Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne nov 22, 2009 1:10 pm

pr citroenih so ponavad največji problem sklopke lih zajle 8)

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne nov 22, 2009 1:51 pm

hvala za odgovore joztom in ostali
mogoče sem res malo čudno spraševal, sam ste me že skor prepričali da je hidravlična sklopka
pa ni-sem šel gledat in je zajla,sem jo namazal pa ni bistveno bolše-mogoče malo

v glavnem ko pritisnem sklopko malo bolj sunkovito zajla sploh ne odvoji pri menjalniku
se pravi pedal pade not zjla se pa ne premakne pri menjalniku
tak da je po logiki napaka pri pedalu
zdej predvidevam da je zajla?

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Ne nov 22, 2009 2:40 pm

Naš berlingo je imel v sklopu te zajle en malo večji kos plastike v katerem je bila neka avtomatska ''zategni zajlo'' zadeva. Mogoče je tukaj problem. Če je to to, potem je treba kupit vse skupaj, saj se ne dobi ločeno. Torej komplet zajle.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 22, 2009 4:56 pm

/miha je napisal/-a:Naš berlingo je imel v sklopu te zajle en malo večji kos plastike v katerem je bila neka avtomatska ''zategni zajlo'' zadeva. Mogoče je tukaj problem. Če je to to, potem je treba kupit vse skupaj, saj se ne dobi ločeno. Torej komplet zajle.

Točno to je problem.....Lahko da je ta plastika obrabljena včasih pa se zgodi tudi da se tista vzmet na pedalu sname ali kakorkoli drugače deformira. Sem točno take težave reševal pri petki.....in kr nekaj petk poznam s točno takimi problemi.

Je pa točno kot je miha napisal.....samozategovalec zajle....katerga potem vzmet potegne v zobce na pedalu in vse skupaj potegne zajlo.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne nov 22, 2009 5:03 pm

lisko je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:Naš berlingo je imel v sklopu te zajle en malo večji kos plastike v katerem je bila neka avtomatska ''zategni zajlo'' zadeva. Mogoče je tukaj problem. Če je to to, potem je treba kupit vse skupaj, saj se ne dobi ločeno. Torej komplet zajle.

Točno to je problem.....Lahko da je ta plastika obrabljena včasih pa se zgodi tudi da se tista vzmet na pedalu sname ali kakorkoli drugače deformira. Sem točno take težave reševal pri petki.....in kr nekaj petk poznam s točno takimi problemi.

Je pa točno kot je miha napisal.....samozategovalec zajle....katerga potem vzmet potegne v zobce na pedalu in vse skupaj potegne zajlo.....

off:
šele zdajle sem se spomnil,da sem tud js meu ta problem na svoji 5-ki :oops: :twisted: ..zamenu pedal in konec problemov,je pa res da sem zajlo 3-krat zamenu :evil:

D21
Nov uporabnik

Napisal/-a D21 Po dec 07, 2009 4:08 pm

Živ! Mel iste probleme...Treba je samo zajlo zamenjat, menjal pri svojemu 2tedna nazaj. Ti pa menjava vzame dosti časa, saj je bolj malo prostora za šravfat. Cena zajle je tm okol 30€, LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov