ja res no dons sem bil tm pa unedva k naročujeta dele sta se tm smejala k bom mogu kao tok dat
1050E bati
45 obročki
80 tesnila
sem sam gledu sem mu hotu rečt če iz francije naročijo ne pa iz indije koromandije.
za ta dnar novga cevga peuegota 106 gtija
kupm.
uf to je pa huda...za mojo imprezo se zanimam , da bi še mal navil zadevo, pa me wiseco kovani bati z obročki s popustom pridejo 650 €...kaj naj rečem drag avto voziš
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Do zdaj je bila cela tema več ali manj "baba rekla - baba kazala".
Ne moreš se že vnaprej zanimat za menjavo polovice motorja, če sploh še ne veš kaj je narobe.
Kdo pravi da so bati in obročki zanič (pa še kaj se najde v teli temi)?
Ti je že kdo meril kompresijo?
Si preveril oddušek iz karterja, če ni slučajno zamašen (nekdo je to že omenil se mi zdi)?
Je avto slučajno že kdaj zakuhal?
Hladilna tekočina ima stalen nivo ali je morda zmanjkuje?
Tako na uč bi lahko bilo preplozano tesnilo glave in ti kompresijo nabija v karter. V tem primeru popravilo ni tak bavbav.
V Trstu imaš tovarno, ja poznaš Borgo bate. Pa pri Autocommerce imajo KS (KolbenSchmidt) bate in Goetze rinke, kaj zdaj o 1000€ za stara j***a nabijate. Najprej pomeri kompresijo, da sploh vidiš kje si. Ker če bi delal tekmovalno vozilo, bi vsaj osnove poznal in mojstre v Šiški, ki se s tem ukvarjajo.
Vpraši na AC, za Kolbenschmidt bate in rinke. Z tvoj avto, katerega motorja ne izdaš je verjetno motor TU5JP4 (NFX) in pašejo 40 161 600, je pa za preveriti. Imajo 78,5 in 79mm premere.