Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 13, 2009 3:10 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Kot je bilo že napisano: s pravim pristopom/diagnostiko se lahko hitro ugotovi kje je vzrok težave.

"vuko87"
pri vašem vozilu "pade nafta" - na dovod pred čistilcem goriva dodajte enostranski ventil in težava bo z minimalnimi stroški rešena.

Lep pozdrav

Iz izkušenj pa lahko dodam da se ta nepovratni ventil doda ZA čistilcem nafte. Preprosta razlaga:
Če se doda ventil pred čistilec potem skozi ta ventil vleče vso svinjarijo. Ker pa je ta ventil karseda majhen se sčasoma zabaše in ali ga zabije tako da avto nima več prave moči (ni dovolj pretoka) ali pa začne spet padat nafta in spet (seveda lahko je to čez par let) iščeš vzroke.....
Sam sem tako vzroke iskal celi teden.....na koncu pa razstavil ventil (ker sem pač znan po tem da grem nekaj gledat ko je samo po sebi umevno da vržeš stran......tudi oljni filter sem že razrezal in ga dodobra naštudiral) in najdel v njem ogromno svinjarije.....od takrat dalje imam nepovratni ventil za čistilcem in ni težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov