lumpii je napisal/-a:fisheye je napisal/-a:Sem malo bolj spremljal trenutno porabo, po obvoznici, če vozim 100-110km/h v 6. prestavi je poraba okoli 5l (brez pospeševanja), po regionalni cesti okoli 80 km/h v 5. prestavi prav tako okli 5l. To je verjetno kar normalno? Koliko pa dejansko doprinese uporaba klime? Ta je namreč non-stop na AUTO.
Meni je Laguna pri taki vožnji porabila na 17 col in 225 humah porabila 4,2lit/100km.
Povprečje ni bilo nikoli višje kot 5,7litra na 100km.
Max mešana vožnja, največ mesto pa 6,8 litra.
.
_furby_ je napisal/-a:na laguni 1.9 dci sem na relaciji koper-ptuj-koper 2x, plus se kakih 100km po mestu imel porabo 5.3. z lepo normalno voznjo na 17 colskih platiscih.
lumpii je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:na laguni 1.9 dci sem na relaciji koper-ptuj-koper 2x, plus se kakih 100km po mestu imel porabo 5.3. z lepo normalno voznjo na 17 colskih platiscih.
Min poraba proti morju, 2 v avtu, poln prtljažnik poraba 4,4litra na 100 + klima je skoz laufala. Vožnja po omejitvah, AC pa do 140km/h.
Relacija LJ-BG, povprečje 5,9lit/100km: vožnja 150-170km/h, 4 v avtu, poln prtljažnik.( občasno tudi 180-190km/h).
Avto ima zelo nizko porabo, vozil sem ga 2 leti in dobro poznam vsak šrauf v njem. Pred tem pa sem imel Megana dizla...... morda je imel 0,5 litra višjo porabo.
A.F. je napisal/-a:Poraba nad 7 litrov pa dvomim, da je normalna za tako vožnjo.
_furby_ je napisal/-a:Prokarjon je napisal/-a:Največja verjetnost je ravno stil vožnje.
Jaz vem da čim je najmanjša dolina in imam že zadovoljivo hitrost porinem direkt v 6. in brez gasa,... zastonjska vožnja
2x
fisheye je napisal/-a:Za zavore res nisem preveril. Sem pa v zadnjih dveh dneh naredil malo več kot 600 km, večino po AC in regionalnih cestah, tako da sem ves čas spremljal trenutno porabo. Na koncu sem prišel na 6,3 l na 100 km. To se mi zdi pa zelo v redu.
lisko je napisal/-a:Tema je stara dve leti....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov