Nasveti in napotki ter povpraševanja...

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Ne avg 23, 2009 2:11 pm

ales66 je napisal/-a:Če je poškodba pod odbijačem, gre za plastiko. V določenih primerih se da to poravnat.

Kolikor vem pri poškodbi na parkingu ni odbitne franšize niti izgube bonifikacije (moja izkušnja) ca 2 leti nazaj pri P206.

Konkretno Peugeotov servis na Viču nima kleparsko ličarske delavnice ampak vozijo na Vodovodno ali enemu privatniku.
LP

A tako, hvala za info. No avto pa vseeno tja pripelješ, a ne? Samo, ali ti v tem primeru že lahko povejo, kakšna bo cena??

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne avg 23, 2009 2:21 pm

V mojem prumeru servis tudi nima svoje kleparsko ličarske delavnice. Po pogodbi delajo privatniki zanje. Jaz sem imel malo vdarjeno nad zadnjim desnim kolesom in rahlo porajsan zadnji odbijač (naslon tovornjaka), cena na servisu bila skoraj 600€. Cenilec sicer naračunal slabih 200€. Kaj je vse vzrok takšne razlike ne vem, nekaj sigurno to, da je bilo malo več barvanja, kot je on ocenil. Sem pa uveljavljal iz police krivca.

Aha, okvirno ceno pa ti seveda lahko pove, saj si izračuna. Mora pa seveda prej avto videti prava oseba.

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Ne avg 23, 2009 2:24 pm

ales66 je napisal/-a:Če je poškodba pod odbijačem, gre za plastiko. V določenih primerih se da to poravnat.

Kolikor vem pri poškodbi na parkingu ni odbitne franšize niti izgube bonifikacije (moja izkušnja) ca 2 leti nazaj pri P206.

Konkretno Peugeotov servis na Viču nima kleparsko ličarske delavnice ampak vozijo na Vodovodno ali enemu privatniku.

LP

Poškodba je pod črnim plastičnim odbijačem, v priponki na oranžnem delu avtomobila, tam, kjer je malo ven izbočen. Je ta del res iz plastike? kaj to pomeni za ceno popravila?
Velikost vdrtine je cca 15x15 cm, globina 5 cm.
Priponke
peugeot 207 oranžni.jpg
peugeot 207 oranžni.jpg (2.7 KiB) Videno 2584 krat

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne avg 23, 2009 2:30 pm

Če uveljavljaš kasko se ti s ceno popravila ni treba ukvarjat. Kot sem omenil smo imeli podoben primer na P206 (poškodovano pod odbijačem). Menjali so spodnji del odbijača (počeno je bilo pri meglenki), ki je v barvi karoserije + okrasno letev (črna plastika), nekaj malega kleparskega popravila. Vse skupaj je l. 2007 stalo ca 650 EUR. Škodo (uveljavljanje kasaka - parking) se je šlo ocenit na zavarovalnico, tam smo dobili naročilnico za popravilo. Glede plačila sta se vse dogovorila servis in zavarovalnica. Ker je bil ravno termin za servis smo rekli, da naj uredijo še to.

Jaz ti svetujem, da pokličeš svojega zavarovalnega agenta ali pa direktno zavarovalnico pa ti bodo vse razložili glede morebitne izgube bonusa, odbitne franšize.

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Ne avg 23, 2009 2:51 pm

A pa lahko uveljavljaš parkirišče od nn storilca, če nisi poklical policije na parking. Meni se je to zgodilo nekje v bolj odmaknjenih krajih, pa še vedela nisem, kako se postopa pri teh zadevah.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne avg 23, 2009 3:00 pm

*URŠIKA* je napisal/-a:A pa lahko uveljavljaš parkirišče od nn storilca, če nisi poklical policije na parking. Meni se je to zgodilo nekje v bolj odmaknjenih krajih, pa še vedela nisem, kako se postopa pri teh zadevah.

Jaz nisem imel nobenih problemov, pa nisem klical policije. Lahko pa je cenilec "nataknjen" in začne komplicirati. Če hočeš biti ziher, se nekam zapelji (kjer ni kamer) in pač prijavi na 113, da so ti avto ruknili ...

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne avg 23, 2009 4:47 pm

Policije načeloma pri parkingu ne rabiš klicat.Tudi cenilec ne bo kompliciral, če je na poškodbi jasno da je bila narejena na parkingu.Če pa po njegovem mnenju to ni bilo storjeno na parkingu, ima pa vso pravico zavrtnit zahtevek, ker ni bilo policije.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne avg 23, 2009 5:51 pm

ales66 je napisal/-a:Če uveljavljaš kasko se ti s ceno popravila ni treba ukvarjat. Kot sem omenil smo imeli podoben primer na P206 (poškodovano pod odbijačem). Menjali so spodnji del odbijača (počeno je bilo pri meglenki), ki je v barvi karoserije + okrasno letev (črna plastika), nekaj malega kleparskega popravila. Vse skupaj je l. 2007 stalo ca 650 EUR. Škodo (uveljavljanje kasaka - parking) se je šlo ocenit na zavarovalnico, tam smo dobili naročilnico za popravilo. Glede plačila sta se vse dogovorila servis in zavarovalnica. Ker je bil ravno termin za servis smo rekli, da naj uredijo še to.

Jaz ti svetujem, da pokličeš svojega zavarovalnega agenta ali pa direktno zavarovalnico pa ti bodo vse razložili glede morebitne izgube bonusa, odbitne franšize.
Mi lahko poveš kje ma p206 spodnji del odbijača? Kolikor js vem je odbijač iz enega kosa, spodaj je kakšna 2 cm visok spojlerček na zgornji strani odbijača pa je čez cel odbijač letev(ta se nabije na odbijač) pri novejših modelih p206 pa je bila tudi ta letev v barvi vozila,

Uršika če je na tvojem pežojčku poškodovana SAMO ta črna obloga/letev odbijača, nima smisla nekaj popravljat te plastike, ampak se enostavno zapelješ do avtokleparja/avtoličarja se zmeniš da ti naroči ta del nov, in ti ga zamenja pač takrat ko ga bo dobil. avta ti niti pri njem ni treba puščat v tem času-samo takrat ko bo zadevo zamenjal. Cena tega dela pa naj nebi bla višja od kakšnih 120€.

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Ne avg 23, 2009 6:36 pm

LukL je napisal/-a: Uršika če je na tvojem pežojčku poškodovana SAMO ta črna obloga/letev odbijača, nima smisla nekaj popravljat te plastike, ampak se enostavno zapelješ do avtokleparja/avtoličarja se zmeniš da ti naroči ta del nov, in ti ga zamenja pač takrat ko ga bo dobil. avta ti niti pri njem ni treba puščat v tem času-samo takrat ko bo zadevo zamenjal. Cena tega dela pa naj nebi bla višja od kakšnih 120€.

LukL: Črna plastična letev je nedotaknjena, pravzaprav je ona preprečila hujšo poškodbo. Vdrt je del pod to plastično črno letvijo (glej priloženo sliko v zgornjem postu), ki je v barvi karoserije, je del karoserije, poškodba pa ni tako zelo nedolžna, velika cca 20 x 20 cm, vtisnjena cca 7 cm, obdrgnjena je barva, vidi se pločevina spodaj, tako, da je tu še nevarnost rjavenja.

V mojem primeru je poškodovana le pločevina, noben vitalni del avta (luči ipd), tako, da je zadevščina res le za izravnat in za obnovit barvo.

Garancijo na prerjavenje imam za 12 let, tako, da ne upam popravljat pri nepooblaščenih...

