Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 28, 2010 10:26 am

....ma ti motorji imajo problem z olnim odduškom, namreč kondenz, ki se ustvarja pri nizkih temp. enostavno zmrzne; ni sicer mus, da uniči motor je pa zaznano nepravilno delovanje......in če se ne hodi na pooblaščenca, take akcije in vpoklici gredo "mimo"...............1x leta nazaj je uporabnik "For" opisal te težave pri njegovem golfu(mislim, da 2000 letnik) tema še obstaja, samo poiskat jo treba.....

lisko je napisal/-a:
Gregamax je napisal/-a:meni za isti motor piše v servisni knjigi, da je čisto normalno dokler popije 1l olja na 1000 km!!!! Ne moreš verjet!!!

Verjameš ali ne.....to piše pri vseh.,.....tudi celo pri novem merđotu....

ne moreš mislit; pri audiju so zmanjšali na 0,9 lit/1000km :-P

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 28, 2010 11:44 am

Standardna in zelo pogosta težava pr vseh VW 1.4 mašincah. Zaštekani oljni obročki. Zarad uporabe neustreznega olja( ali olje slabše kakovosti) in neupoštevanje servisnih intervalov za menjavo olja in filtre. Še posebej velja za 16v motorje.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 28, 2010 11:48 am

abcabc je napisal/-a:Mene pa samo zanima, če so imeli te motorji kakšne problem z dročniki, ventili ali celo okvaro bata. Včeraj sem gledal en avto pa mu je v prostem teku tako ropotalo, če si dal mal gasa recimo 3000 obratov se je ta zvok kar porazgubil. Mamo drugače isti motor doma pa nam nič ne ropota.
Avto je bil ogret tko, da možno, da so bli hin dročniki ali pa ventili. Motor je bil suh.
Vsekakor je bila okvara samo kaj.
Kolk pa pride menjava ventilov na takem motorju + dročniki.

Hidravlični blažilci. K zamenjaš olje se težava odpravi (v večini primerov) :)
Al pa zamenjaš komplet odmično gred. Za taksen avto dobis rabljeno prakticno zastojn.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 13 gostov