Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Pe okt 30, 2009 3:11 pm

Na tem meganu so sledljiva bi-ksenonska zarometa+pranje zarometov!
Ko prizgem dolge luci,ksenon posveti mocneje,istocasno pa se prizge se navadna zarnica!Navadne ksenon sploh ni mozno doplacati,ampak samo bi-ksenon.
Meglenke so pa ze v odbijacu.
Na rocki za luci imam tudi funkcijo"AVTO"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe okt 30, 2009 3:36 pm

Jst mam megane II z navadnimi h7 pa mam tut to tipko "AUTO", ki pa žal ne vem kakšen pomen ima. A sploh ma kako funkcijo, al je sam predpriprava za xenon lekterne?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 30, 2009 3:42 pm

jack86 je napisal/-a:Jst mam megane II z navadnimi h7 pa mam tut to tipko "AUTO", ki pa žal ne vem kakšen pomen ima. A sploh ma kako funkcijo, al je sam predpriprava za xenon lekterne?

to sem imel jaz tudi na megan II. to je da zato da se ti luči same vžgejo,naprimer menis so se ko sem zapeljal v tunel,pa ko se je stemnilo( dokler mi niso nastavli da se mi luči kar avtomatsko vklopijo pri vžigu) .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Pe okt 30, 2009 5:06 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Jst mam megane II z navadnimi h7 pa mam tut to tipko "AUTO", ki pa žal ne vem kakšen pomen ima. A sploh ma kako funkcijo, al je sam predpriprava za xenon lekterne?

to sem imel jaz tudi na megan II. to je da zato da se ti luči same vžgejo,naprimer menis so se ko sem zapeljal v tunel,pa ko se je stemnilo( dokler mi niso nastavli da se mi luči kar avtomatsko vklopijo pri vžigu) .

ne mislim da ni to funkcija AVTO, ker renoji imajo že avtomatcko prižiganje luči že na pozijici "nula" - "0"
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe okt 30, 2009 6:08 pm

Ne razumem poante se ene dolge halogenke H7 poleg ze mocne svetlobe xenonske zarnice
(v poziciji dolge luci) zakaj ne dajo se ene zraven, sej je se prostor... glede ostalega sem pa ze napisal.

Skregano z logiko vseh xenonskih tehnologij.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe okt 30, 2009 7:38 pm

Kaj pa če je ta dodatna H7 žarnica, recimo, da sveti od avta naprej pa do snopa dolgih luči npr. tako kot, če imaš žaromet z dvema parabolama eno za kratke eno za dolge in ko dolge prižgeš svetijo tudi kratke zravn?!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe okt 30, 2009 8:20 pm

Gregamax: Od avta do snopa dolgih luci... mogoce, vendar ne pri bi-xenonu ne vem zakaj
potem pri vseh ostalih bi-xenonskih zarometih tega vozila ne potrebujejo. Verjetno se ne
ves, da v kolikor preklopis xenonske zaromete v dolge imas od avta do nekje 160m pokrito
vso cestisce poleg tega pa se visjo svetlost 3200lm.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe okt 30, 2009 9:45 pm

Mare_K je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

ne mislim da ni to funkcija AVTO, ker renoji imajo že avtomatcko prižiganje luči že na pozijici "nula" - "0"

Funkcija AUTO je točno to in sicer da se luči smodejno prižgejo ob zmanjšani svetlobi - vendar pa ta funkcija pri nas ni na voljo, kajti vozila za Slovenijo imajo sprogramirano, da so luči stalno prižgane. Če pa kupiš Renaulta iz uvoza je pa ta funkcija omogočena.

LP
simimedi

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe okt 30, 2009 11:54 pm

Mater boste toplo vodo odkrili...

Na BMWju 5 sem imel tudi bixenon, pa naj razlozim pomen halogenskega dolgega snopa. Pri BMWju, ko si blendal, si blendal z halogenko, torej to H7 zarnico ki jo imas, ko si pa prizgal dolge luci (za dalj casa) pa se je vklopil xenonski dolgi snop. Probaj poblicat pa porocaj.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight So okt 31, 2009 8:10 am

Tista luč pod vprašejem, katero si narisal, je namenjena za dnevno luč. To sem vidl pri avtih, ki so delani za tuji trg: Španija, Madžarska, Avstrija,...Prižge se, ko je dnevna svetloba še dovolj močna. Ko pa se zmrači oz. ko zapelješ v tunel pa se nažge bi-xenaon, ali pa navadna kratka luč.

To je to!

lp

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K So okt 31, 2009 10:46 am

speedfight je napisal/-a:Tista luč pod vprašejem, katero si narisal, je namenjena za dnevno luč. To sem vidl pri avtih, ki so delani za tuji trg: Španija, Madžarska, Avstrija,...Prižge se, ko je dnevna svetloba še dovolj močna. Ko pa se zmrači oz. ko zapelješ v tunel pa se nažge bi-xenaon, ali pa navadna kratka luč.

To je to!

lp

Se pravi, je tista luč pri nas za lepo videt, heh :)
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So okt 31, 2009 11:30 am

Courage™ je napisal/-a:Mater boste toplo vodo odkrili...

Na BMWju 5 sem imel tudi bixenon, pa naj razlozim pomen halogenskega dolgega snopa. Pri BMWju, ko si blendal, si blendal z halogenko, torej to H7 zarnico ki jo imas, ko si pa prizgal dolge luci (za dalj casa) pa se je vklopil xenonski dolgi snop. Probaj poblicat pa porocaj.

Popolnoma enak princip imata Thesis in FL Alfa 166.

Recimo pri Audiju A4 B8 potem blendaš kako, direkt z bi-xenonom?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So okt 31, 2009 11:33 am

Courage: V drugo zadrzi taksne komentarje o "topli vodi" za sebe, ker vem, da ti je znana poanta
bi-xenonskih zarometov, ampak si tako trmast, da na podlagi enega primerka izpostavis na vse...
zanimivo kaj pa tvoj Q7? s cim blendas? je to 21W dnevna luc ali bi-xenon... aha, odgovor je znan.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So okt 31, 2009 11:37 am

Mimogrede, če je funkcija auto lepo opisana v navodilih za uporabo, ki jih dobiš s cliom 3, potem ne vem, zakaj bi bilo kaj drugače pri meganu in laguni?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Napisal/-a ESTEMP So okt 31, 2009 12:00 pm

Mare_K je napisal/-a:
speedfight je napisal/-a:Tista luč pod vprašejem, katero si narisal, je namenjena za dnevno luč. To sem vidl pri avtih, ki so delani za tuji trg: Španija, Madžarska, Avstrija,...Prižge se, ko je dnevna svetloba še dovolj močna. Ko pa se zmrači oz. ko zapelješ v tunel pa se nažge bi-xenaon, ali pa navadna kratka luč.

To je to!

lp

Se pravi, je tista luč pri nas za lepo videt, heh :)

A pol je tista luc za slovenski trg samo za okras?Kr neki...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So okt 31, 2009 6:56 pm

Ni za okras, pejt na servis, ti bo na računalnik priklopu in ti bo s to lučjo naredu kar hočeš. Po defaultu imajo za slo trg tako kot je, lahko pa poljubno spremeniš.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So okt 31, 2009 8:19 pm

MacTron je napisal/-a:Courage: V drugo zadrzi taksne komentarje o "topli vodi" za sebe, ker vem, da ti je znana poanta
bi-xenonskih zarometov, ampak si tako trmast, da na podlagi enega primerka izpostavis na vse...
zanimivo kaj pa tvoj Q7? s cim blendas? je to 21W dnevna luc ali bi-xenon... aha, odgovor je znan.

Q7 sem prodal ze marca, pa se res ne spomnim s cim sem blendal.

Pri bemveje blendat ne mores z bixenoni, lahko pa prizges dolgo xenon luc. In mislim da je tu pri tem meganu isto.

Blaš
Nov uporabnik

Re: Dnevne luci-Megane III

Napisal/-a Blaš Po jul 08, 2013 1:10 pm

Imam Megana III coupe, letnik 2009, oprema Dynamic in sem šel danes na servis Malgaj vprašat, če se da s pomočjo priklopa na računalnik vklopit funkcijo tistih žarnic pod žmigovci, ki se jih sedaj ne da vklopit in mi je serviser rekel, da je to nemogoče, če nima avto že prej vgrajene te funkcije. Tko, da so te žarnice notr res za okras, da ni luknje :) zdej al na servisu ni mel pojma al je še kakšna možnost vklopa tistih žarnic, da bi jih imel za dnevne luči?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: Dnevne luci-Megane III

Napisal/-a f.taunus Po jul 08, 2013 1:37 pm

Mislim, da bi se moralo dat na servisu aktivirat to funkcijo v meniju. da si jo lahko potem sam vklopiš ali izklopiš.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov