Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če maj 14, 2009 7:13 pm

rok46: Ravno te "malenkosti" nanesejo se pa se poleg ze ugotovljenih vecjih posegov
sicer me pa bolj zanima to koliko bi profitital ob vsem tem, ce bi se odlocil za poseg ?
navkljub cenam A3 Sportback z volanom na levi.

Ce grem samo skozi etko po vseh teh elementih je prakticno to nesmisel - se ne splaca.
Zadnjič spremenil MacTron, dne Če maj 14, 2009 7:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če maj 14, 2009 7:14 pm

rok46 je napisal/-a:-padala verjetno nebodo problem, če se spomnimo na to, da majo avtošole na obeh straneh pedala, tko da jih tuki tam samo ven daš, kak je strošek sicer ne vem, se bom pa pozanimov.

Avtošole nimajo tovarniško narejenih pedalov, ampak jih naredijo tisti ki imajo licenco za tako predelavo. Pa še to ni nič drugega kot "podaljšek" pedala, ki gre na sovoznikovo stran. In da ti na misel ne bi prišlo, da bi enako naredil na RHD avtu. Ker bi ti mimogrede lahko sopotnik prevzel nadzor.

-del električne napeljave? porke?

Zaradi vrat kot sem že omenil zgoraj, in zaradi morebitnih elektronskih modulov pod volanu, če jih ima. In zagotovo zaradi stikala za zavore.

-cevi za bremze??

Seveda. S tem ko si prestavil pedal, moraš prestaviti tudi servoojačevalnik, glavni cilinder in mogoče še ABS enoto. Lahko ABS tudi ostane tam kjer je, ampak vseeno bo treba stvari povezati skupaj nekako.

-luči?

Mi vozimo po desni in si svetimo v desni graben, oni pa obratno.

vse skup me nebi moglo pridt več kot 3k evrov, če dobiš zadeve iz kakega usutega

Ravno največ stvari ki jih moraš menjati, so pri usutem avtu že zanič.

Nevem, tako kot si vse skupaj napisal, se mi zdi da jemlješ zadeve precej zlahka ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če maj 14, 2009 7:22 pm

sebaveh je napisal/-a:
-luči?

Luci so se najmanjsi problem, ce so lece v zarometih kajti obstaja poseben vzvod
kateri je bil ze pri 8L variantah ...da prakticno preklopis iz _ _/ v \_ _ in tako zamenjas
snop iz desne pozicije (osvetljevanje znakov) v levo. Povsem drugo je pri halogenskih
katere pa je potrebno menjati kajti parabola ni pravilno dolocena.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če maj 14, 2009 7:33 pm

sebaveh je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:-padala verjetno nebodo problem, če se spomnimo na to, da majo avtošole na obeh straneh pedala, tko da jih tuki tam samo ven daš, kak je strošek sicer ne vem, se bom pa pozanimov.

Avtošole nimajo tovarniško narejenih pedalov, ampak jih naredijo tisti ki imajo licenco za tako predelavo. Pa še to ni nič drugega kot "podaljšek" pedala, ki gre na sovoznikovo stran. In da ti na misel ne bi prišlo, da bi enako naredil na RHD avtu. Ker bi ti mimogrede lahko sopotnik prevzel nadzor.

-del električne napeljave? porke?

Zaradi vrat kot sem že omenil zgoraj, in zaradi morebitnih elektronskih modulov pod volanu, če jih ima. In zagotovo zaradi stikala za zavore.

-cevi za bremze??

Seveda. S tem ko si prestavil pedal, moraš prestaviti tudi servoojačevalnik, glavni cilinder in mogoče še ABS enoto. Lahko ABS tudi ostane tam kjer je, ampak vseeno bo treba stvari povezati skupaj nekako.

-luči?

vse skup me nebi moglo pridt več kot 3k evrov, če dobiš zadeve iz kakega usutega

Ravno največ stvari ki jih moraš menjati, so pri usutem avtu že zanič.

Nevem, tako kot si vse skupaj napisal, se mi zdi da jemlješ zadeve precej zlahka ;)

sej sm napisal malce prej, da sm dojel da "malenkosti" nanesejo veliko preveč dela in da se že zaradi tega ne splača. glede pedalk sva se pa tudi narobe razumela.

mactron...cena je za letnik 06, sportback, prevoženimi 26k km!!! in S line opremo (2.0TDI DSG) 8k :)
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če maj 14, 2009 7:46 pm

rok46 je napisal/-a:mactron...cena je za letnik 06, sportback, prevoženimi 26k km!!! in S line opremo (2.0TDI DSG) 8k :)

Ja to je prilicno ugodno, vendar pa ce pogledas podobne se gibljejo cene (le da
ni toliko malo prevozenih - kar se mi zdi resnicno premalo za 3 leta starega diesel-a)
okoli 11k € torej nekje 3000 € si v + do predelav poleg tega kar si nastel pri predelavah
pa se menjava kaksnih delov... nekako se mi teh 26.000 km zdi, da je avto stal nekje
dlje casa in bi cena kmalu nanesla preko cene A3 Sportback 8P z volanom na levi.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če maj 14, 2009 7:50 pm

MacTron je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:mactron...cena je za letnik 06, sportback, prevoženimi 26k km!!! in S line opremo (2.0TDI DSG) 8k :)

Ja to je prilicno ugodno, vendar pa ce pogledas podobne se gibljejo cene (le da
ni toliko malo prevozenih - kar se mi zdi resnicno premalo za 3 leta starega diesel-a)
okoli 11k € torej nekje 3000 € si v + do predelav poleg tega kar si nastel pri predelavah
pa se menjava kaksnih delov... nekako se mi teh 26.000 km zdi, da je avto stal nekje
dlje casa in bi cena kmalu nanesla preko cene A3 Sportback 8P z volanom na levi.

ali pa ne, sodelavka je mela fabio staro 6 let in prevoženih 32k km :) ... sicer pa, možno je use :-P
Slika

Uporabniški avatar
perkmandlc
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a perkmandlc Če maj 14, 2009 9:19 pm

mislim d bi pr vsem tem nastal še en velik problem. če se ne motim, je motor postavljen na sovoznikovo stran, zaradi porazdelitve teže, v kolikor bi zamenjal volan bi blo velik več teže na levem boku.
itak se je pa že tolk razpravljal o tem da je že vsem jasn d se ti ne splača :?
nikol ni tko dobr d nebi mogl bit še bolš

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če maj 14, 2009 9:34 pm

ma kolikor js vem, motor sploh ni problem...
zamenjat mores vse kar je nasteto....+ bi znal bit problem pri predelave volana ter ojacevalca zavor, ker ko bos luknjal steno zna bit kr velik poseg oz problem...verjetno bi treba vzet komplet motor vn, armaturno in vso elektroinstalacijo + to, da bos moral vso instalacijo pod armaturno menjat, ker bos imel stevc in vse na drugi strani kar je kr velik strosek...+ vse kar mores na podvozju prilagodit...

Glede pedal za avtosole, se dobi tudi original pedale za dolocene avte za predelavo :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 14, 2009 9:56 pm

Ne pozabi še na notranje vzvratno ogledalo! Angleški ga imajo na levi (od voznika), celinski pa na desni :P :lol: :ue :tomidelej:

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Če maj 14, 2009 11:17 pm

Kako je pa z menjalnikom?Tam,ko je pri nas peta je pri unmo prva prestava,al kako?

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 14, 2009 11:46 pm

prestave naj bi ble enak razporejene, torej če je volan na desni strani, potem daš v prvo stran od sebe, peta prestava pa je "ob kolenu"....

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To maj 19, 2009 10:14 am

mihaing je napisal/-a:Ja vožnja je totalni smeh. :woohoo

naj dodam na spisek še pedala ker definitivno niso enaka

se hitro navadiš... sem vozil vse 4 kombinacije in ni panike (če nisi glih preveč levi kar se logike tiče...)
Lep dan!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov