LukL je napisal/-a: Uršika če je na tvojem pežojčku poškodovana SAMO ta črna obloga/letev odbijača, nima smisla nekaj popravljat te plastike, ampak se enostavno zapelješ do avtokleparja/avtoličarja se zmeniš da ti naroči ta del nov, in ti ga zamenja pač takrat ko ga bo dobil. avta ti niti pri njem ni treba puščat v tem času-samo takrat ko bo zadevo zamenjal. Cena tega dela pa naj nebi bla višja od kakšnih 120€.
LukL: Črna plastična letev je nedotaknjena, pravzaprav je ona preprečila hujšo poškodbo. Vdrt je del pod to plastično črno letvijo (glej priloženo sliko v zgornjem postu), ki je v barvi karoserije, je del karoserije, poškodba pa ni tako zelo nedolžna, velika cca 20 x 20 cm, vtisnjena cca 7 cm, obdrgnjena je barva, vidi se pločevina spodaj, tako, da je tu še nevarnost rjavenja.
V mojem primeru je poškodovana le pločevina, noben vitalni del avta (luči ipd), tako, da je zadevščina res le za izravnat in za obnovit barvo.
Garancijo na prerjavenje imam za 12 let, tako, da ne upam popravljat pri nepooblaščenih...
A mi kdo ve povedat še približen porast zavarovalnine, ko izgubiš bonus, torej padeš (oz. zrasteš) za 3 premijske razrede. Da vem, če se mi izplača trošit zavarovalnino.