Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Po nov 23, 2009 5:57 pm

jaz mam nov kabinski filer in se mi še vedno vse rosi... še števci :D
Fora je, da če je imel kdo bilo kdaj polito vodo v avtu, se en čas zarad tega rosi...
ma teli renoji se rosijo ful... že prejšnji se mi je...hehe

kaj ste rekl, da je fora če smrdi po antifrizu, kaj je lahk pol narobe?

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po nov 23, 2009 6:45 pm

Če smrdi po antifrizu pol ti pušča tista pečka čez katero piha zrak ki ogreva kabino.

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Po nov 23, 2009 6:54 pm

sharq1337 je napisal/-a:upam da te ne moti če še jaz potožim in povprašam za nasvet kar v tvojem postu da ne bom novga delal zarad malenkosti...
Torej tudi pri mojem avtomobilu se šipe grozno rosijo in sem sel odločil da zamenjam ta kabinski filter kot priporočate pa me zanima če lahko to zamenjam sam doma ali je delo prezahtevno in naj raje peljem k mehaniku? Avto je Renault Clio 1.2, 16V letnik 2004. Če bi bil kdo toliko prijazen da bi mi povedal približno lokacijo filtra v primeru da ga lahko zamenjam sam. Avto sicer ima klimo vendar ne deluje ker naj bi bila prazna, slišal pa sem da pride polnjenje okoli 200€ zato sem se odločil da raje počakam da si naš "vaški mehankar" zmontira potrebno mašinerijo za to in bi bilo vse nekoliko ceneje in med tem časom zamenjam ta filter pa da vidm če bo kej pomagalo.

Če ti je potrebno samo napolniti klimo te bo stalo 30 - 40, tak da ne vem zakaj te bi 200€.

Kar se tiče rosenja je pa tko kot ste že omenil. Šipe morajo biti čiste ne mastne, filter kabine tudi nekaj prinese temu.

Če pa je vonj po antifrizu in se ti fajn rosijo je skor sigurno "kiler" pod armaturo za gretje. Mal ti mogoč spušča in zato se ti rosi. bod pozoren če ti kaj vode zmankuje v posodici z vodo, če ti je to to. Ampak ponavadi to počasi zmankuje.

audias
Nov uporabnik

Napisal/-a audias Po nov 23, 2009 7:20 pm

tesnilec kupi in vlij v posodo za antifriz in bo problem rešen.

sharq1337
Nov uporabnik

Napisal/-a sharq1337 Po nov 23, 2009 7:50 pm

RS84 je napisal/-a:
sharq1337 je napisal/-a:upam da te ne moti če še jaz potožim in povprašam za nasvet kar v tvojem postu da ne bom novga delal zarad malenkosti...
Torej tudi pri mojem avtomobilu se šipe grozno rosijo in sem sel odločil da zamenjam ta kabinski filter kot priporočate pa me zanima če lahko to zamenjam sam doma ali je delo prezahtevno in naj raje peljem k mehaniku? Avto je Renault Clio 1.2, 16V letnik 2004. Če bi bil kdo toliko prijazen da bi mi povedal približno lokacijo filtra v primeru da ga lahko zamenjam sam. Avto sicer ima klimo vendar ne deluje ker naj bi bila prazna, slišal pa sem da pride polnjenje okoli 200€ zato sem se odločil da raje počakam da si naš "vaški mehankar" zmontira potrebno mašinerijo za to in bi bilo vse nekoliko ceneje in med tem časom zamenjam ta filter pa da vidm če bo kej pomagalo.

Če ti je potrebno samo napolniti klimo te bo stalo 30 - 40, tak da ne vem zakaj te bi 200€.

Kar se tiče rosenja je pa tko kot ste že omenil. Šipe morajo biti čiste ne mastne, filter kabine tudi nekaj prinese temu.

Če pa je vonj po antifrizu in se ti fajn rosijo je skor sigurno "kiler" pod armaturo za gretje. Mal ti mogoč spušča in zato se ti rosi. bod pozoren če ti kaj vode zmankuje v posodici z vodo, če ti je to to. Ampak ponavadi to počasi zmankuje.

Klima je preprosto nehala delovati, predvidevam da je zmanjkalo tekočine in mi je nekdo omenil da je polnjenje zelo drago tudi do 200€, pa sem se raje odločil da pridem ceneje skozi in počakam na soseda da pripravi mašino in mi to naredi zastonj. Hvala za informacijo o ceni :P
Avto drugače ne smrdi po antifrizu ali podobno, začel sem uporabljati nek sprej ki pa žal drži le 1-2 dni pa še to bolj slabo zato sem se pač odločil da menjam ta filter kabine, pa bom verjetno zdaj preprosto šel k nekomu da mi napolni hladilno tekočino za klimo in problem bo rešen! Magari naj mi zamenja še ta filter, škodilo ne bo. :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov