Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To avg 25, 2009 2:04 pm

Tako kot sem mislil je ležaj na cilindru, glej sliko v prilogi. To pride nekaj dražje, kot ti je eden napisal v postu pred tem.
Priponke
Rover_Ležaj_Sachs.pdf
(43.84 KiB) Prenešeno 90 krat

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To avg 25, 2009 2:19 pm

Jst sem dal, sicer za drugo vozilo, 120€. Cena z vgradnjo in z deli.
Povej, če se ti bo uspelo kaj zmenit glede cene, sicer pa povej, kdo te je to nategnil, da se ga izogibamo.

lp

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To avg 25, 2009 3:07 pm

"Še vedno verjamem da gre zgolj za pomoto" zato jim ne mislim delat slabe reklame, razen če se jim bo jutri zdel račun še vedno realen...
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl To avg 25, 2009 4:18 pm

lenivec je napisal/-a:po avtodati je menjava sklopke s potisnim ležajem in brez vztrajnika 4.8ure
mehanizem šipe 0.8 ure

Hvala, imaš PM

Mimogrede, material pri OLEF:
ustrezna sklopka luk 623314309 cena 215,19
potisni lezaj 510008410 cena 132,10

A si lahko servis vzame kar tako na to ceno dobrih 150€ provizije?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To avg 25, 2009 4:32 pm

servis dobi kvečjemu še večji popust če redno kupuje v eni trgovini...

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To avg 25, 2009 4:45 pm

Dejstvo je da servis prodaja sklopke in kakšno maržo si vzame je pač njihova stvar. Če se nisi prej pozanimal za kakšen predračun žal nimaš kaj jokati. Lahko se greš tja pritožit ampak dvomim da ti bo kaj uspelo. Koliko časa pa je bil avto na servisu?

Folk dajte se navadit, da pred posegom vprašate za cene. Če vam je nerodno sprševat, omenite da boste plačali z gotovino pa naj že sedaj naredi predračun da veš koliko € dvignit, pa še na gotovino naj dajo popust...
Slika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl To avg 25, 2009 6:48 pm

Pred posegom sem vprašal za ceno sklopke in je bilo rečeno tam nekje 300-400e material. V bistvu me cena sklopke sploh ni zmotila, zmotilo me je 16ur dela.

Avto je bil na servisu 2 dni.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype To avg 25, 2009 7:47 pm

Menjava sklopke, ležaja in vztrajnika na tov. actrosu računamo okoli 16 ur odvisno ali ima vozilo še retarder itd. priklučke, tko da so te kr fajn nabrisal, edino če ti niso računal prenočišče avtomobila :)
Honda Civic 5g. VTI

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX To avg 25, 2009 8:12 pm

Zagotovo niso delali 16 ur.

Če se ne boš mogel zmeniti za pošteno ceno pa jim le naredi slabo reklamo !

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Sr avg 26, 2009 4:50 pm

Še vedno trdijo, da je toliko ur potrebno za opravljeno delo :shock:
Pa še menjalik se sliši po servisu, je možno da so vanj nalili napačno olje, oziroma kaj bi lahko bilo narobe?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr avg 26, 2009 5:02 pm

Matjazy je napisal/-a:Povej, če se ti bo uspelo kaj zmenit glede cene, sicer pa povej, kdo te je to nategnil, da se ga izogibamo.

lp

Čas je, da spregovoriš in si govoriš rek " Osel gre samo enkrat na led!"

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Sr avg 26, 2009 5:17 pm

Jutri zjutraj sem dogovorjen za diagnozo napake "ropotanja" menjalnika. Pa nek kompromis je bil omenjen, "da se ne bom počutil nategnjenega".

Klical je na Selmar in vprašal koliko časa bi porabili za vse skupaj in ko je zaklučil pogovor je rekel, da ravno tako 16 ur. Nato sem na Selmarju sam vprašal koliko časa traja vse to, pa so mi rekli, da za menjavo sklopke računajo 4ure dela, mehanizma uro in pol, za mali servis je pa znal povedat samo ceno z materialom. Kakorkoli, s temi informacijami sem prišel nazaj in zvedel da je to zato ker sem govoril z gospodom na rezervni delih itd...
Cena materiala pa je baje brez marže, toliko za kolikor oni dobijo..
Res nevem kaj lahko sploh naredim. Bom videl kakšen bo kompromis...

Pa po eni strani sploh nimam ne volje ne nič ukvarjat se s tem. Načeloma se s takimi stvarmi ne ukvarjam in pač vem za drugič, ampak tole mi pa res ne da miru ker se mi zdi da sem plačal 2kratno ceno.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 26, 2009 6:00 pm

Sporoč kako si rešil. !6 ur za vse skupaj se mi zdi odločno preveč. Za menjavo semeringa pri motorju na strani sklopke za jeepa je men na pooblaščenem servisu rekel 8 ur dela. Pa je potrebno snet oba kardana, reduktor,menjalnik+notranjost ker je ročica sestavni del menjalnika ter sklopko in vstrajnik. Popoldanc pa mi je rekel 200eur za delo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr avg 26, 2009 6:09 pm

Samo neka mi ni jasno. Mehanizem za dvig šipe si menjal? Jaz sem do zdaj razstavjal kake 4 avte in majo vsi isto, pobereš tapete dol, v enih še zvočnike in menjaš. Doma ne porabiš več kot 15 minut za eno tapeto (če približno veš kako gre dol), servisi pa računajo uro in pol pa so kao profiji :roll:

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Sr avg 26, 2009 7:42 pm

lisko je napisal/-a:Sporoč kako si rešil. !6 ur za vse skupaj se mi zdi odločno preveč. Za menjavo semeringa pri motorju na strani sklopke za jeepa je men na pooblaščenem servisu rekel 8 ur dela. Pa je potrebno snet oba kardana, reduktor,menjalnik+notranjost ker je ročica sestavni del menjalnika ter sklopko in vstrajnik. Popoldanc pa mi je rekel 200eur za delo.

Na prejšnjem roverju me je pri popoldancu prišla menjava semiringa in velik servis z materialom vred 300€.

Technologic je napisal/-a:Samo neka mi ni jasno. Mehanizem za dvig šipe si menjal? Jaz sem do zdaj razstavjal kake 4 avte in majo vsi isto, pobereš tapete dol, v enih še zvočnike in menjaš. Doma ne porabiš več kot 15 minut za eno tapeto (če približno veš kako gre dol), servisi pa računajo uro in pol pa so kao profiji :roll:

Ja ja vem kako je to. Sem že menjal sam na prejšnjem avtu pa vem da ni več kot 20min dela. Pa nevem to me niti ne moti, saj tudi za menjavo olja in filtrov ne rabiš ene ure pa vseeno.. Ampak vse skupaj 16 je pa res banalno preveč. Nevem kje bi lahko dobil črno na belem, da drguje tak servis traja pol manj časa.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če avg 27, 2009 8:42 am

kir mehanik je bil, povej že.... :D :?:

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 9:51 am

zaj ko je kriza majo man strank pa tistim tolk več računajo.

Lih dans sm šel po matice za alu platišča pa vprašam kok stanejo pa mi reče 25€, rečem hvala grem v hoče tam jih dobim za 18€ (7€ je le 7€ pa še rad se peljem) pa mi reče da mi da za 20 pa se nerabim vozit.

Vzamem jaz matice, je reko da bo tolk prijazen da mi bo privil, mi privije, grema na račun v pisarno reče 18€ matice+7€ vijačenje =25€

Misilim halo jaz sm samo hoto kupit matice ker privijat za 7€ jih lahko grem cel dan, to je 7€ za 5min dela, čudno ko pa centrira pa ne računa vijačenja.

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Če avg 27, 2009 11:36 am

teli mehaniki so ratali sama banda. samo plačuj plačuj za minimalno dela
ne deli frike brez kozjega sira!

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Če avg 27, 2009 11:45 am

Technologic je napisal/-a:zaj ko je kriza majo man strank pa tistim tolk več računajo.

Lih dans sm šel po matice za alu platišča pa vprašam kok stanejo pa mi reče 25€, rečem hvala grem v hoče tam jih dobim za 18€ (7€ je le 7€ pa še rad se peljem) pa mi reče da mi da za 20 pa se nerabim vozit.

Vzamem jaz matice, je reko da bo tolk prijazen da mi bo privil, mi privije, grema na račun v pisarno reče 18€ matice+7€ vijačenje =25€

Misilim halo jaz sm samo hoto kupit matice ker privijat za 7€ jih lahko grem cel dan, to je 7€ za 5min dela, čudno ko pa centrira pa ne računa vijačenja.

hehehe, dobr te je... :lol:
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov