Ja super, bom vedel v katero smer jih usmeriti...čeprav bi lahko to samo od sebe komu padlo na pamet. Samo danes je delo šalabajzarjev le priklop na rač. in če ne pokaže nč, je za njega avto ok (vemo pa, da to še zdaleč ni nujno)-> to se mi zdi velika sramota za mehanike, sploh na uradnih velikih servisih, kjer bi za velik denar le pričakoval, da zadevi pridejo do dna... a ne znajo, na žalost(eni enostavno nimajo drugega znanja kot delat to kar je v rednih servisih, kakšni pa še gume narobe obrnejo), če se sam ne brihtaš in jim dokazuješ na vse načine. ponavadi pa se ti še zgodi, da se spremeni vreme oz. kaj drugega in ko greš z njim na testno vožnjo napaka čudežno izgine oz. se pojavi v minimalni meri (ki je mehanik ne bo občutil, saj ima na dan čez glavo različnih avtov).
Ja, v zadnjem tednu mi kar vsako jutro konstantno cuka. Eden od znakov je tudi, da ga ob normalnem spuščanju sklopke ko spelješ (hladen) hoče rahlo prekinjat oz. crknt hoče, če malo bolj ne zahodiš gasa (prej je speljeval odlično, a zdaj kot traktor) -> to je tudi bistvena sprememba, saj je avto, ko ni imel težav speljeval super, z veliko kontrolo, malo plina suvereno...)
v 2. in 3. pa se to pokaže tako, da ko normalno prestaviš in tudi kot običajno zadržiš sklopko, te avto cukne!!, da občutijo vsi v kabini -> kot bi se upiral, bi ga nekaj bremzalo, zadnjič mi je avto zaradi tega prekinjanja celo crknil ko sem speljeval z ravnega parkplaca (drugič, odkar je nov!! -> s tem povem vse... ), To se mi je zdelo res čudno, saj ima ta avto zares fajn sklopko in se ne moreš kar tako zafrknt, sploh če si v njem vsak dan... valda poznaš avto
Pa poraba je ob normalni vožnji zdele po pol tanka 8,1... mogla bi bit nekej mal na 7. Avto se vidno upira, čeprav je jasno, da bi moral avto imeti večje veselje do vrtljajev kot ostali. to oglašujejejo in je tudi res, saj se je pred to težavo avto suvereno zavrtel čez 4-ko oz.5-ko na obratomeru... zdaj niti pomislim ne na to, saj vse buči-> vsak voznik ve, kdaj se avto upira in kdaj ne... torej neka jga mori in energijo pošilja v prazno.
P.S: Ja, a ni bolje, da olje čim večkrat zamenjaš? Ja jst bi zdej tega napačnega ven zlil in dal pravega noter kot pravi knjižica. A misliš, da mi tega ne bodo hoteli storiti al kaj?
Hvala za predloge še enkrat!