A mi kdo ve povedat še približen porast zavarovalnine, ko izgubiš bonus, torej padeš (oz. zrasteš) za 3 premijske razrede. Da vem, če se mi izplača trošit zavarovalnino.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če avg 27, 2009 6:34 pm

Če padeš tri premijske razrede je to 15%.
pripopaj sliko poškodbe, ker se mi zdi da preveč paničariš in kompliciraš, mislim pa da gre za čist vsakdanjo poškodbo...

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Če avg 27, 2009 9:12 pm

Živjo!

Slike žal ne morem pripopat; sicer sem poškodbo fotografirala s telefonom, vendar je ne morem naložit na računalnik (kabel od telefona je zatajil).
Poškodbo sem šla cenit na zavarovalnico; poškodovani del je res iz plastike (čeprav je v barvi karoserije), ni poškodb vitalnih delov, cenilec je (v primeru uveljavljanja zavarovalnine) svetoval menjavo tega dela odbijača, za moj model naj bi znašala ok. 300 eur, rekel pa je, da se da tudi popravit, to bi prišlo nekje 150 eur...

Poškodbo bom najverjetneje plačala sama, ker se ob teh cenah ne splača izgubljati kaska (če vsaj približno držijo), le še vedno sem v dilemi, ali naj grem k peugeotovemu pooblaščencu ali kar k ličarju; glede na to, da je poškodovana plastika, rjavenja ne more biti, torej tudi garancije na prerjavenje ne morem izgubiti... correct me if I am wrong.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe avg 28, 2009 10:04 am

*URŠIKA* je napisal/-a:Živjo!

Slike žal ne morem pripopat; sicer sem poškodbo fotografirala s telefonom, vendar je ne morem naložit na računalnik (kabel od telefona je zatajil).
Poškodbo sem šla cenit na zavarovalnico; poškodovani del je res iz plastike (čeprav je v barvi karoserije), ni poškodb vitalnih delov, cenilec je (v primeru uveljavljanja zavarovalnine) svetoval menjavo tega dela odbijača, za moj model naj bi znašala ok. 300 eur, rekel pa je, da se da tudi popravit, to bi prišlo nekje 150 eur...

Poškodbo bom najverjetneje plačala sama, ker se ob teh cenah ne splača izgubljati kaska (če vsaj približno držijo), le še vedno sem v dilemi, ali naj grem k peugeotovemu pooblaščencu ali kar k ličarju; glede na to, da je poškodovana plastika, rjavenja ne more biti, torej tudi garancije na prerjavenje ne morem izgubiti... correct me if I am wrong.

Kako eni komplicirate, če imaš zavarovan parking pelji na eno veliko parkirišče kjer se dnevno menja veliko avtomobilov, pokliči policijo da ti nekdo butnil notri in ti bodo rekli če pridejo pogledat ali naj sama se k njim zapelješ da ti zapisnik naredijo... pa greš s tem na zavarovalnico in ti vse popravijo for free. Tistih 150 + eurov raje daj za kaj druga ,ker bv sama plačevati ,vsako leto pa pri zavarovalnici pustiš lepo vsoto denarja .Izkoristi zavarovalnico ne da samo one nas izkoriščajo. :)

Lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe avg 28, 2009 11:25 am

A ni že prepozno, da uveljvavlja parking, če je pa že šla cenit avto? Mislim da ne moreš prvo nekaj cenit čez par dni pa ti to nekdo butne na parkingu? :lol: Ali se motim....?

LP

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe avg 28, 2009 11:37 am

uršika, samo budala pa si. zakaj imaš potem sploh zavarovan avto, če ne koristiš zavarovalnice :roll: :roll:

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe avg 28, 2009 11:37 am

GiGi1985 je napisal/-a:A ni že prepozno, da uveljvavlja parking, če je pa že šla cenit avto? Mislim da ne moreš prvo nekaj cenit čez par dni pa ti to nekdo butne na parkingu? :lol: Ali se motim....?

LP

zdaj je že ja če cenilec tak ve o čem se gre, pre jbi morala tako narediti, sem napisal nasplošno če se komu kaj podobnega zgodi :D

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Pe avg 28, 2009 11:39 am

GiGi1985 je napisal/-a:če boš uveljavila parkirišče, ne zgubiš nič, pa idi na pooblaščenega.

lp

;)

Uveljavi parking pa ne boš zgubila nič, ni važn kam pelaš.

edit: lol šele zdj vidu da boš sama plačala hehe,dobr so te nategnil :)
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe avg 28, 2009 12:19 pm

v prejšnjem tednu sem za 2 službena avtomobila šel uveljavljat parking, torej na kratko:

šel sem tja izpolnil obrazec (ZM). Cenilec me je vprašal, zakaj nisem poklical policije.

Če tudi tebe to vpraša, mu samo reči da si videla poškodbo na knadno in si šla na policijsko postajo. Policist na vratih ti je rekel, da niso več dolžni narediti zapisnika za takšne poškodbe, lahko pa ti ga naredijo vendar bo potrebno počakati kako uro ker ni nobene patrulje v bližini. Meni je že nekaj krat tak odgovor cenilcu olajšal/pohitril cel postopek. Če nič ne vpraša za policijo tudi sama nič ne začenjaj teme.

Vendar nebo nič če so na odbijaču vidne ostre vreznine. ;)

edit: če si že bila pri cenilcu je pa itak prepozno. sama sebe si ownala. škoda.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe avg 28, 2009 10:25 pm

če te prav razumem, si se s cenilcem dogovorila da ne boš uveljavljala kaska. torej kaj boš? imaš zavarovan parking? drugače pa če pelješ na pooblaščenca is sama plačala bo 300€, če pelješ k ličarju pa manj.

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* So avg 29, 2009 3:15 pm

S cenilcem sva se dogovorila, da bom šla avto najprej popravit, pač h komerkoli že, naknadno pa se bom odločila, ali bom uveljavljala zavarovalnino. Zavarovalnino dobim seveda le, če grem popravit k avtokleparju, ki je pooblaščen s strani zavarovalnice, seznam sem dobila.

Ja, zdaj je seveda prepozno, da bi uveljavljala parking, ker sem na zavarovalnici "priznala" dejanski mehanizem poškodbe - kriva sem sama. Priznam, razmišljala sem, da bi okrivila koga drugega in dobila zavarovalnino za poškodbo s strani 3. osebe, a ker sem bila posvarjena pred natančnim ogledom cenilca, če gre res za tipično poškodbo na parkingu (v mojem primeru - po moji oceni - poškodba ni tipična...), ker slabo lažem in se mi ne da iti igric s ponovnim parkiranjem na kakšnem parkingu, klicanjem policije, ki bi potem ugotavljala, da moja zgodba malo smrdi, sem se odločila za čisto igro.

Ja, se tudi sama sprašujem, zakaj imam avto zavarovan... jah, če bi bila poškodba hujša, bi se mi izplačalo koriščenje zavarovalnine, v tem primeru pa se mi najbrž ne... bom videla.

Hvala vseeno vsem za pomoč!

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Ne dec 20, 2009 1:09 pm

No, če koga zanima, kako se je vse skupaj izteklo (že prejšnji mesec):

Kot sem napisala, sem najprej škodo cenila na zavarovalnici, potem pa sem odšla (šele 3 mesece po poškodbi) k svojemu pooblaščenemu serviserju na Vič. Tudi tu so mi še vedno dali proste roke glede načina plačila (ali bom uveljavljala zavarovalnino ali bom vse plačala iz svojega žepa). Za začetek sem plačala odbitno franšizo (132 eur), ko pa je bilo popravilo končano in sem dobla končno cenitev celotnega popravila, sem se odločila, da bom koristila kasko zavarovanje (celotno popravilo - menjava odbijača - je stalo 490 eur (zavarovalnica je doplačala cca 360 eur). Pri zavarovanju sem sedaj kasko plačala 3 razrede več (malus), zavarovanje avtomobilske odgovornosti in še ena postavka pa so 1 razred nižje (bonus).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov