Nasveti in napotki ter povpraševanja...

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Ne jul 26, 2009 9:19 pm

pač mi vedno tankamo polni tank, ko pa se lučka pržge pa gremo počasi tankat,pač kdo ma čas....pač povprečno zdej 600 km nardimo, mamo pa avto dobro leto...pač mislim da pije kar veliko zatak avtek,samo itak,če se ne na dolge razdalje voziš pač je tak ko je...drugače pa fajn avtek ;) :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jul 26, 2009 10:31 pm

Kot je že blo omenjeno Glej porabo vedno na celi tank in še to ne koliko drži tank ampak koliko tankaš. Opisal sem ti postopek kako , ker samo takrat lahko prideš do TOČNE porabe. Lučka se ne prižge vedno enako.....

Sam imam navado da ponavad tankam 10 evrov.....in kot zanimivost ko nardim nekje okrog 120-140km se začne prižigat lučka.....ko pa sem tankal po zgornjem postopku pa sem nardil z 38 litri mal več kot 600km...kar je zneslo porabo okrog 6l/100km.
Kar pa se mi zdi za 1.4 motorček z 60timi konji več kot odlično. Verjetno imaš ti tudi klimo pa tudi avtek je težji kot moja 600kg težka petka (pa še več konjev ima motor) ....Tako da imaš porabo v mejah normale. Pa tud po AC verjetno tud nisi šparal po mestu pa tko vemo da poraba naraste....

Ko pa si primerjal bencin vs diesel.....sam sem z enakim avtom samo da je bil 1.6D, nardil z enako količino (38 litrov) vedno okrog 850 kilometrov.....ne moreš primerjat :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov