Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Sr sep 02, 2009 9:07 am

To je zato, da se podnevi več vidi kot ponoči :D
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Heat max-ali pozna kdo'

Napisal/-a mihaing Sr sep 02, 2009 9:18 am

Svizec:) je napisal/-a:Pozdravljeni?
Ali pozna kdo to zadevo http://www.bolha.com/oglas3088496/napra ... a-heat-max

Mogoče kdo uporablja to?kakšni so realni rezultati?Prodajalec zagotavlja 10-20% :shock: zmanjšano porabo goriva.
Zadeva naj bi bila testirana tudi v sloveniji vendar ni nikjer ta zadeva podprta s kakšnim potrdilom oz.certifikatom :?

LP

kera cena :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na e-bay imaš tega na tone in to celo v različnih barvah

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lot-of-6 ... ccessories

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 3:26 pm

6 kosov za 40 dolarjev?D Tu pri nas pa en kos za 80 evrov? :D

Za 40 evrov ti nardim enak magnetek z eletroniko, ki bo uravnavala dve utripajoči diodi...barve po želji :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr sep 02, 2009 4:11 pm

:ne , ne ne,ne dela :!:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 02, 2009 4:49 pm

Iz mnogih debat o magnetih in porabi - tu na forumu, za katere ste (in boste - do kdaj?) nekateri seveda prexxxx, da bi jih poiskali.

Maxx je napisal/-a:A ma kdo že to in še ene članke ki sem jih dobil
-SUPER FuelMAX je narejen iz Neodimskih superprevodnikov in posebnih keramičnih elementov. Naprava ustvari polarizirane, skalarne in sferične napetostne valove v središču tekočine. Ta proces je dosežen z nihanjem osnovnega naboja, kar povzroča inducirano polarizacijo. SUPER FuelMAX izkoristi resonanco molekularne dinamike. Bistven učinek resonance in molekularne dinamike pri dieselskem gorivu se kaže pri razcepu ogljikovodikovih verig. S tem učinkom dosežemo čistejše in celovitejše izgorevanje dieselskega goriva. Že Dr. Felix Block in Dr. Edvard Purcell sta v 50 letih tega stoletja dokazala, da lahko magnetno polje s specifično frekvenco povzroči cepljenje ogljikovodikovih molekul pri tekočih gorivih kot so: Plin, dieselsko gorivo, petrolej in bencin. Z iznajdbo Neodimskih superprevodnikov (NdFeB37), pa je Dr. Robert Kane patentiral SUPER FuelMAX, napravo, ki poveča izkoristek goriva in omogoča čistejše izgorevanje
Potlej pa še to-
Evo... danes sem kliknil na en banner in se mi odpre čisti čudež. Okno v svet na www.ma-5.si. Na cev za dovod goriva daš magnet, ki ti porabo zmanjša do 20% in jasno poveča moč. In kdo stoji za tem? Nihče drug kot dobitnika Nobelove nagrade za fiziko leta 1952 dr. Bloch in dr. Purcell, gospod Robert Kane (da ni to znani "državljan Kane"?) in na koncu celo Institut Jožef Stefan. Mi žilica ni dala miru in se nisem mogel nehati čuditi. Gospoda doktorja nobelovca govorita o crackingu (krekiranju) ogljikovodikov. Znana zadeva. Predvsem na področju maziv. Danes je to pogosto uporabljan postopek. Vendar ne pri gorivu. In kaj nam ma-5 še piše? Uči nas o neodimskih superprevodnikih, ki delujejo na temperaturi nad 50°C kakršna je temperatura v okolici motorja. Zaenkrat najvišja izmerjena temperatura za prehod v superprevodno stanje je 135 K (ca. -138°C) in sicer za Hg Ba2 Ca2 Cu3 O(8+). Torej je to več kot totalna bedarija. In pod to naj bi se celo IJS podpisal?

Potem pa še malo posurfamo in najdemo SuperFuleMax magnete tudi v Braziliji, Ameriki itd. Pa cena? Seveda je slovenska cena prilagojena slovenskemu uporabniku. Tam daleč, na drugi strani oceana, dobimo za isto vsoto denarja več kot 20!!!čudežnih magnetov. www.irdusa.com/dealer_kits2.html

A mi zna kdo razložiti, zakaj se pusti(mo)jo tako nategovati?

HMX je napisal/-a:Napiši 100 x na tablo:

Magnetni frekvenčni resonator ne obstaja!
.
.
.
.
.

To je tipični new-age bullshit, ki ga bomo žal vse več in več
deležni povsod, na žalost tudi v pomembnih področjih, kot so
medicina in podobno.

Glavno, da ma not besede kot magnetno, frekvenčno, vibracije,
valovanje, harmonija in ravnovesje, pa folk kupuje ko po tekočem traku.
Temu je pa kriva šola!

Tudi na prste so jim že stopili, a se takoj najde kakšen nov prevarant

FTC Halts Bogus Claims For “Fuel Saving” Device
Four Million Dollar Settlement Imposes Lifetime Ban on the Sale or Manufacture of Devices

The manufacturer of a magnetic “fuel saving” and emissions-reduction device that did not save fuel or reduce emissions will pay $4.2 million to settle Federal Trade Commission charges that his advertising claims were false. The FTC will seek to provide redress to consumers who bought the device based on the false advertising claims. In addition, the defendants will be banned from selling or manufacturing magnetic fuel savings and emissions reduction devices.

Več o tem tu http://www.ftc.gov/opa/2006/08/savegas.shtm
in tu http://www.ftc.gov/opa/2001/11/gadget.shtm

According to the FTC complaint, Esrim Ve Sheva Holding Corp., doing business as Gadget Universe, and its CEO, Alexander Elnekaveh, advertised and sold Super FuelMAX through catalog sales and on their Internet site. Advertising for the device claimed, "Here's one the big oil companies don't want you to know about," "SAVE UP TO 27% ON GAS," and "The Super FuelMAX . . . clamps onto my fuel line, and two powerful neodymium conductors use the scientific principal of magnetic resonance to give me better fuel burn. A certified EPA laboratory reports an amazing 27% in increased mileage and 42% reduction in harmful pollutants." Graphics in the ads showed unruly fuel molecules lining up in straight columns and

rows after passing through the Super FuelMAX. The FTC alleged that the ads misrepresented that Super FuelMAX:

* causes fuel molecules to line up in straight columns and rows;
* improves fuel burn through magnetic resonance;
* reduces fuel consumption;
* reduces fuel consumption by 27 percent or up to 27 percent;
* reduces harmful emissions or pollutants; and
* reduces harmful emissions or pollutants by 42 percent or up to 40 percent.

The FTC alleges that the respondents did not possess or rely on reasonable substantiation for the claims.

The complaint also alleges that the respondents falsely represented that tests performed at a certified EPA laboratory prove that Super FuelMAX:

* increases mileage by 27 percent; and
* reduces harmful pollutants by 42 percent.

Pero, leta 2003, je napisal/-a:še moj komentar:

ko se je zadeva pojavila pred leti se mi je zdela zanimiva, ker če bi naredila pol tega kar obljubljajo prodajalci bi bilo super in bi jih lahko prodal ogromno kosov. Torej sem kontaktiral par proizvajalcev in vzel zadevo na test.

Testiral sem na več avtih in dal na test tudi parim kolegom da še oni povejo svoje mnenje.

Nekako smo skupaj prišli do zaključka da se nekaterim celo malenkostno pozna da avto lepše deluje pri srednjih obratih, kar je lahko subjektivno, ali pa tudi ne, glede da je večina to potrdila, izboljšanje porabe goriva pa ni bilo oziroma če je je razlika minimalna in nemerljiva z navadnimi tankanji, in daleč pod 10(in Več procentov)% ki jih obljubljajo proizvajalci magnetkov.

Ni bilo in tudi niso možni nobeni stranski učinki ki bi kaj poslabšali. Edino nekateri proizvajalci imajo ogromne teške magnete ki so preteški za cevi za bencin in jih lahko poškodujejo.

Moj zaključek: jaz bi imel tak magnetek če bi bili za zanemarljivo nisko ceno. Nebi pa pričakoval nobenega zmanjšanja porabe goriva.

PS: razbijanje molekul... hehehe zelo strokovno

Ta je najboljši - z A.coma davnega 2003 (in ni prva tema o čudežnih magnetkih (FuelMax etc). ki ravnajo in lomijo molekule, če že ne kar kvarke.
ZvoneCh je napisal/-a:Kaj da ne deluje probajte in še čisto poceni je.
Jaz sem vse magnete iz zvočnikov dol pobral in jih direktno v tank vrgel da je delovanje koncetrirano že nazačetku in lahko povem da od takrat samo še 45 litrov natankam ker več negr noter :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Morda imajo magneti res malo učinka, a ne taki, kot jih prodajajo tile nateguni. Npr - že to, ali je cev za bencin kovinska ali plastična, verjetno vpliva na magnete (ki so itak prešibki!!) - oni pa nič o tem. Nebivedu pravi, da to imajo že serijsko japonci in se jim magneti zato pri porabi nič ne poznajo, pri američanih pa je možna razlika. Kdo bi vedu?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 5:04 pm

Esem: ti jaz povem....v motor sem zmetal 2000 evrov pa se je poraba zmanšala za pol litra....motor gre mnogo bolje in lepše se vrti....zakaj hudiča ni bila tema za 80 evrov že prej?:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Sr sep 02, 2009 6:49 pm

Svizec:) je napisal/-a:Pozdravljeni!

Danes sem poklical tega prodajalca,in je rekel ,da lahko kao dobim zraven tudi certifikat od inštituta Jožef Štefan,če dvomim v delovanje,pa zagotovil mi je če ne bo dobenega učinka ,da lahko vrnem v 30 dneh od nakupa :lol:

Svizec, a bi te lahko prosim prosm lepo prosil za kopijo certifikata od IJS, k me zanima kdo bo svoj akademski naziv podpisu pod sam izdelek. K sm res firbec :)
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Heat max-ali pozna kdo'

Napisal/-a tristan01 Če sep 03, 2009 10:25 am

Svizec:) je napisal/-a:Pozdravljeni?
Ali pozna kdo to zadevo http://www.bolha.com/oglas3088496/napra ... a-heat-max

Mogoče kdo uporablja to?kakšni so realni rezultati?Prodajalec zagotavlja 10-20% :shock: zmanjšano porabo goriva.
Zadeva naj bi bila testirana tudi v sloveniji vendar ni nikjer ta zadeva podprta s kakšnim potrdilom oz.certifikatom :?

LP

Svizec zate pa nagradno vprašanje:

Verjameš tudi v roza kravo od Milke in svizca (upam da nisi ti ta svizec) ki zavija čokolado?

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 03, 2009 10:32 am

primozek68 je napisal/-a:A si ti neumen?

obljubljeno NE dela

vendar izdelek ne deluje.

Ne dela, nič se ne zgodi, null, zero, nada,...A zdej bo?

tabletke spustle? :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Če sep 03, 2009 11:45 am

sej vem da poste popluval sam če mene kdo upraša zadeva deluje....

primer renault laguna 1997 1.8 poraba 7 pri normalni vožnji brez šparanja tudi z mestno vožnjo. jst mam porabo okol 8 do 8.5 takrat ko precej tičšim večja poraba je bla mislm da sam 1x..

foter ima laguna 1997 2.0 porabo ma povprečno 8 z normalno vožnjo.če pa mal lepo vozi je pa poraba 7.5...
res pa je da imamo take magnetke gor še odkar imamo avto.2.0 kupljen nov 1.8 kupljen star 4 leta..

mogoče deluje zadeva če jo imaš dalj časa gor se na koncu pozna kaj.takoj pa ni učinka.

se pa strinjam z vsemi da je zadeva veliko predraga. ta zadeva je včasih stala 7k sit (25e).jih mam še zdaj doma mar komadov za bodoče avte :P

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če sep 03, 2009 12:31 pm

No nevem zakaj za vraga potem že sami proizvajalci tega ne namestijo v sam avto.Od ju3 naprej se bom tui sam vozu z magnetki.sem že danes razmontiral par starih subov in mam za cca 5kg magnetov tko,da ma,da mi od ju3 naprej avto kuri vsega 1dc/100km.
Bom ju3 poročal........
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če sep 03, 2009 12:36 pm

baje da če daš res dost takih magnetkov not,ti začnejo sami gorivo proizvajat. res pa je, da je začetni strošek za nakup teh magnetov nekoliko večji.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Če sep 03, 2009 12:39 pm

nagradno vprašanje: zakaj pa teh magnetkov nimajo termoelektrarne?
teoretično nej bi stvar tko delvala, da bi razbijala skupine klastrov alifatskih ogljikovodikov, kateri bi se potem lažje oksidiral zaradi prostorske dostopnosti, bla bla bla... Klastri pa nastajajo, ker so goriva (dizli mešanice ogljikovodikov C9-C20 + do 5% metilnih estrov maščobnih kislin, bencin C4 - C 12 + do 15% (v/v ) alkoholov, estrov in 1% (v/v)benzena) mešanice s primesmi. Zdej te primesi bi lahko filtrsko odstranil ali pa katalitično modificiral (odstranil ostanek aminov, sulfidov..), še predn bi gorivo prodal naprej - sam zakaj bi se obremenjeval, če je tko cenej. In če zdej pogledaš kaj bi to prostorsko ločevanje in zaradi tega zagotavlanje boljše oksidacije prispeval k nižji porabi, pridš do sklepa da če želiš nižjo porabo met rabiš bolše gorivo z manj primesmi. Kar nima nikakršne veze z magnetki pa če tut postavjo vse molekule v pravo orientacijo...
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Če sep 03, 2009 12:43 pm

lejte fantje in dekleta jst sem sam povedal kaj se mi zdi glede tega.in ne prodajam te zadeve.lahk jo pa komu kakšno šenkam.
mogoče mamo pa pač u naši familji tako srečo da mamo avte k mal pokurjo.bravo mi :D
al pa škoda za ostale :P
pa ne se delat neki pametnga k niste. pa mislm d vs ni velik k bi mel to v avtih da bi probal pa bli pametni.

glede tega zakaj proizvajalci tega ne vgredijo je isto kako da proizvajalci avta že naprej ne čipajo.

Lp Matej

karman
Nov uporabnik

Napisal/-a karman Če sep 03, 2009 2:00 pm

Tisti, ki imate doma peč na kurilno olje, lahko naredite test doma. V posodo naliješ 5l (ali podobno) kurilca ter priklopiš na gorilec in boš videl kolko časa bo gorilec delal.
Potem "strokovno" namestiš "čudežne" magnetke na dovodne cevi za gorilec in test ponoviš.
:idea:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 03, 2009 2:32 pm

matej1357 je napisal/-a:lejte fantje in dekleta jst sem sam povedal kaj se mi zdi glede tega.in ne prodajam te zadeve.lahk jo pa komu kakšno šenkam.
mogoče mamo pa pač u naši familji tako srečo da mamo avte k mal pokurjo.bravo mi :D
al pa škoda za ostale :P
pa ne se delat neki pametnga k niste. pa mislm d vs ni velik k bi mel to v avtih da bi probal pa bli pametni.

glede tega zakaj proizvajalci tega ne vgredijo je isto kako da proizvajalci avta že naprej ne čipajo.

Lp Matej

Lej, če imaš narjen tehnični faks (ali vsaj gimnazijsko fiziko+kemijo) ni treba da bi take in podobne zadeve preizkusil, ker že na daleč vidiš, da zadeva smrdi do neba in ne deluje. Torej bi preizkusil tudi vse TopShop zadeve, s katerimi 100% shujšaš?
Če si tako prepričan v to, potem pa povej kako lahko statično magnetno polje orientira nepolarne molekule? :idea: Tudi če bi jih na nek način tam orientiral, bi se v prvem milimetru cevke za napravo spet totalno premešale...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Če sep 03, 2009 3:10 pm

nism nobenmu to hotu prodajat sam pač napisal sem kako je pri naših avtih. primrjal sem pa porabo pri našem avtu ter pri ostalih istega letnika z enakim motorjem in je bila razlika. gledal pa sem povprečno porabo parih let.
nobenga ne silim da naj to kupi in tut ne rečem da stvar dela čudeže kot vi temu pravte

lejte ne da se mi prerekat al deluje al ne.jst mam to na avtu in pač mam porabo tako kot mam.ne vem pa zakaj je nižja od ostalih.

glede tega da hočete pa neke razlage ne vem za kaj je to tako jst sm sam napisal to kar sem opazil glede porabe.

Lp Matej
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov