ali celo manj), ne pa kratkoročnih DIY MacGayver metod. Rezultat ob pravilni uporabi ne bo sicer odličen (ti kompleti imajo običajno zgolj dve granulaciji, medtem ko se pri nekaterih postopkih uporablja tudi 8 procesov brušenja/čiščenja), vendar bo bistveno boljši, kot pa so degradirani žarometih, hkrati pa običajno ti kompleti vsebujejo končno polituro z vsaj minimalno UV zaščito za žaromete.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr jun 18, 2014 9:46 pm

V Kranju v avtopralnici za AMZS-jem profesionalno spolirajo luci za 35€(obe) + na delo dobite 2 leti garancije!

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Sr jun 18, 2014 10:15 pm

Zraven gasilskega doma?

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Sr jun 18, 2014 10:37 pm

Luči na bmw sem spoliral z navadno polirno pasto in strojem za poliranje.je pa redka pasta bila.sedaj so kot nove.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr jun 18, 2014 10:45 pm

@matey18 tako je, zraven gasilcev oz. zadaj za AMZS-jem tam kjer so tehnicni pregledi je pralnica in tam znajo naredit svasta z avtomobili =) poliranje luci jim je mala malica =)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov