Raje vprašaj kaj je sploh dobrega na tem avtu. No do sedaj se je zamenjalno 5 lastnikov, za prejšnjega vem da ga ni šparal predprejšna lastnica pa je bila duhovnica...Avto je imel že not daljinsko, pa prostoročno telefoniranje...Vendar medtem ko si ga jaz lastnim, mu privoščim vse najboljše, da mi ne bi kjer razpadel, čeprav ga vidim kako razpada. Sem sklenil, da ga bom vozil do konca ko bo ribnil ali pa ko bom skoz pod padel zaradi rje. Do tlej ga pa imam namen rihtati in vzdrževati, saj imam ta avto od točke A do točke B. Saj denar je za kaj drugega, boljšega in udobnejšega vendar mi ta grdobica čisto zadostuje za moje potrebe, da se pripeljem v šolo pa nazaj.
Samo kot je nekdo omenil da je to para. Če se peljem 30 km pa ne neha kaditi in kadi tako kot na filmčkih pomoje nekaj ni v redu...
Če ti ničesar ne zmanjkuje potem ni narobe nič in je to le para,če te pa še vedno tako mot potem pa katalizator ven vrž in ti po 30 km sigurno ne bo več kadil.
čare je napisal/-a:Če ti ničesar ne zmanjkuje potem ni narobe nič in je to le para,če te pa še vedno tako mot potem pa katalizator ven vrž in ti po 30 km sigurno ne bo več kadil.
Pa ne more po 30km še kar belo kadit. To se kadi par metrov, ko ga zalaufaš pol se pa nima kaj kadit. Plus tega pa zdaj sploh ni nekih takih temperatur, da bi lahko rekel, da je kaj posebej mrzlo.
Če so avta fural z premal (ali nič) olja,in niso pravočasno menjal so se verjetno oljne obročke zapekle (zaštekale). Pogost pojav pr vseh VW 1.4 mašincah. Zanimljivo 1.6 motorji nimajo takšnih težav. Moj nasvet,kšnih 500km preden boš menjal olje nalij 1-1,5l nafte notr v mašino tam kjer dolivaš olje,nafta se zmiksa z oljem,da se drek noter kok tok spuče,in se tak furaj kšnih 500-1000km. Pa sproti preverjaj nivo olja+nafte,ter nafto spet nafilaj po potrebi.Mogoče bo kej boljš. K boš nalil novo olje noter nabavi dodatek za olje cyclo oil treatment,se fajn zmiksa z oljem in dvigne kompresijo ter zmanjša porabo olja. Preverjeno.
Sem se peljal tudi že za 1.4 golfom IV, ki je sredi poletja kadil belo... Pa ni niti malo mrzlo bilo Pa smo se ustavljali, gledali, smrdelo ni pa se peljali naprej. Meni se je nekajkrat zazdelo da je tudi malo vijoličnega bilo vmes, ampak vseeno nič bilo videti, razen hude dimne zavese.