Če mi z zobno pasto spraviš luč iz takega stanja:

v tako, potem si mojster z veliko začetnico

bato60 je napisal/-a:poskusi z otroško zobno pasto colgate sam sem sprobal in sem zelo zadovoljen z rezultatom.v10 minutam je porumenel žaromet bil kot nov poskusi!!!
Torej, zunanjo degradacijo žarometov se lahko očisti na več načinov. Med drugim tudi z zgoraj predlaganimi zobnimi pastami in podobnimi MacGayver metodami. Bi pa tukaj postavil eno vprašanje: kako bi se vam zdelo, če bi si recimo namesto z zobnimi pastami umivali zobe z mivko? No, nekaj takega je zobna pasta plastičnim žarometom. Na YT je precej linkov, kako očistijo žaromete s takimi metodami, nikjer pa nisem zasledil slike čez recimo pol leta ali eno leto. Le zakaj?
Hkrati je čiščenje degradiranega dela z žarometa zgolj prvi del naloge. Najpomembnejši del je zaščita takšnega žarometa. Večina pa jih na to pozabi. Namreč, ko z žarometa odstranimo degradiran del, odstranimo tudi lak z UV zaščito. Logika pove, da bo takšen žaromet zelo hitro začel nazaj rumeneti. In v praksi se ravno to zgodi. Možnosti sta dve: lakiranje z UV zaščitnim prozornim lakom ali uporaba posebnih UV zaščitnih politur. Le to bo zagotovilo, da bo žaromet nadalje brezhiben. Je pa res, da se pri nekaterih žarometih to pojavi zelo hitro, pri drugih pa lahko traja tudi pol leta do leto dni. Spet odvisno od same plastike in tudi izpostavljenosti takšnih žarometov zunanjim vplivom.
Če se sami lotite tega opravila, potem vsekakor priporočam nakup kompleta za čiščenje žarometov (cene se mi zdi, da so ranga 30 EUR ali celo manj), ne pa kratkoročnih DIY MacGayver metod. Rezultat ob pravilni uporabi ne bo sicer odličen (ti kompleti imajo običajno zgolj dve granulaciji, medtem ko se pri nekaterih postopkih uporablja tudi 8 procesov brušenja/čiščenja), vendar bo bistveno boljši, kot pa so degradirani žarometih, hkrati pa običajno ti kompleti vsebujejo končno polituro z vsaj minimalno UV zaščito za žaromete.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov